38 minut

29. července 2013

Obsah dílu

Neléčte je! Lékaři v domovech důchodců pod tlakem VZP — Pozemky v Praze zadarmo, prý na charitu — Malý autista stále trpí mezi dospělými

Části dílu

01:05
Neléčte je! Lékaři v domovech důchodců pod tlakem VZP
    Minulý týden jsme vysílali reportáž o tom, že VZP bude muset doplatit stovky milionů korun domovům důchodců. Ty jí zažalovaly proto, že jim zničehonic omezila proplácení zdravotní péče. Bylo to v rozporu se zákonem, řekly už první, zatím nepravomocné rozsudky. O tom, že si největší zdravotní pojišťovna došlápla na nejslabší článek řetězu, tedy na nemohoucí seniory, je i následující reportáž. Ukazuje, že VZP chce na seniorech co nejvíce ušetřit, i když je to místy až kruté. Více Aneta Snopová.
    14:19
    Pozemky v Praze zadarmo, prý na charitu
      Stát dokáže být k někomu hodně štědrý. Zchátralý letohrádek s lukrativními pozemky na dohled Pražskému hradu za desítky milionů korun, to bychom zadarmo brali asi všichni. Jenže ministerstvo obrany si v roce 2006 pro svůj dar vyhlídlo jakýsi nadační fond. V jeho čele stál Josef Svoboda, bratr tehdejšího ministra zahraničních věcí Cyrila Svobody. Fond měl v areálu provozovat charitativní činnost, jenže ve skutečnosti dodnes nedělá nic a nejradši by pozemky začal komerčně využívat. Natáčel Lukáš Landa.
      27:01
      Malý autista stále trpí mezi dospělými
        Před časem jsme vám ukázali příběh malého autistického chlapce, který nemá rodinu a jeho životní osud tak mají v rukách úředníci. Ti chlapce téměř před rokem poslali do ústavu, kde musí žít mezi dospělými klienty, daleko od svého osobního asistenta, se kterým navázal citový vztah a pod jehož vlivem se začal slibně rozvíjet. Naše reportáž končila příslibem, že úředníci hledají pro chlapce lepší řešení. Co se od té doby stalo, jak to dopadlo? Uvidíte v reportáži Jany Sotonové.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        5. srpna 2013

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám