29 minut

6. února 2006

Obsah dílu

Nelegální kšefty s ohroženými zvířaty — Poslední rozhovor s podnikatelem Mrázkem — Smutný příběh slavného rychlovlaku Pendolino

Části dílu

00:56
Nelegální kšefty s ohroženými zvířaty
    Na českém internetu visí řada inzerátů, které nabízejí prodej chráněných živočichů. Tento obchod je zakázaný - zvířata může nelegální přeprava zabít a některé druhy může dokonce odchyt v přírodě i vyhubit. Přesto nikdo nekontroluje, odkud zvířata z inzerátů pocházejí. Na jednoho člověka si ale inspekce posvítila - na novináře, který o věci psal. Jak to dopadlo, pro Vás natočil Filip Černý.
    07:41
    Poslední rozhovor s podnikatelem Mrázkem
      Šéf podsvětí a jeden z utajovaných majitelů podniku Setuza František Mrázek si pečlivě střežil své soukromí. V televizních archivech neexistují obrázky, na kterých by figuroval a za svůj život poskytl jen pár rozhovorů. Nám se však podařilo získat exkluzívní záběry tohoto záhadného muže, ale navíc jsme s ním udělali i výjimečný rozhovor. Našemu reportérovi Daliboru Bártkovi ho František Mrázek poskytl jen několik dní před svou popravou. Malou, nicméně důležitou část z několikahodinové zpovědi můžete slyšet v následující reportáži.
      20:49
      Smutný příběh slavného rychlovlaku Pendolino
        Sázkové kanceláře minulý týden vypisovali kuriozní sázky. Lidé si mohli vsadit, zda dojede do cíle černý kůň Českých drah - rychlovlak Pendolino. V lednu, po několika týdnech provozu, totiž během jízdy zkolabovalo všech pět souprav. Tentokrát sice Pendolino dojelo, ale ukazuje se, že sázka Českých drah na tento rychlovak byla hodně riziková. Jak se jezdí v Pendolinu, si vyzkoušel reportér David Havlík.
        Přehrát celé video
        Stopáž28 minut
        Další díl
        13. února 2006

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám