26 minut

14. května 2007

Obsah dílu

Miliardy v kauze Diag Human — Jak se kradou letadla — Návštěva českého piráta z Karibiku - Viktora Koženého

Části dílu

01:09
Miliardy v kauze Diag Human
    Pražský advokát Josef Kunášek dává na frak českému soudnictví. Zatímco tuzemské soudy se hroutí pod náporem žalob a průměrná čekací doba na rozsudek je několik let, on jako rozhodce dokáže rozhodnout i 800 případů měsíčně - a jeho rozsudek je zpravidla pravomocný do měsíce. Pozoruhodné je na něm i to, že jako hlavní arbitr v kauze Diag Human rozhodoval o našich miliardách. A co o tomto významném sporu soudí? Zeptal se ho reportér Marek Pokorný.
    09:58
    Jak se kradou letadla
      Zdálo by se, že ukrást letadlo je skoro nemožné. Přesto se jich panu Navrátilovi ztratilo hned několik a dnes létají pod cizími výsostnými znaky v Mongolsku a na Slovensku. Jeho kdysi prosperující firma skončila v konkurzu. Kdo to zavinil? Otázka pro orgány činné v trestním řízení. Jenomže, zajímá je to vůbec? Po ztracených letadlech pátrala reportérka Jana Lorencová.
      18:59
      Návštěva českého piráta z Karibiku - Viktora Koženého
        Když náš reportér vyrážel na Bahamy za Viktorem Koženým, ještě netušil, jestli se mu vůbec podaří s pirátem z Prahy sejít. Poté, co Koženého tamní soudkyně pustila z vazby, sice nejprve v telefonu přislíbil rozhovor, pak se ale na několik dní odmlčel. Vypadalo to, že se po něm na karibském ostrově slehla zem. Představy, že se ztratil někde v bermudském trojúhelníku, se ale zatím nenaplnily. Reportér Michaela Fiala se setkal se znovu nalezeným českým výtečníkem.
        Přehrát celé video
        Stopáž27 minut
        Další díl
        21. května 2007

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám