Maso

Telecí na paprice s domácími nudlemi

Nepřekonatelný pokrm, který vyniká svojí jemností a lahodnou chutí. Omáčka je smetanová s jemně navinulou chutí. K poctivě připravenému masu perfektně ladí jemné domácí nudle.

6−8 porcí

1 kg telecí plece bez kosti nebo telecího ořezu
olej
200 g cibule
1 lžíce červené mleté papriky
asi ¾ litru vody
50 g másla
50 g hladké mouky
250 ml smetany
citrón
sůl
petrželka

Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Na oleji opečeme cibuli dosklovata, na ni osmahneme maso, přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem a zakryté dusíme. Když je maso téměř měkké, zahustíme máslem utřeným s moukou a ještě dvacet minut povaříme. Na závěr zjemníme smetanou, dochutíme citrónovou šťávou a solí. Podáváme s domácími nudlemi a sypeme sekanou petrželkou.

Domácí nudle

360 g hrubé mouky
2 vejce
2−3 lžíce vody

Těsto na nudle připravíme jednoduchým způsobem – promícháme a prohněteme mouku s vejci a vodou. Těsto je tužší, necháme ho čtvrt hodiny odpočinout pod miskou nebo kastrolem, poté z něj vyválíme tenkou placku, necháme oschnout, nakrájíme širší nudle, necháme opět chvíli proschnout a zaváříme v osolené vodě.

Scedíme, krátce propláchneme čistou vodou a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

81 hlasů

Další recepty Celý díl