44 minut

8. července 2018

Obsah dílu

Záchrana Thajců z jeskyně — Záchrana Thajců z jeskyně — Setrvání ministryně spravedlnosti ve funkci — Opatření proti kůrovci — Skandál kolem francouzské cementárny — Záplavy a sesuvy půdy v Japonsku — Cestování s nemocnými ledvinami — Vítězové MFF Karlovy Vary — Pokuta za nelegální skládku zeminy z D1 — Smrtelné nehody během prodlouženého víkendu — Nová příbramská štola otevřena — Změna fungování cashbacku — Opilý řidič kamionu boural — Výhodnější přeložky — Dopady zdražujícícho eura — Nová pamětní deska v Bohumíně — Záchrana Thajců z jeskyně — Advokáti ex offo — Britský ministr o novičoku — Čínské fotbalové ambice — Migrace přes Česko — Šetrnější veřejné osvětlení

Části dílu

00:36
Záchrana Thajců z jeskyně
    Skupina mladých thajských fotbalistů a jejich trenér, kteří byli 15 dní uvězněni v jeskynním komplexu, se dočkala záchrany.
    06:10
    Záchrana Thajců z jeskyně
      Živý vstup českého hasiče z Thajska.
      07:30
      Setrvání ministryně spravedlnosti ve funkci
        Politickou scénu - po měsících vyjednávání - v nadcházejícím týdnu čeká hlasování o důvěře. Po říjnových volbách už druhé. Z kuloárů sněmovny zní, že tentokrát už vláda podporu poslanců získá. Stále ale zůstává několik nedořešených problémů.
        11:40
        Opatření proti kůrovci
          Živý vstup redaktora Martina Laštůvky.
          14:06
          Skandál kolem francouzské cementárny
            Francouzští soudci obvinili jednu z největších světových cementáren z podílu na zločinech proti lidskosti. Koncern Lafarge podle nich zaplatil teroristům z Islámského státu miliony eur za to, aby jeho továrna v severní Sýrii mohla fungovat i během války.
            16:12
            Záplavy a sesuvy půdy v Japonsku
              Víc než šest desítek lidí zahynulo při záplavách v západním a centrálním Japonsku – desítky dalších se pohřešují. Prudké deště v oblasti zavinily kromě povodní také sesuvy půdy.
              16:34
              Cestování s nemocnými ledvinami
                Přibývá lidí, kteří cestují navzdory tomu, že jsou odkázaní na dialýzu. Nejčastěji po Česku, ale i do zahraničních destinací. Je totiž stále snažší si péči domluvit v místě dovolené. Náhradu ledviny potřebuje v Česku přes 11 tisíc lidí.
                18:41
                Vítězové MFF Karlovy Vary
                  Křišťálový glóbus, hlavní cenu festivalu v Karlových Varech, získal rumunský film "Je mi jedno, že se zapíšeme do dějin jako barbaři". Je to snímek o podílu Rumunů na holocaustu za druhé světové války. Úspěch slavila i česká tvorba.
                  19:54
                  Pokuta za nelegální skládku zeminy z D1
                    Kamiony v týdnu začaly odvážet zeminu z obecních pozemků v Čikově na Třebíčsku. Vyvezla ji tam firma Colas po dohodě s obcí. Tisíce tun materiálu pochází z rekonstruované dálnice D1.
                    21:44
                    Smrtelné nehody během prodlouženého víkendu
                      O víkendu, prodlouženém o dva sváteční dny, zemřelo na silnicích šest lidí. Jednou z nejhorších nehod byl střet nedaleko Pasohlávek na jihu Moravy – s jednou obětí a devíti zraněnými. Dnes se staly dvě smrtelné havárie, obě v Olomouckém kraji.
                      22:04
                      Nová příbramská štola otevřena
                        Po víc než 10leté rekonstrukci se pro veřejnost otevřela Ševčínská štola v Příbrami. Ta se nepoužívala od začátku minulého století. Právě dnes si ji ale v autentických důlních vagonech projeli první návštěvníci.
                        23:20
                        Změna fungování cashbacku
                          Výběr hotovosti u pokladny v obchodě stejně jako u bankomatu. Od prázdnin se v Česku mění fungování takzvaného cashbacku.
                          25:15
                          Opilý řidič kamionu boural
                            Litevec, který včera večer havaroval s kamionem na 17. km D1 ve směru na Brno, nadýchal 2,6 promile. Nejprve narazil do betonových svodidel a pak skončil mimo silnici.
                            25:45
                            Výhodnější přeložky
                              Chystají se úlevy pro lidi, kteří mají na domech konzole s elektrickým vedením. Část senátorů navrhuje, aby vlastníci nemovitostí v určitých případech nemuseli platit za takzvané přeložky.
                              27:33
                              Dopady zdražujícícho eura
                                Euro je tento týden nejdražší za posledních 11 měsíců. Kurz se tak pohybuje nad hranicí 26 korun. A to i přesto, že se koruně snažila pomoct Česká národní banka, která zvýšila úrokové sazby. Aktuální kurz ale neřeší jen ti, kteří vyrážejí na dovolenou. Zajímají se o něj i firmy - a to jak dovozci, tak i ti, kteří své zboží vyvážejí a obchodují právě za evropskou měnu.
                                33:12
                                Nová pamětní deska v Bohumíně
                                  Živý vstup redaktorky Lucie Botorové.
                                  34:25
                                  Záchrana Thajců z jeskyně
                                    35:08
                                    Advokáti ex offo
                                      Už několik let si advokáti stěžují na údajně netransparentní přidělování obhajob placených státem. Tvrdí, že policisté v některých krajích oslovují pouze ty vybrané advokáty - ostatní prý prozvánějí ze skrytých čísel a přeskakují je v pořadí jako nedostupné.
                                      37:03
                                      Britský ministr o novičoku
                                        Britský ministr vnitra ujistil veřejnost, že místa, kde došlo k otravám nervovým plynem novičok, jsou bezpečná. Navštívil přímo Amesbury a Salisbury na jihozápadě země, kde se oba incidenty odehrály.
                                        37:23
                                        Čínské fotbalové ambice
                                          Má ambice stát se fotbalovou velmocí. Kluby kvůli tomu dokonce dostaly pokyn shora. Řeč je o Číně – zemi, která na letošním šampionátu chybí. Loni byla pátým největším investorem do hráčů na světě. Na kvalitě zápasů to ale pořád vidět není.
                                          39:49
                                          Migrace přes Česko
                                            40:14
                                            Šetrnější veřejné osvětlení
                                              Nový typ veřejného osvětlení, šetrnější nejen k přírodě. Speciální lampy jsou ve středočeské Jesenici. V noci neruší přílišnou září obyvatele ani zvířata v okolí. Nevhodné světlo během noci může mít podle odborníků zdravotní i ekologické dopady.
                                              Přehrát celé video
                                              Stopáž49 minut
                                              Další díl
                                              9. července 2018

                                              Přehled dílů

                                              Stopáž54 minut

                                              18. dubna

                                              18. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž54 minut

                                              18. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              18. 4. 2024 na ČT24
                                              Stopáž54 minut

                                              17. dubna

                                              Dodávky zbraní Ukrajině — Česká iniciativa ke koupi munice — Dělostřelecká munice pro Ukrajinu — Mimořádný summit EU — Senát o sňatcích homosexuálních párů — Partnerství pro stejnopohlavní páry — Problémy společnosti Kovosvit — Příplatky pro policisty — Ceny výrobců — Uložiště jaderného odpadu — Filmová turistika — Prezident ve Zlínském kraji — Záplavy v Dubaji — Účastníci StarDance — Nové varhany pro katedrálu sv. Víta — Omluva Zemana Šarapatkovi — Pěstování jahod — Obezita v Česku — Jednání sněmovny — Zájem o pomoc lidem bez domova — Ruské ztráty ve válce na Ukrajině — Emigrace lidí z Ruska — Hašení požáru burzy v Kodani — Lanovka na Ještěd — Trest za vraždu — Více praxe pro studenty učitelství — Prodej Hanáckých kasáren — Praha 6 hledá náhradu za sochu maršála Koněva — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Rekvalifikace ukrajinských uprchlíků — Vzpomínka na Petra Hapku

                                              17. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž54 minut

                                              17. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              17. 4. 2024 na ČT24
                                              Stopáž55 minut

                                              16. dubna

                                              Schůzka premiéra Fialy s Bidenem — Vojenská pomoc Ukrajině a Izraeli — Setkání s krajany a návštěva utkání NHL — Jednání poslanecké sněmovny — Ceny řezaných květin — Provoz Liberty Ostrava — Kniha připomíná dílo a život Vladimíra Boudníka — Izraelská odveta za útok Íránu — Slovenský premiér odmítl evropský migrační pakt — Vyšetřování útoku v Sydney — Soud s psychiatrem Cimickým — Podpora biodiverzity v české krajině — Autobusy v Praze by od léta mohly zastavovat pouze na znamení — Do hor se vrátila zima — Změny v zákoníku práce — Vývoj nezaměstnanosti — Návrat do práce po rodičovské dovolené — Jednání o zdanění tichého vína — Přijímací zkoušky na gymnázia — Konference konzervativců a nacionalistů v Bruselu — Vztahy Číny a Německa — Prezident ve Zlínském kraji — Návštěva prezidenta Pavla ve Zlínském kraji — Podvodné vstupenky na MS v hokeji — Požár burzy v Kodani — Nedostatek kapitánů pro přívozy — Spory o nová kasína v Chrášťaněch u Prahy — Rozpad liberecké koalice — Začala rybářská sezona

                                              16. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž55 minut

                                              16. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              16. 4. 2024 na ČT24
                                              Stopáž55 minut

                                              15. dubna

                                              Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku StarDance — Šíření černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre-Dame — Koncert Collegia 1704

                                              15. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž55 minut

                                              15. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              15. 4. 2024 na ČT24
                                              Stopáž49 minut

                                              14. dubna

                                              Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                              14. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž49 minut

                                              14. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              14. 4. 2024 na ČT24

                                              Události na sociálních sítích

                                              Napište nám