Jaké příběhy jste už viděli...

Ve studiu se sešly tři ženy, které spojuje jediná věc – chtěly poděkovat doktorce Vrabcové za to, že jim zachránila život a dodnes jsou v její péči.

Paní Alena pracuje jako staniční sestra na očním oddělení. V době natáčení byla v péči doktorky Vrabcové – ta jí operovala kožní melanom, po nějaké době jí musela operovat i nádor prsu. Paní Alena na doktorku Vrabcovou nedá dopustit – pomohla jí svým hodně svým přístupem.

Paní Jindřiška je učitelkou v mateřské školce. Poté, co si nahmatala bulku v prsu, hodně se vylekala, protože k rakovině měla dědičné dispozice. Doktorka Vrabcová zjistila, že má pouze pohmožděniny z toho, jak si neustále prsy vyšetřuje. Jindřiška zůstala i nadále v její péči, líbí se jí totiž její upřímný a vstřícný přístup k pacientům.

Paní Bohumila pracuje jako vedoucí úklidu. Přišla k doktorce Vrabcové se stejnou diagnózou, jako paní Alena a Jindřiška. Doktorce Vrabcové vděčí za to, že jí na rovinu řekla, co všechno ji může čekat, ať se nelituje, nekuňká a trochu se s nemocí popere.

Tyto ženy spojil osud v ordinaci doktorky Bohumily Vrabcové. Chtěly jí poděkovat i za stovky dalších pacientek, které má ve své péči. V pořadu Pošta pro tebe se dostalo paní doktorce nejen díků od pacientek, ale i ovací publika.

Ladislav se chtěl setkat se svou biologickou matkou, kterou neviděl 15 let a přestal se s ní stýkat kvůli komplikované životní situaci.

Ladislav vyrůstal s matkou, otcem kriminálníkem a alkoholikem a dalšími čtyřmi sourozenci (bratr a tři sestry.) Maminka byla na všechno sama a když se její manžel, Ladislavův otec, vracel z kriminálu, kde strávil dohromady 14 let, ještě ji hrubě bil a nadával. Jejich soužití se již dále nedalo vydržet, a tak se rozvedli. Matka byla vážně nemocná, měla epilepsii, a tak soud svěřil všech pět dětí otci. Matka se odstěhovala ke kamarádce a od té doby o ní Ladislav neslyšel.

Otec nebyl schopný se o děti postarat, proto si podal inzerát a seznámil se s paní z Moravy, kam po čtrnácti dnech dopisování odjel i se třemi dětmi. Nová paní měla sama vlastní čtyři děti, ale přijala další čtyři děti i s jejich otcem. Ten se ale po týdnu vypařil a už se tam nikdy neobjevil.

Ladislav zůstal bydlet na Moravě u té paní z inzerátu, která se jich ujala. Podle jeho slov se o ně starala v rámci jejích možností, ale na tohle období dětství nevzpomíná rád. Když mu bylo 16 let, utekl. Vrátil se do rodného Jiříkova, kde vyhledal otce, ale ten mu řekl, že u něj zůstat nemůže a musí se starat sám o sebe. Odešel tedy do Brna, kde se toulal a protloukal, pohyboval se na hranicích zákona. Nakonec odjel do Prahy, kde potkal strýce, strýc se ho ujal a pomohl mu dát si život do pořádku. Dnes je Ladislav ženatý, má šestiletého syna Honzíka a pracuje.

Nám se podařilo Ladislavovu maminku najít, přišla do studia a setkala se po dlouhých letech se svým synem a jeho krásnou rodinou. Dozvěděla se, že je už babičkou. Slzy dojetí nebyly jen v jejích očích, ale i v očích všech diváků v publiku.

Bude omluva stačit? Dá se láska slepit jako rozbitá váza?

Pavel byl svérázný chlapík, který se zamiloval do tehdy ještě vdané Hany. Oba se zamilovali, Hana se rozvedla. Po nějaké době se ale rozešli. Naposledy se viděli na Silvestra. Pavel neskrýval, že má Hanu pořád rád a že mu na ní záleží, i když už spolu nechodí. Dozvěděl se totiž, že na tom není moc dobře – finančně i psychicky. Začal si to trochu vyčítat – že nebýt jeho, možná by se nikdy nerozvedla. Chtěl se jí omluvit za to, že ji přivedl do takové situace a případně nabídnout obnovení vztahu – třeba zatím jen kamarádského.

Najde se vysvětlení pro náhlý rozchod?

Paní Marie se v roce 2001 seznámila s panem Eduardem. Od té doby spolu chodili a nakonec se paní Marie k němu i přestěhovala. Najednou jí ale Eduard bez důvodu oznámil, že se má odstěhovat. Paní Marie nevěděla, proč se s ní rozešel. Nechtěla ani o rozchodu uvažovat. Chtěla vědět, co se stalo. A hlavně – chtěla zpátky svého Eduarda, kterého považovala za jediného chlapa, se kterým by si chtěla založit rodinu. Stále ho totiž miluje.