Kde jsem:

Cestujte s Českou televizí

Robert Sedláček — Lidé — Česká televize

režisér, scenárista

narozen 7. června 1973

Nar.1973, absolvent FAMU (2001), od roku 2013 rovněž působí na katedře režie hrané tvorby. Režisér desítek hodinových i celovečerních dokumentárních filmů se sociální a historickou tematikou v produkci ČT, které natáčí od roku 1997.

Od roku 2005 režisér hraných filmů v koprodukci s ČT (Pravidla lži, Největší z Čechů, Rodina je základ státu) a přímo ve vlastní produkci ČT (Muži v říji, Sráči, Ženy, které nenávidí muže). Spoluautor a režisér hraného cyklu České století (ČT), Bohéma (ČT) a spoluautor a spolurežisér dramatického seriálu Život a doba soudce A.K. 1 + 2, Režisér filmu Dědictví 2.

Výběrová filmografie

  • Dědictví aneb Kurva se neříká, 2014
  • České století, 2013
  • Ženy, které nenávidí muže, 2012
  • Rodina je základ státu, 2011
  • Sráči, 2010
  • Největší z Čechů, 2010
  • Muži v říji, 2009
  • Miloš Zeman - nekrolog politika a oslava Vysočiny, 2007
  • Příběhy domů: Pohled kláštera, 2007
  • Cesta k moci, 2006
  • Pravidla lži, 2006
  • Lesk a bída země české, Karel Svoboda pohledem Roberta Sedláčka, 2001
  • Sága Romů, 2001
  • Bělorusko ve Stalinově stínu, 2000
  • Tenkrát (trilogie), 1999, 2000, 2002
  • František Čuba: slušovický zázrak, 1999
  • Východ, 1998
  • Sibiř na konci tisíciletí, 1998
  • Moravská apokalypsa, 1997
  • České porno, 1997
  • Skinheads, 1997

Odkazy

Fotografie