39 minut

20. října 2014

Obsah dílu

Finiš o miliardy — Poprask v azylovém domě — Klid pro duši

Části dílu

00:57
Finiš o miliardy
    Před třemi lety jsme jako první upozornili na podezření, že na chomutovských solárních elektrárnách se pracovalo po termínu, který byl klíčový pro přiznání nejvyšších výkupních cen solárního proudu. Případ už je u soudu, majitelům elektráren hrozí trest za podvod. Teď jsme našli přímého svědka, který ještě po termínu elektrárny zapojoval. Dokazují to i faktury, které máme k dispozici. Rozdíl v dokončení o pár dnů znamená pro solárníky miliardové částky, které za dvacet let provozování můžou od státu inkasovat. K tématu se vrátil reportér David Havlík.
    12:00
    Poprask v azylovém domě
      Je to jediné zařízení u nás, v němž mentálně hendikepované matky mohou být se svými dětmi. Pod křídly katolické církve je umístěno v Jiřetíně pod Jedlovou. Až do jara tu panovala idyla. Pak se ale ze dne na den změnilo vedení a mezi obyvateli domova zavládla nejistota. Co se stalo a je to k jejich prospěchu, nebo spíš ke škodě. To zjišťoval Jan Reinisch a Filip Novák.
      26:09
      Klid pro duši
        Před dvěma roky jsme vám připomněli jeden z nejbrutálnějších komunistických zločinů - ubití faráře Josefa Toufara. Oblíbený kněz se stal v 50.letech obětí vykonstruovaného procesu. Aby potupa byla absolutní, nesměl být ani řádně pohřben. Jeho ostatky byly uloženy do hromadného hrobu, navíc pod vymyšleným jménem. Spisovatel Miloš Doležal rozhýbal akci za důstojné pohřbení kněze Toufara u kostela v Číhošti, který se mu stal osudný. Reportáž natočil David Macháček.
        Přehrát celé video
        Litujeme, ale v současné době není video dostupné
        Stopáž38 minut
        Další díl
        27. října 2014

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám