Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Karel Šíp: Češi potvrdili svoji NEkvalitu

Vratislav - Čeští fotbalisté nezvládli vstup na fotbalové Euro. Sborná vedla ve Vratislavi už ve 24. minutě po gólech Dzagojeva a Širokova 0:2 a svěřenci trenéra Bílka nakonec Rusku podlehli 1:4. Podle asistenta české reprezentace Jakuba Dovalila Rusové potvrdili svojí kvalitu. Podle moderátora a hráče fotbalové Amfory Karla Šípa naopak Češi potvrdili svoji "nekvalitu".

Karel Šíp komentuje výkon českých fotbalistů
zdroj: ČT24

Karel Šíp si nebere při kritice národního týmu žádné servítky. "Byl jsem na tom stadionu, jednou jsem si zakřičel a zbytek jsem jenom proseděl a kroutil hlavou. Tak jako pan Dovalil říká, že Rusové potvrdili svojí kvalitu, tak naopak my jsme potvrdili svoji nekvalitu, o které samozřejmě víme a která je dlouhodobě neléčená," komentuje páteční výkon českých fotbalistů Karel Šíp. 

Jelikož Euro teprve začalo a český tým má stále šanci postoupit do vyřazovacích bojů, tak řada lidí hovoří o ruské facce a doufá v lepší zítřky. "Dostali jsme facku, ale vzpomenete si na mě, protože já říkám, že takové facky dostaneme ještě dvě," nešetří český tým Šíp a dodává, že nejde o to mít štěstí nebo smůlu. "Prostě systém, a to, jak se prezentuje náš tým, je skutečně bezpohlavní, impotentní fotbal, který hraje na to, jak dlouho se udrží míč," konstatuje Šíp.

Podle Karla Šípa je český tým špatně postavený a bylo by potřeba nejméně šest výměn. Jako příklad Šíp uvedl stoperskou dvojici Hubník – Sivok, kteří tam prý pouštějí každého, neb se bojí ukopnout v šestnáctce někomu míč, aby nepadla penalta. "Já bych se nebál postavit Marka Suchého, který je skvělý bek a nehraje, protože udělal někde nějakou fatální chybu, a z Tomáše Hübschmana bych udělal druhýho stopera," radí Šíp.

Šíp se nezapomněl opřít i do Milana Baroše. "Dva roky v nároďáku nic nezahrál a furt je chráněný. Milan Baroš už má to nejlepší za sebou a my všichni víme, že nic lepšího se u něj nedostaví. Ať mu pověsí medaili na krk a poděkujou mu za to, co odehrál, a zkouší mladé kluky jako Pekhart či Necid."

Je nám líto, video expirovalo.
EURO 2012 - Studio Vratislav
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články