Ryby a mořské plody

Kapří hranolky s cibulovým salátem

Skvělá inspirace, jak konzumovat kapra bez kostí. Hranolky jsou díky marinádě příjemně pikantní a cibulový salát je k nim vynikající přílohou! Křehká cibule ztratila po tepelné úpravě svoji štiplavost a drsnost. Salát je to chutný, zdravý a levný.

4 porce

kapří hranolky

600 g filetů z kapra
20 g česneku
4 vejce
sladká sojová omáčka
chilli omáčka
sůl
pepř
200 g hladké mouky na obalování
sladká mletá paprika
500 ml oleje na smažení

Kapra vykostíme a z filetů nakrájíme nudličky ve velikosti větších hranolků.

Z vajec, drceného česneku, sojové omáčky, chilli, soli a pepře vymícháme testíčko, do kterého kapříka naložíme alespoň na dvě hodiny.

Poté kapra vyjmeme a necháme okapat.

Do mouky přidáme papriku a v této moučné směsi obalíme nudličky, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

cibulový salát

150 g bílé cibule
150 g červené cibule
150 g jarní cibulky
50 g kudrnky
50 ml slunečnicového oleje
1 citrón
sůl
pepř

Cibuli nakrájíme na měsíčky a jarní cibulku na válečky.

Obě cibule krátce spaříme v osolené vodě a poté prudce ochladíme a necháme okapat.

Do cibule přidáme olej, sekanou kudrnku, citrónovou šťávu, sůl, pepř a necháme v chladu proležet.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl