48 minut

21. listopadu 2017

Obsah dílu

Policejní žádost o vydání lídrů hnutí ANO — Co bude s žádostí dále — Prezident Zeman na návštěvě Ruska — Další program prezidenta — Alexandra Nováka čeká vyšetřování — Povolební jednání v Německu — Experti jednali o vysokorychlostní železnici — Vítěz Czech Press Photo — Případ Čechů unesených v Libanonu — Policie odložila prošetřování smrti herce Jana Třísky — Kuks stále bez vody — Kolik utrácejí Češi za knihy — Praha proti smogu — Změny práce volebních komisí — Co se děje s hlasovacími lístky — KLDR na seznamu zemí podporujících terorismus — Pohřešovaná argentinská ponorka — Hyperaktivita u dospělých — Prezident Zimbabwe Mugabe rezignoval — Sexuální obtěžování v USA — Stadion Evžena Rošického na prodej — Pokutu pro české turisty chce zaplatit americký komik — Světový den televize

Části dílu

00:35
Policejní žádost o vydání lídrů hnutí ANO
    Policie znovu požádala sněmovnu o vydání lídrů hnutí ANO. Už před volbami obvinila Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka kvůli údajnému zneužití padesátimilionové dotace na Čapí hnízdo. Babiš i Faltýnek vinu odmítají. Rozhovor s Radkem Vondráčkem /ANO/.
    07:26
    Co bude s žádostí dále
      Rozhodování o vydání poslanců potrvá týdny. Minimálně dvakrát se nad žádostí policie sejde mandátový a imunitní výbor; může požádat o slyšení pánů Babiše i Faltýnka, případně znovu i o vyšetřovatele. Až po doporučení výboru rozhodnou poslanci na plénu.
      07:46
      Prezident Zeman na návštěvě Ruska
        Miloš Zeman se v ruském letovisku Soči setkal s Vladimirem Putinem. Hlavním tématem více než dvouhodinového jednání byl vzájemný obchod mezi oběma zeměmi.
        10:26
        Další program prezidenta
          Miloš Zeman zůstává v Rusku i zítra. Náš zpravodaj David Miřejovský bude jeho návštěvu i nadále mapovat.
          11:35
          Alexandra Nováka čeká vyšetřování
            Alexandr Novák se může vrátit za mříže. Soud bude zkoumat, jestli neporušil podmínky propuštění z vězení, kde si odpykával trest za korupci.
            14:04
            Povolební jednání v Německu
              Živý vstup zpravodaje Václava Černohorského.
              16:53
              Experti jednali o vysokorychlostní železnici
                Vlaky jako rychlejší, pohodlnější a hlavně využívanější doprava v Česku. Přispět by k takovému záměru měla vysokorychlostní síť, která spojí největší tuzemská města a připojí je k zahraničním metropolím. Vlaky mezi nimi budou jezdit rychlostí až 300 km.
                18:45
                Vítěz Czech Press Photo
                  Oslavy vítězství nad Izraelem - snímek Martina Bandžáka z Libanonu získal na Czech Press Photo ocenění Fotografie roku. Soutěž Bandžák vyhrál i před sedmi lety. Mimořádnou cenu za dlouhodobý přínos si odnesl šéf Reportérů ČT - Marek Wollner.
                  21:24
                  Případ Čechů unesených v Libanonu
                    Role ministra spravedlnosti Roberta Pelikána v kauze Alího Fajáda podle Českého rozhlasu byla větší, než se dosud vědělo. Ministr měl navštívit Libanonce přímo ve vazbě.
                    24:21
                    Policie odložila prošetřování smrti herce Jana Třísky
                      Policie odložila případ úmrtí herce Jana Třísky. Při prověřování jeho zářijového pádu z Karlova mostu nezjistila trestný čin. Videa a svědectví tak zřejmě potvrdila původní verzi, že šlo o nešťastnou náhodu. Janu Třískovi bylo osmdesát let.
                      24:39
                      Kuks stále bez vody
                        Lázně v Kuksu jsou stále bez vody. Už půl roku. Léčivé prameny vyschly poté, co firma u jednoho ze soukromých domů v obci vyhloubila vrt pro tepelné čerpadlo. Zaplatit nápravu ale odmítá a obec na ni peníze nemá.
                        26:33
                        Kolik utrácejí Češi za knihy
                          Češi utratí za knihy skoro osm miliard ročně. V čísle, které dnes zveřejnil Svaz knihkupců a nakladatelů, jsou započteny i tržby za audio a elektronické knihy. Dlouhodobě přibývá titulů pro děti, ubývá naopak vydávaných vysokoškolských učebnic.
                          26:53
                          Praha proti smogu
                            Zákaz vjezdu do hlavního města. Praha zpřesňuje plán, jak ve dnech nejhoršího znečištění ulevit ovzduší. Nový návrh počítá s tím, že by do metropole nemohla nákladní auta a také polovina osobních. U nich by rozhodovalo číslo na registrační značce.
                            29:05
                            Změny práce volebních komisí
                              Nová pravidla pro volební komise - ministerstvo vnitra zvažuje povinné zkoušky pro jejich školitele a také valorizace odměn pro jejich členy. To všechno ještě před hlasováním o nové hlavě státu.
                              33:03
                              Co se děje s hlasovacími lístky
                                Hlasovací lístek pro české volby takové upozornění nemá. Náš reportér mluvil s předsedou volební komise v Praze 1, který si nepamatuje, že by při proškolování zaznělo upozornění na nutnost všímat si obou stran listu.
                                35:45
                                KLDR na seznamu zemí podporujících terorismus
                                  Spojené státy vracejí Severní Koreu na seznam zemí podporujících terorismus - 9 let poté, co ji z něj Bushova administrativa odstranila. Zároveň na ni uvalují další sankce.
                                  38:14
                                  Pohřešovaná argentinská ponorka
                                    Pátrací týmy nemají ani po týdnu žádné indicie o ztracené argentinské ponorce. Zvuky, které považovaly za bouchání náčiní o trup lodi, plavidlu nepatří. Podle nejhorších odhadů má posádka 44 lidí kyslík už jen na dva dny.
                                    38:39
                                    Hyperaktivita u dospělých
                                      Poruchou pozornosti a hyperaktivitou - ADHD - trpí v Česku až pět procent populace. U dětí se o ní hodně mluví, naopak u dospělých se diagnostikuje teprve krátce. Podle psychiatrů je přitom příčinou řady dopravních nehod, podíl má i na vzniku závislostí.
                                      40:28
                                      Prezident Zimbabwe Mugabe rezignoval
                                        Prezident Zimbabwe Robert Mugabe odstoupil ze své funkce. Rezignační dopis přečetl předseda tamního parlamentu. V ulicích hlavního města Harare následně vypukly oslavy. Mugabe vedl zemi téměř 40 let.
                                        40:52
                                        Sexuální obtěžování v USA
                                          Na americké politické scéně se objevila nová obvinění ze sexuálního obtěžování: tentokrát na adresu vysoce postaveného demokrata. Jiná podezření komplikují nadcházející volby do Senátu, od nichž si republikáni slibují udržení křehké většiny.
                                          43:10
                                          Stadion Evžena Rošického na prodej
                                            Fotbalová asociace se snaží prodat slavný stadion Evžena Rošického na pražském Strahově a pozemky pod ním. V pondělí s nabídkou oslovila pražské zastupitele. Před třemi lety přitom získala pozemky a stadion právě od Prahy.
                                            43:52
                                            Pokutu pro české turisty chce zaplatit americký komik
                                              Případ šesti českých turistů, kteří v Kazachstánu dostali pokutu za "neslušné oblečení", má nečekaný vývoj.
                                              44:13
                                              Světový den televize
                                                Česko se připravuje na druhou vlnu digitalizace. Televize musí uvolnit frekvence pro mobilní internet. Změna přinese kvalitnější obraz, ale i nutnost koupit nové přijímače. Právě na dnešek připadá mezinárodní den televize.
                                                Přehrát celé video
                                                Stopáž49 minut
                                                Další díl
                                                22. listopadu 2017

                                                Přehled dílů

                                                Stopáž55 minut

                                                22. dubna

                                                Headlines — Výpověď bez udání důvodu — Jednodušší ukončení pracovního poměru — Návrhy NERV — Jednání na Hradě o důchodech — Hlasování o podpoře Kyjeva — Americká pomoc pro Ukrajinu — Obžaloba bývalého hradního kancléře — Očkování proti černému kašli — Deficit veřejných financí — Referendum o průmyslové zóně v Dolní Lutyni — Británie a deportace nelegálních migrantů do Rwandy — Aharon Haliva končí — Ivan Trojan ve hře Žáby — Kandidáti na Ústavní soudce — Trestní řízení s Donaldem Trumpem — Návrat zimního počasí do Evropy — Mrazivá noc v Česku — Tři roky vězení pro Dominika Feriho — Případ Dominika Feriho — Obvinění Dominika Feriho — Vláda a strategické investice — Obvinění kandidátů AfD do eurovoleb — Referendum v Kosovu — Podvody s falešnými nahrávkami — Kauza prodeje městských bytů v centru Prahy — Nebezpečná znaménka — Společná část státních maturit — Zemřela Hana Brejchová — Soud kvůli požáru supermarketu — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Zvláštnosti hanáckého nářečí — Michael Jackson v Redutě

                                                22. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                22. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                22. 4. 2024 na ČT24
                                                Stopáž50 minut

                                                21. dubna

                                                Vojenská pomoc pro Ukrajinu — USA a pomoc Ukrajině — Proces schvalování pomoci pro Ukrajinu — Reakce z Ukrajiny — Cvičení vojáků — Tresty pro pachatele — Místo vězení peněžité tresty — Peněžité tresty — Sdílení elektřiny — Problémy kvůli sněhu — Výstraha před mrazem — Rekonstrukce Hradu Trosky — Zemřel Josef Laufer — Otevření Památníku holokaustu Romů a Sintů — Parkování kolem stadionu — Roste zájem o slepice — Požár dřevěné chalupy na okraji Vsetína — Soukromé rezidence Karla III. — Lidé po amputaci — V Česku chybí automechanici — Poškození íránské základny — Kontrola migrace v Rusku — Česko a migrační pakt — Nový aukční rekord — Taxi jako pomoc pro seniory — Opravy silnic — Zavřený most u Střezimíře — Kristian se vrací do kin — Referendum v Kosovu — Zemřel Miroslav Švejda — Slavné operní sbory ve Španělském sále

                                                21. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž50 minut

                                                21. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                21. 4. 2024 na ČT24
                                                Stopáž50 minut

                                                20. dubna

                                                Hospodaření obcí a krajů — Jednání o rozpočtovém určení daní — Rozpočty samospráv v rekordním přebytku — Zákon o zhraniční pomoci v americkém Kongresu — Ceny bytů i nájmů opět rostou — Trh s nemovitostmi — Počasí komplikuje dopravu — Silničáři drží zimní pohotovost — Istanbulská úmluva — Úklid odpadků — Česká kultura v Belgii — Převody nepotřebného majetku — České dráhy vyřazují staré vlaky — Výcvik nových strojvedoucích — Paliativní péče o nemocné — Personál pro obsluhu nových stíhacích letounů — Modernizace letectva — Opravy starých objektů armády — Administrativa ve školách — Napětí na Blízkém východě — Setkání Erdogana s vedením hnutí Hamás — Výstup skautů na Lysou horu — Nízké odměny za právní pomoc zranitelným — Půl století od rozehnání koncertu Plastic People — Británie odmítla jednání s EU — Česká pomoc Ukrajině — Mefisto v Národním divadle

                                                20. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž50 minut

                                                20. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                20. 4. 2024 na ČT24
                                                Stopáž55 minut

                                                19. dubna

                                                Jednání o reformě penzí — ANO zrušilo jednání s koalicí a prezidentem — Cíle důchodové reformy — Populační vývoj a důchodový systém — Útoky v Íránu — Sankce na izralské osadníky — Přiznání k dani elektronicky — Obvinění v kauze brněnských bytů — Speed Marathon 2024 — Měření rychlosti na silnicích — Boje na Ukrajině — Jednání EU s Británií — Oslavy šéfa brněnské filharmonie — Iniciativa Poslední adresa připomíná hrdiny minulé doby — Volby do Evropského parlamentu — Maďarská strana Fidesz zahájila kampaň — Kázeňské řízení s ředitelem policie v Hradci Králové — Andrej Babiš se rozvádí — Stavba metra D — Vítězové cen Magnesia litera — Nejprodávanější knihy — Nový díl románu Šikmý kostel — Jednání sněmovny — Rychlodráha na letiště — Leyenová ve Finsku — Posilování obrany pobaltský zemí — Podezřelí z útoku na Leonida Volkova — Čištění Labe — Vysoké ceny moderních léků — Oběti záplav v Dubaji — Volby v Indii — Dárci kostní dřeně — Záchrana hnízd čejky chocholaté — Soud s Donaldem Trumpem — Analýza odpadních vod

                                                19. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                19. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                19. 4. 2024 na ČT24
                                                Stopáž56 minut

                                                18. dubna

                                                Akutní péče v ČR — Snížení poštu akutních lůžek — Průměrná délka hospitalizace — Dostupnost zdravotní péče — Výsledky summitu EU — Situace na Blízkém východě — Zdražování pohonných hmot — Migrační politika EU — Kritika migračního zákona v Británii — Protesty v Gruzii — Herec Hofmann dabuje sám sebe — Novinky v Portálu občana — Následky povodní v Dubaji — Úspory díky fotovoltaice a tepelným čerpadlům — Tendr na automatizované soupravy metra — Zastávky na znamení v Praze — Po teplém počasí přišlo ochlazení — Výhled na další dny — Vliv prudkých změn počasí na zdraví — Žatec je historickým městem roku — Policejní cvičení před hokejovým šampionátem — Koncert v Teplicích — Hlasování o pomoci Ukrajině a Izraeli v USA — Slovenská veřejnost přispívá na nákup munice pro Ukrajinu — Zadržení Rusů podezřelých ze sabotáže — Problémy společnosti Kovosvit — Zákon o lobbingu — Zájem o startovací byty v Pardubicích — Trest za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích — Vítězný snímek World Press Photo — Připomínka českých vězňů z Buchenwaldu — Zborcení fasády historické burzy v Kodani — Oprava silnice u Bečova nad Teplou — Vyhlášení cen Magnesia Litera

                                                18. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž56 minut

                                                18. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                18. 4. 2024 na ČT24

                                                Události na sociálních sítích

                                                Napište nám