44 minut

1. července 2018

Obsah dílu

Menšinová vláda hnutí ANO a ČSSD — Kdo bude ministrem zahraničí — Politické směřování Německa — Protesty v Rusku kvůli důchodům — Dopad amerických cel na český průmysl — Protesty proti těžbě uhlí — Prázdninové opravy silnic — Pravidla pro vydávání léků s pseudoefedrinem — Uprchlíci ze Sýrie — Nová válka v Izraeli? — Soutěž o Křišťálový glóbus — Nové vydávání dokladů — Sucho staví elektrárny — Počet úmrtí při nehodách — Zákaz amalgámových plomb — XVI. všesokolský slet — Zahájení sletu v Národním divadle — Historie Sokola — Čínská megastavba — Volby v Mexiku — Kontroly proti pančování vína — Uhynulé slůně — Měsíc autorského čtení — Projekt Missing Maps

Části dílu

00:37
Menšinová vláda hnutí ANO a ČSSD
    Po sobotním souhlasu komunistů s podporou menšinové vlády hnutí ANO s ČSSD se šance na získání důvěry kabinetu výrazně zvýšily.
    01:29
    Kdo bude ministrem zahraničí
      Problém s obsazením ministerstva zahraničí. Dočasně mu šéfuje ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček, protože kandidáta sociálních demokratů Miroslava Pocheho prezident odmítl jmenovat.
      05:41
      Politické směřování Německa
        Živý vstup zpravodaje Václava Černohorského.
        09:03
        Protesty v Rusku kvůli důchodům
          V několika městech po celém Rusku lidé demonstrovali proti návrhu zvýšit věk pro odchod do penze – u mužů by postupně vzrostl ze 60 na 65 let, u žen z 55 na 63 let. Protesty proti důchodové reformě zorganizovaly strany napříč politickým spektrem.
          09:22
          Dopad amerických cel na český průmysl
            Pokud by Spojené státy uvalily nová cla na osobní vozy, český autoprůmysl by mohl přijít až o několik miliard korun. Naposledy pohrozil Donald Trump dvacetiprocentním clem na auta minulý týden. České automobilky ale do USA osobní auta téměř nevyvážejí.
            11:26
            Protesty proti těžbě uhlí
              80 lidí zajistila policie v souvislosti se sobotním protestem proti těžbě uhlí na Mostecku. Podezřívá je z přestupku. Aktivisti vnikli do lomu Bílina včera ráno a část z nich se připoutala k velkorypadlu.
              11:51
              Prázdninové opravy silnic
                Živé vstupy redaktorů Richarda Samka a Barbory Žítkové.
                13:45
                Pravidla pro vydávání léků s pseudoefedrinem
                  Zpřísnila se pravidla pro vydávání léků s pseudoefedrinem. K dostání bude v jednom týdnu omezené množství. Opatření má snížit dostupnost látky, která se zneužívá při výrobě pervitinu.
                  15:24
                  Uprchlíci ze Sýrie
                    Syrští povstalci obnovili jednání s vládou o příměří v okolí města Dará na jihozápadě země. Před těžkými syrsko-ruskými nálety z něj uprchlo na 160 000 lidí. Jordánsko ale uzavřelo hranici, a tak jich velká část zamířila na syrsko-izraelské pomezí.
                    15:55
                    Nová válka v Izraeli?
                      Napětí prudce roste na jihu Izraele – podél Gazy. Po dalších raketových útocích z tohoto týdne jsou izraelští generálové přesvědčení, že může po čtyřech letech začít nová válka.
                      18:16
                      Soutěž o Křišťálový glóbus
                        Živý vstup Kateřiny Bílkové.
                        21:28
                        Nové vydávání dokladů
                          23:29
                          Sucho staví elektrárny
                            Špatné období pro malé vodní elektrárny. Kvůli suchu vyrobily v květnu jen asi 60 procent obvyklého množství energie. Největší ztráty mají ty na Sázavě, kde byla suchá i předchozí léta.
                            25:41
                            Počet úmrtí při nehodách
                              Letos v červnu zemřelo na českých silnicích o třetinu míň lidí než vloni. Policisti evidují za uplynulý měsíc 47 obětí – v červnu 2017 to bylo 62.
                              26:00
                              Zákaz amalgámových plomb
                                Ode dneška platí – až na výjimky – zákaz používání amalgámových plomb u dětí do 15 let i těhotných a kojících žen. Místo nich jim pojišťovny hradí cementové. Pravidla pro používání amalgámu se znovu zpřísní začátkem příštího roku.
                                27:49
                                XVI. všesokolský slet
                                  Tisíce sokolů z Česka i zahraničí dnes pochodovaly Prahou. Slavnostním průvodem začal šestnáctý všesokolský slet.
                                  30:38
                                  Zahájení sletu v Národním divadle
                                    Slet byl slavnostně zahájen v Národním divadle. Amatérské sokolské soubory zahrály dílo Ladislava Stroupežnického Naši furianti. Je to vůbec poprvé, co na prknech Národního divadla ochotníci vystupují.
                                    31:33
                                    Historie Sokola
                                      Tělocvičný spolek s názvem Sokol existuje už 156 let. Zakázala ho monarchie, nacisti i komunisti, přesto se jeho členové z celé země scházejí už po šestnácté. Sláva všesokolského sletu vrcholila před druhou světovou válkou.
                                      34:24
                                      Čínská megastavba
                                        Hongkong si připomíná 21. výročí návratu pod čínskou správu. Při té příležitosti se uvádí do provozu nejdelší most přes moře. Měří 55 km a vede z Hongkongu do Macaa a na čínskou pevninu. Megaprojekt za 20 miliard dolarů se neobešel bez kontroverzí.
                                        36:39
                                        Volby v Mexiku
                                          Obyvatelé Mexika volí prezidenta, parlament a stovky starostů. Kampaň poznamenalo násilí – od září bylo zavražděno přes 130 kandidátů a členů kampaní. Největší šanci má bývalý levicový starosta mexického hlavního města Andres Manuel Lopez Obrador.
                                          37:06
                                          Kontroly proti pančování vína
                                            Boj proti falšování vína je podle inspektorů Státní zemědělské a potravinářské inspekce úspěšný. Část novely vinařského zákona, která zpřísnila dovoz hroznových moštů i vína, platí od 1. ledna. Inspektorům umožnila snazší kontroly.
                                            39:39
                                            Uhynulé slůně
                                              Smutná zpráva ze zlínské zoo – dlouho očekávané mládě slona afrického přišlo na svět mrtvé. Mělo jít o první slůně africké narozené v Česku. Slonice Zola je po téměř dvouleté březosti a jinak bezproblémovém porodu v pořádku.
                                              40:00
                                              Měsíc autorského čtení
                                                V Brně právě začal Měsíc autorského čtení, a to už jeho devatenáctý ročník. Koná se i v Ostravě, Košicích, polské Vratislavi a ukrajinském Lvově. Letos nabízí hlavně tureckou literaturu.
                                                40:24
                                                Projekt Missing Maps
                                                  Češi a Slováci pomáhají zaplňovat bílá místa na mapách. Usnadňují tak práci Lékařům bez hranic. Projekt Missing Maps u nás funguje dva roky. Dobrovolníci prostřednictvím satelitních snímků zaměřují oblasti válečných konfliktů nebo přírodních katastrof.
                                                  Přehrát celé video
                                                  Stopáž49 minut
                                                  Další díl
                                                  2. července 2018

                                                  Přehled dílů

                                                  Stopáž56 minut

                                                  18. dubna

                                                  Headlines — Akutní péče v ČR — Snížení poštu akutních lůžek — Průměrná délka hospitalixace — Dostupnost zdravotní péče — Výsledky summitu EU — Situace na Blízkém východě — Zdražování pohonných hmot — Migrační politika EU — Kritika migračního zákona v Británii — Protesty v Gruzii — Herec Hofmann dabuje sám sebe — Novinky v Portálu občana — Následky povodní v Dubaji — Úspory díky fotovoltaice a tepelným čerpadlům — Tendr na automatizované soupravy metra — Zastávky na znamení v Praze — Po teplém počasí přišlo ochlazení — Výhled na další dny — Vliv prudkých změn počasí na zdraví — Žatec je historickým mstem roku — Policejní cvičení před hokejovým šampionátem — Koncert v Teplicích — Hlasování o pomoci Ukrajině a Izraeli v USA — Slovenská veřejnost přispívá na nákup munice pro Ukrajinu — Zadržení Rusů podezřelých ze sabotáže — Problémy společnosti Kovosvit — Zákon o lobbingu — Zájem o startovací byty v Pardubicích — Trest za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích — Vítězný snímek World Press Photo — Připomínka českých vězňů z Buchenwaldu — Zborcení fasády historické burzy v Kodani — Oprava silnice u Bečova nad Teplou — Vyhlášení cen Magnesia litera

                                                  18. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž56 minut

                                                  18. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  18. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž54 minut

                                                  17. dubna

                                                  Dodávky zbraní Ukrajině — Česká iniciativa ke koupi munice — Dělostřelecká munice pro Ukrajinu — Mimořádný summit EU — Senát o sňatcích homosexuálních párů — Partnerství pro stejnopohlavní páry — Problémy společnosti Kovosvit — Příplatky pro policisty — Ceny výrobců — Uložiště jaderného odpadu — Filmová turistika — Prezident ve Zlínském kraji — Záplavy v Dubaji — Účastníci StarDance — Nové varhany pro katedrálu sv. Víta — Omluva Zemana Šarapatkovi — Pěstování jahod — Obezita v Česku — Jednání sněmovny — Zájem o pomoc lidem bez domova — Ruské ztráty ve válce na Ukrajině — Emigrace lidí z Ruska — Hašení požáru burzy v Kodani — Lanovka na Ještěd — Trest za vraždu — Více praxe pro studenty učitelství — Prodej Hanáckých kasáren — Praha 6 hledá náhradu za sochu maršála Koněva — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Rekvalifikace ukrajinských uprchlíků — Vzpomínka na Petra Hapku

                                                  17. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  17. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  17. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž55 minut

                                                  16. dubna

                                                  Schůzka premiéra Fialy s Bidenem — Vojenská pomoc Ukrajině a Izraeli — Setkání s krajany a návštěva utkání NHL — Jednání poslanecké sněmovny — Ceny řezaných květin — Provoz Liberty Ostrava — Kniha připomíná dílo a život Vladimíra Boudníka — Izraelská odveta za útok Íránu — Slovenský premiér odmítl evropský migrační pakt — Vyšetřování útoku v Sydney — Soud s psychiatrem Cimickým — Podpora biodiverzity v české krajině — Autobusy v Praze by od léta mohly zastavovat pouze na znamení — Do hor se vrátila zima — Změny v zákoníku práce — Vývoj nezaměstnanosti — Návrat do práce po rodičovské dovolené — Jednání o zdanění tichého vína — Přijímací zkoušky na gymnázia — Konference konzervativců a nacionalistů v Bruselu — Vztahy Číny a Německa — Prezident ve Zlínském kraji — Návštěva prezidenta Pavla ve Zlínském kraji — Podvodné vstupenky na MS v hokeji — Požár burzy v Kodani — Nedostatek kapitánů pro přívozy — Spory o nová kasína v Chrášťaněch u Prahy — Rozpad liberecké koalice — Začala rybářská sezona

                                                  16. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž55 minut

                                                  16. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  16. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž55 minut

                                                  15. dubna

                                                  Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku StarDance — Šíření černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre-Dame — Koncert Collegia 1704

                                                  15. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž55 minut

                                                  15. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  15. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž49 minut

                                                  14. dubna

                                                  Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                                  14. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž49 minut

                                                  14. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  14. 4. 2024 na ČT24

                                                  Události na sociálních sítích

                                                  Napište nám