Neklidný zubař Pěnička ke své smůle znovu neuspěje u závěrečné řidičské zkoušky. Brzy nato mu však na dveře zaklepe nečekaný pacient.
Režie: František Filip. Scénář: Jaroslav Merunka, Eduard Verner. Hrají: Lubomír Lipský, Iva Janžurová, Josef Bek, Stella Zázvorková a další.

MUDr. Pěnička (L. Lipský), neúplatný a poctivý zubař, má neustále problémy se složením řidičské zkoušky. Marně se jeho manželka Boženka (I. Janžurová) těšila na výlet novým autem. Pěnička ani tentokrát trému nepřekonal a zkoušku v autoškole opět nesložil. Když je za volantem sám s učitelem, tak mu jízda jde na jedničku, když za ním ale sedí ještě někdo další, je nervózní a veškerá zručnost i znalost je tatam... Boženka ale manžela obviní, že jí to dělá schválně. Slíbila už tetám, které jim půjčily peníze na nové auto, výlet do Jičína. Hádku přeruší nečekaná návštěva. Soused z vedlejšího bloku, pan Horák (J. Bek), prosí doktora Pěničku, aby se mu podíval na zub. Pohotovost nestihne, protože musí nastoupit do služby a zub bolí. Pěnička nakonec souhlasí, a jaké je jeho překvapení, když zjistí, že pan Horák dělá komisaře u řidičských zkoušek...

Napište nám