44 minut

29. května 2009

Obsah dílu

Michal Viewegh — Kateřina Janečková — Jakub Štěrbík

Části dílu

00:30
Úvod
    05:04
    Michal Viewegh
      Spisovatel Michal Viewegh je autorem románové předlohy k filmu Případ nevěrné Kláry, který natočila italská produkce a bude mít v červnu premiéru v českých kinech. Hlavním tématem příběhu je žárlivost a Jana Krause zajímalo, zda s ní má Michal Viewegh osobní zkušenost. Povídali si také o petici proti bulváru, kterou inicioval pan Viewegh společně s Markem Vašutem a podepsali ji desítky výrazných českých osobností.
      16:24
      Kateřina Janečková
        Mladá herečka Kateřina Janečková se nikdy nechtěla stát tváří televizního seriálu. Obávala se popularity spojené se ztrátou soukromí, ale její seriálová postava byla naštěstí natolik odlišná od její civilní podoby, že se její obavy nevyplnily. Ráda by si naopak zahrála v nějakém nízkorozpočtovém filmu a s tímto nápadem se u Jana Krause setkala s velice kladnou odezvou, ba dokonce nabídkou.
        34:19
        Jakub Štěrbík
          Jakub Štěrbík je držitelem Krieglovy ceny za statečnost, kterou uděluje nadace Charty 77. V loňském roce se ohradil proti hajlujícím skinheadům, kteří ho následně napadli nožem. Za svůj život patrně vděčí kamarádovi, který mu s nasazením života přispěchal na pomoc a zabránil dalším útokům. Jakub byl několik měsíců ochrnutý a stále se léčí z následků poškozené míchy.
          Přehrát celé video
          Stopáž43 minut
          Další díl
          5. června 2009

          Napište nám