45 minut

15. července 2018

Obsah dílu

Summit Trump–Putin — Historický summit USA–Rusko — Očekávání před summitem mocností — Setkání amerických a ruských prezidentů — Milníky ze summitů — Česko nepřijme uprchlíky — Obavy firem z vývoje ekonomiky — Příměří v Gaze — Rozdělování peněz z rozpočtu — Kde chybějí soudci — Thajští fotbalisti uctili zesnulého potápěče — Prodej osobních aut — Pozor na dětské otravy — Finále mistrovství světa ve fotbale — Finále mistrovství světa ve fotbale — Sázky na MS ve fotbale — Jak se fandilo v Česku — Zemřel Petr Weigl — Řeky plné vodáků — Protesty v Chicagu — Ennio Morricone v Praze — Čtení k moři i na chalupu

Části dílu

00:35
Summit Trump–Putin
    Už jen hodiny zbývají do prvního oficiálního summitu amerického prezidenta Donalda Trumpa a jeho ruského protějšku Vladimira Putina. Jde o vůbec první schůzku na vysoké úrovni od nástupu Donalda Trumpa do funkce před rokem a půl.
    01:14
    Historický summit USA–Rusko
      Živý vstup zpravodaje Michala Kubala.
      04:48
      Očekávání před summitem mocností
        Živé vstupy zpravodajů Michala Kubala, Davida Miřejovského a Miroslava Karase.
        12:46
        Setkání amerických a ruských prezidentů
          Vztahy mezi Západem a Ruskem jsou nyní nejnapjatější od konce studené války. Ale i v dobách, kdy obě země byly otevřenými nepřáteli, se jejich vůdci scházeli.
          14:39
          Milníky ze summitů
            Právě nástup Michaila Gorbačova znamenal přelom – nejen ve vztazích mezi mocnostmi, ale také mezi jejich lídry. Vzájemná setkání od té doby přinesla celou řadu nečekaných a symbolických momentů. Mnohdy vřelejších, než se čekalo.
            17:32
            Česko nepřijme uprchlíky
              Česko žádosti italského premiéra na přijetí části migrantů uvízlých na moři nevyhoví. Giuseppe Conte se dopisem obrátil na představitele Evropské unie, aby členské země pomohly se čtyřmi sty padesáti běženci.
              18:56
              Obavy firem z vývoje ekonomiky
                Má se Česko po letech růstu připravovat na ekonomickou krizi? Tři čtvrtiny zdejších firem, které obchodují s cizinou, očekávají recesi do dvou let. Víc než třetina exportérů příchod krize odhaduje už na příští rok.
                21:21
                Příměří v Gaze
                  Nejhorší násilí mezi palestinskými extremisty z Gazy a Izraelem od poslední války před čtyřmi lety ukončilo v noci na dnešek příměří.
                  21:46
                  Rozdělování peněz z rozpočtu
                    Živý vstup redaktorky Štěpánky Martanové.
                    22:49
                    Kde chybějí soudci
                      Česká justice má od tohoto týdne 40 nových soudců. Ministerstvo zohlednilo přetíženost jednotlivých instancí a nováčky poslalo tam, kde jsou nejvíce potřeba. Například civilní řízení trvalo loni nejdéle v Ústí nad Labem, trestní v Českých Budějovicích.
                      25:01
                      Thajští fotbalisti uctili zesnulého potápěče
                        Dvanáct thajských chlapců uctilo památku potápěče, který zemřel při jejich záchraně. Mladí fotbalisté jsou ještě pořád v nemocnici a o jeho smrti doteď nevěděli. Podle lékaře přijali zprávu velmi emotivně.
                        25:25
                        Prodej osobních aut
                          V Česku se letos podle odhadů prodá přes 280 tisíc osobních aut. Jak uvedla společnost PwC, půjde oproti loňsku až o pětiprocentní růst. Víc nakupují hlavně firmy. Zájem je především o terénní a SUV vozy.
                          25:47
                          Pozor na dětské otravy
                            Riziku otravy chemickými prostředky se ročně vystaví v Česku víc než 4000 lidí. Podle toxikologického informačního střediska šlo loni o ohrožení života v desítkách případů – nejčastěji když se dítě napilo louhu nebo kyseliny.
                            28:03
                            Finále mistrovství světa ve fotbale
                              Už půl hodiny je to jasné. Francie je mistrem světa ve fotbale. Lidé fandili nejen na stadionu v Moskvě, ale také na spoustě náměstí velkých měst, ve sportbarech a parcích.
                              29:00
                              Finále mistrovství světa ve fotbale
                                Živý vstup zpravodajů Karla Rožánka a Petra Zavadila.
                                35:06
                                Sázky na MS ve fotbale
                                  A jak vypadaly sázky na dnešní finále?
                                  35:57
                                  Jak se fandilo v Česku
                                    Česka se šampionát v podstatě netýká – reprezentace přišla o naději na postup už na začátku září 2017. Přesto se najde řada míst, kde mají lidé důvod fandit až do konce – hlavně ve velkých městech jsou stovky cizinců z účastnických zemí.
                                    37:27
                                    Zemřel Petr Weigl
                                      Ve věku 79 let zemřel filmový a divadelní režisér Petr Weigl. Proslul především výpravnými divadelními a operními inscenacemi, a taky hudebními filmy, které natáčel nejen v Česku, ale i pro přední světové televizní produkce.
                                      37:55
                                      Řeky plné vodáků
                                        Letní vodácká sezona vrcholí. Na české řeky se letos chystá víc než tři čtvrtě milionu lidí, na počtech se neprojevuje ani sucho a menší sjízdnost.
                                        39:57
                                        Protesty v Chicagu
                                          Pouliční protesty vypukly včera večer v Chicagu ve čtvrti převážně obývané Afroameričany. Asi 150 lidí demonstrovalo poté, co policie na ulici zastřelila muže. Pěší hlídce se zdál ozbrojený, a tak ho chtěla vyslechnout.
                                          40:28
                                          Ennio Morricone v Praze
                                            Skladatel a dirigent Ennio Morricone se loni v říjnu oficiálně rozloučil posledním pražským koncertem. Přesto se vrací a dnes představuje v Praze svou symfonickou hudbu nebo skladby z nerealizovaných filmových projektů.
                                            40:59
                                            Čtení k moři i na chalupu
                                              12 knih. Tolik jich ročně přečte průměrný Čech. Knížka bývá také jedním z častých dárků. Četbu nashromážděných knih dohánějí čtenáři třeba během léta, na dovolenou si ale také impulzivně nakupují novinky.
                                              Přehrát celé video
                                              Stopáž48 minut
                                              Další díl
                                              16. července 2018

                                              Přehled dílů

                                              Stopáž55 minut

                                              27. března

                                              Headlines — Ústupky výměnou za hladké jednání o korespondenční volbě — Obstrukce při jednání o korespondenční volbě — Celkový počet hodin jednání — Vyjednávání o detailech korespondenční volby — Vyšetřování příčin neštěstí v Baltimoru — Příspěvek na nákup munice pro Ukrajinu — Odhalení proruské sítě v Česku — Trest pro sbormistra za zneužívání dětí — Prodej o velikonočních svátcích — Výdělky doktorandů — Propuštění v Diamu — Protest proti změnám v RTVS — První republika v umění — Ostraha hranic v Pobaltí — Odhadovaný růst německé ekonomiky — Požár v jablonecké nemocnici — Inspirace nemocnou princeznou — Skoro letní Velikonoce — Předpověď počasí na Velikonoce a další dny — Předčasně probuzená příroda — Roubování ovocných stromů — Debata o velvyslanci v Rusku — Nehoda autobusu v Lipsku — Penze prominentů komunistického režimu — Zneškodnění útočícího medvěda — Soud o letišti v Líních — Pohybem proti obezitě školáků — Kácení nebezpečných stromů u D10 — Nová pravidla bezpečnosti v hongkongu — Nová definice tzv. anticikanismu — Operace popálené Yulie — Obvinění v kauze Ramfin — Tradiční pletení pomlázek — Oratorium Stabat Mater

                                              27. 3. 2024 na ČT1
                                              Stopáž55 minut

                                              27. března

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              27. 3. 2024 na ČT24
                                              Stopáž53 minut

                                              26. března

                                              Bezpečnostní situace ve světě podle prezidenta a BIS — Rizika pro Česko — Pocit bezpečí v Česku — Opatření v evropských městech — Očekávané oživení ekonomiky — Co brzdí ekonomiku — Náraz lodě do mostu v Baltimoru — Příčina kolize lodě s mostem — Poplatky za veřejnoprávní média — Pásmo Gazy bez příměří — Slovinsko k munici pro Ukrajinu — Srpen v zemi indiánů — Londýnský soud o Assangovi — Peníze na léčbu vzácných chorob — Rezignace krnovského starosty — Kontroly na silnicích — Kvetoucí stromy ohrožené mrazem — Zřícení dálničního mostu — Pátrání po přeživších a obětech — Proč se most zhroutil — Případy zřícení mostů — Úlevy pro evropské zemědělce a další protesty — Potíže malých mlékáren — Snížení pracovní doby německých strojvedoucích — Požár barokního kostela — Likvidace chovu slepic nakaženého salmonelou — Rekordní ceny kakaa — Velikonoční víkend mimo domov — EZKarta s novými funkcemi — Nové podmínky pro rybaření na jihu Čech — Vjezd na Staré město v centru Prahy — Poškozené nové dílo Banksyho — Noční běh pro Světlušku

                                              26. 3. 2024 na ČT1
                                              Stopáž53 minut

                                              26. března

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              26. 3. 2024 na ČT24
                                              Stopáž54 minut

                                              25. března

                                              Josef Středula se vrací do čela ČMKOS — Vedení ČMKOS — Josef Středula — Podpora Josefa Středuly — Výzva RB OSN k příměří v Gaze — Devět lidí je zraněných po ruském raketovém útoku na Kyjev — Napodobeniny zboží na českém trhu — Důvěra v českou ekonomiku — Vyšetřování pátečního teroristického útoku — Trest pro Miroslava Závadu — Podání přiznání k dani z příjmů — Svatjalana Cichanouská v Praze — Návrat soch na průčelí paláce Savarin — Příprava staveb nových jaderných bloků — Zisk bank v ČR — Kontrola kamionů na severu Moravy — Mráz, sníh a silný vítr — Nové případy nákazy černým kašlem — Očkování proti černému kašli — Černý kašel — Jak poznat černý kašel — Slovensko před druhým kolem voleb — Zdravotní stav Miloše Zemana — Změny ve společnosti Boeing — Nové sazby mýtného — Nařízení o digitálních trzích — Napětí v Rudém moři nepolevuje — Odlování ředitelky ze základní školy — Protesty proti úpravě vodního zákona — Plicních ventilátory pro Ukrajinu — Kauza Donalda Trumpa — Nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou — Polární záře — 50 let čipových karet — Ferraty před začátkem sezony — Záchrana hospodářských zvířat

                                              25. 3. 2024 na ČT1
                                              Stopáž54 minut

                                              25. března

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              25. 3. 2024 na ČT24
                                              Stopáž51 minut

                                              24. března

                                              Vítězové prvního kola slovenských prezidentských voleb — Výsledky 1. kola prezidentských voleb — Průběh sčítání hlasů — Účast v 1. kole prezidentských voleb na Slovensku — Volební noc ve štábu Ivana Korčoka — Profily prezidentských kandidátů — Volební noc ve štábu Petera Pellegriniho — Zajímavosti kolem slovenských voleb — Ukrajina o terorsimu v Rusku — Státní smutek za oběti krveprolití — Jednání o důchodové reformě — Květná neděle — Obnova poničených chmelnic — Řidiči mladší 18 let — Čip k trénování umělé inteligence — Polární záře — 15 let od odvolání vlády Mirka Topolánka — Nákupy před Velikonocemi — Ceny potravin — Nákupy potravin ze dvora — Nákupy v Polsku a Německu — Počasí o Velikonocích — Boje na Ukrajině — Evropská podpora zbrojařů — Podpora evropského obranného průmyslu — Demolice nadjezdu na D1 — Bourání mostu nad D1 — Pochod na podporu Palestiny — Požár rodinného domu — Nový zákon o audiovizi — Guterres u Gazy — Protesty proti dolu v Srbsku — Návštěvnická sezona v kroměřížském zámku

                                              24. 3. 2024 na ČT1
                                              Stopáž51 minut

                                              24. března

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              24. 3. 2024 na ČT24
                                              Stopáž50 minut

                                              23. března

                                              Krveprolití v Moskvě — Vyšetřování útoku v Moskvě — Místo teroristického útoku — Reakce na útok v Rusku — Vyprošťovací práce na místě útoku — Terorismus v historii Ruska — Přednostní právo ve sněmovně — Část firem snížila počet lidi pracujících na dohodu — Vítr na Moravě — Protest za odstoupení vlády — Prezidentské volby na Slovensku — Volební den na Slovensku — Dění ve volebních místnostech — Sčítání hlasů a výsledky voleb — Sídlo slovenského prezidenta — Dobrovolníci uklízejí Česko — Uzavírka D1 na Vysočině — Čištění letadel v Kunovicích — Vážná nemoc princezny Catherine — Pokuty za průjezd na oranžovou — Porušení přednosti v jízdě — Lidé v Líšťanech odmítli větrníky — Sbírka na zbraně pro Ukrajinu — Nová expozice v pražské zoo — Soběstačnost ve výrobě léků — Rumcajsova lavička v Jičíně — Národní sbírka zlozvyků

                                              23. 3. 2024 na ČT1
                                              Stopáž50 minut

                                              23. března

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              23. 3. 2024 na ČT24

                                              Události na sociálních sítích

                                              Napište nám