Jak se osiřelá venkovská dívka se stříbrným hlasem dozpívala až na evropské hudební scény.
Režie: Václav Binovec. Scénář: Ivan Frank Kubišta. Hrají: Zdenka Sulanová, Ladislav Boháč, Jaroslav Průcha, Antonie Nedošinská a další.
Madla zpívá Evropě

Madla Satranová je půvabná mladá dívka, obecní sirotek. Žije v zapadlé šumavské vísce Lesov, kam jednoho dne přijede sběratel lidových písní dr. Šerk. Madla, nejlepší zpěvačka vesnice, mu zpívá chodské písně. Šerk je nadšen jejím líbezným zpěvem a se svým objevem se pochlubí příteli, sbormistru sirotčího pěveckého sboru Klánovi. Ten ji pozve ke spolupráci a venkovská dívenka svým stříbrným hláskem proslaví českou hudebnost po celém evropském kontinentě...

Zdařilou adaptaci novely Jana Weniga natočil počátkem protektorátu režisér Václav Binovec s oblíbenou dívčí hvězdičkou Zdenkou Sulanovou. K popularitě filmu nepochybně přispěla i píseň Ty lesovské stráně, která se v době protektorátu stala hitem. Vedle oblíbených herců - Ladislava Boháče, Zity Kabátové, Antonie Nedošinské, Františka Filipovského - si v dětských rolích zahráli i Jiřina Bohdalová a Antonín Jedlička.

Napište nám