49 minut

14. června 2017

Obsah dílu

Obsazení vedoucích funkcí v ČSSD podle prezidenta — Profesní dráha Bohuslava Sobotky — Regionální reakce na rozhodnutí Bohuslava Sobotky — Politické ohlasy na dění unvnitř ČSSD — Státní rozpočet — Prioritní zákony k prosazení do voleb — Devastující požár mrakodrapu — Svědectví z bezprostřední blízkosti — Zabezpečení výškových budov v Česku — Ministerský nástupce Kateřiny Valachové — Střelba do členů a pracovníků Kongresu — Dozvuky řízení proti Česku kvůli kvótám — Soud s policisty z kauzy smíchovské vražedkyně — Plány senátora Františka Čuby — Vodní elektrárny na suchu — Jednání grémia ČSSD — Česká žaloba kvůli regulaci zbraní — Průjezd amerického konvoje Českem — Trest pro exnáměstka Šišku — Největší útok islamistů v bitvě o Mosul — Vyšší platy pro vojáky — Účet za kontrolu korunových dluhopisů — Nespokojenost s hodnocením maturitních zkoušek — Útok v San Franciscu — Jan Bednář předsedou Rady ČT — Loučení tanečního mistra s Národním divadlem

Části dílu

00:36
Obsazení vedoucích funkcí v ČSSD podle prezidenta
    Rozdělení funkcí v čele ČSSD mezi pány Sobotku, Zaorálka a Chovance by považoval za rozumné řešení prezident Zeman. Řekl to v závěru své návštěvy jižních Čech.
    04:38
    Profesní dráha Bohuslava Sobotky
      Jaká byla dosavadní kariéra současného premiéra? 45letý Bohuslav Sobotka vstoupil do ČSSD hned v prosinci 1989 a v politice se angažuje celý svůj dospělý život.
      09:37
      Regionální reakce na rozhodnutí Bohuslava Sobotky
        Živé vstupy redaktorů z Brna, Českých Budějovic a Ostravy.
        13:33
        Politické ohlasy na dění unvnitř ČSSD
          Politici z ostatních sněmovních stran příliš situaci uvnitř ČSSD komentovat nechtějí. Shodují se ale, že krokům sociálních demokratů příliš nerozumějí.
          14:26
          Státní rozpočet
            15:46
            Prioritní zákony k prosazení do voleb
              Už ráno se také lídři všech tří koaličních stran dohodli na legislativě, kterou chtějí ve sněmovně prosadit do říjnových voleb. Třeba vrácený stavební zákon nebo novou regulaci bank. Naopak se zálohovaným výživným či sociálním bydlením už vláda nepočítá.
              16:47
              Devastující požár mrakodrapu
                Tragický požár v Londýně – v noci vzplála výšková budova se 120 byty. Mrtvých je nejmíň 6, několik lidí se ale stále pohřešuje. Zraněných je přes 70 – obyvatel i hasičů, 20 z nich v kritickém stavu.
                19:13
                Svědectví z bezprostřední blízkosti
                  Živý vstup spolupracovníka ČT Ivana Kytky.
                  22:44
                  Zabezpečení výškových budov v Česku
                    Tragický průběh požáru, skoro stejné stáří budovy i její podobná výška. To spojuje 24patrový londýnský Grendell Tower a 21poschoďový pražský hotel Olympik. Jeho dvě patra kompletně vyhořela před 22 lety.
                    25:41
                    Ministerský nástupce Kateřiny Valachové
                      Prezident Zeman příští týden ve středu jmenuje Stanislava Štecha nástupcem ministryně školství. A to v případě, že bude Kateřina Valachová trvat na své rezignaci.
                      25:58
                      Střelba do členů a pracovníků Kongresu
                        Pět lidí včetně třetího nejvýše postaveného republikána ve Sněmovně reprezentantů postřelil útočník při ranním tréninku na charitativní baseballový zápas. K incidentu došlo ve městě Alexandrie na okraji Washingtonu.
                        28:10
                        Dozvuky řízení proti Česku kvůli kvótám
                          Evropská komise musela s Českem, Polskem i Maďarskem zahájit řízení kvůli nerespektování unijních dohod o migraci. Řekl to její předseda Jean-Claude Juncker s tím, že řízení nelze srovnávat se sankcemi.
                          28:31
                          Soud s policisty z kauzy smíchovské vražedkyně
                            Soud začal projednávat případ policistů, kteří loni zasahovali v jedné z pražských kaváren proti Michelle Sudků. Ženě, která nedlouho po tom vraždila v obchodním centru. Podle obžaloby zneužili pravomoci úřední osoby.
                            30:40
                            Plány senátora Františka Čuby
                              Senátor František Čuba zvolený za Stranu práv občanů se vzdává svého platu i náhrad. Mandát si ale navzdory dlouhodobé absenci chce ponechat. Díky tomu bude dál existovat Klub nezávislých senátorů.
                              31:49
                              Vodní elektrárny na suchu
                                Kvůli nedostatku povrchové vody musí vodohospodáři snižovat výkon vodních elektráren na přehradách. Turbíny na Nechranici, Jesenici, Skalce i Horce vyrábějí míň než třetinu energie. Vodohospodáři se obávají suchého roku. Už teď odhadují ztráty na miliony
                                33:28
                                Jednání grémia ČSSD
                                  35:30
                                  Česká žaloba kvůli regulaci zbraní
                                    Do půlky srpna podá Česká republika žalobu na evropskou směrnici o zbraních. Vláda podpořila návrh ministra vnitra bránit se před unijním soudním dvorem.
                                    37:55
                                    Průjezd amerického konvoje Českem
                                      Do Česka dorazil další z konvojů americké armády, které v těchto týdnech míří na cvičení NATO na východě Evropy. Celkem 53 vojáků ráno překročilo hraniční přechod v Rozvadově.
                                      38:26
                                      Trest pro exnáměstka Šišku
                                        Čtyři roky vězení uložil odvolací soud bývalému náměstkovi z ministerstva práce Vladimíru Šiškovi za zmanipulování zakázky na výplatu sociálních dávek.
                                        38:44
                                        Největší útok islamistů v bitvě o Mosul
                                          Organizace Islámský stát provedla nad ránem největší protiútok od začátku mezinárodní ofenzivy, která má osvobodit západní část města Mosul. Desítky sebevražedných atentátníků udeřily na irácké vojáky a policisty i na kurdské pešmergy.
                                          41:12
                                          Vyšší platy pro vojáky
                                            Vojáci z povolání si od července polepší zhruba o sedm procent. Teď se průměrný plat v armádě pohybuje kolem 31 tisíc korun. Vláda dnes ale schválila nařízení, které služební tarify zvyšuje.
                                            41:30
                                            Účet za kontrolu korunových dluhopisů
                                              Prověřování nezdaněných jednokorunových dluhopisů, které vydávaly firmy v letech 2011 a 2012, vyjde stát na stovky milionů korun. Na zasedání sněmovního rozpočtového výboru to řekl šéf Finanční správy Martin Janeček.
                                              42:52
                                              Nespokojenost s hodnocením maturitních zkoušek
                                                Nejpozději dnes dostali všichni maturanti vysvědčení. Přes 4000 z nich se ale proti výsledkům zkoušek odvolalo. Hlavně kvůli didaktickému testu a písemným pracím z češtiny.
                                                44:56
                                                Útok v San Franciscu
                                                  45:18
                                                  Jan Bednář předsedou Rady ČT
                                                    Předsedou Rady České televize její členové opět zvolili Jana Bednáře. Rozhlasový novinář a komentátor už kontrolní orgán vedl poslední dva roky. Patnáctičlenná rada mimo jiné jmenuje a odvolává generálního ředitele České televize.
                                                    45:36
                                                    Loučení tanečního mistra s Národním divadlem
                                                      Premiérou inscenace Sólo pro nás dva, kterou se s českou scénou loučí tanečník a choreograf Petr Zuska, ukončí současnou sezonu Balet Národního divadla.
                                                      Přehrát celé video
                                                      Stopáž49 minut
                                                      Další díl
                                                      15. června 2017

                                                      Přehled dílů

                                                      Stopáž55 minut

                                                      23. dubna

                                                      Headlines — Debata o nové bankovní dani — Budoucnost daně z mimořádných zisků — Čistý zisk bank v Česku — Schůzka lídrů vládních stran — Britská pomoc Ukrajině — Evakuace na Ukrajině — Dovoz zemědělské produkce z Ukrajiny do EU — Mrazy v Česku vrcholí — Nový šéf Vojenského zpravodajství — Podezření na špionáž pro Čínu — Britské vyhošťování nelegálních migrantů — Nákup potravin v online obchodu — Zásilkový výdej léků na předpis — Přípravy na MFF Karlovy Vary — Čísla politických subjektů pro volby do EP — Soud s Janem Cimickým — Právo spotřebitele na opravu — Napadený web České noviny — Hazardní chování na kolejích — Otevření památníku holokaustu Romů a Sintů — Podoba památníku v Letech — Osudy z koncentračního tábora v Letech — Pohnutá historie místa — Propalestinské demonstrace v USA — Zadržení gangu v Oděse — Nový ředitel SÚKL — Peníze na celoplošné sociální služby — Soud za akci Asanace — Proslavil ho Miloš Jakeš, teď z něj budou byty — Testování nových padáků — Obovené spojení se sondou Voyager 1 — Trpké oslavy svátku Pesach — Pátrání po Pavlu Zítkovi — Test uzávěry na přehradě Fláje — Statečné psí srdce — Academia film festival v Olomouci

                                                      23. 4. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž55 minut

                                                      23. dubna

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      23. 4. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž55 minut

                                                      22. dubna

                                                      Výpověď bez udání důvodu — Jednodušší ukončení pracovního poměru — Návrhy NERV — Jednání na Hradě o důchodech — Hlasování o podpoře Kyjeva — Americká pomoc pro Ukrajinu — Obžaloba bývalého hradního kancléře — Očkování proti černému kašli — Deficit veřejných financí — Referendum o průmyslové zóně v Dolní Lutyni — Británie a deportace nelegálních migrantů do Rwandy — Aharon Haliva končí — Ivan Trojan ve hře Žáby — Kandidáti na ústavní soudce — Trestní řízení s Donaldem Trumpem — Návrat zimního počasí do Evropy — Mrazivá noc v Česku — Tři roky vězení pro Dominika Feriho — Případ Dominika Feriho — Obvinění Dominika Feriho — Vláda a strategické investice — Obvinění kandidátů AfD do eurovoleb — Referendum v Kosovu — Podvody s falešnými nahrávkami — Kauza prodeje městských bytů v centru Prahy — Nebezpečná znaménka — Společná část státních maturit — Zemřela Hana Brejchová — Soud kvůli požáru supermarketu — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Zvláštnosti hanáckého nářečí — Michael Jackson v Redutě

                                                      22. 4. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž55 minut

                                                      22. dubna

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      22. 4. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž50 minut

                                                      21. dubna

                                                      Vojenská pomoc pro Ukrajinu — USA a pomoc Ukrajině — Proces schvalování pomoci pro Ukrajinu — Reakce z Ukrajiny — Cvičení vojáků — Tresty pro pachatele — Místo vězení peněžité tresty — Peněžité tresty — Sdílení elektřiny — Problémy kvůli sněhu — Výstraha před mrazem — Rekonstrukce Hradu Trosky — Zemřel Josef Laufer — Otevření Památníku holokaustu Romů a Sintů — Parkování kolem stadionu — Roste zájem o slepice — Požár dřevěné chalupy na okraji Vsetína — Soukromé rezidence Karla III. — Lidé po amputaci — V Česku chybí automechanici — Poškození íránské základny — Kontrola migrace v Rusku — Česko a migrační pakt — Nový aukční rekord — Taxi jako pomoc pro seniory — Opravy silnic — Zavřený most u Střezimíře — Kristian se vrací do kin — Referendum v Kosovu — Zemřel Miroslav Švejda — Slavné operní sbory ve Španělském sále

                                                      21. 4. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž50 minut

                                                      21. dubna

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      21. 4. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž50 minut

                                                      20. dubna

                                                      Hospodaření obcí a krajů — Jednání o rozpočtovém určení daní — Rozpočty samospráv v rekordním přebytku — Zákon o zhraniční pomoci v americkém Kongresu — Ceny bytů i nájmů opět rostou — Trh s nemovitostmi — Počasí komplikuje dopravu — Silničáři drží zimní pohotovost — Istanbulská úmluva — Úklid odpadků — Česká kultura v Belgii — Převody nepotřebného majetku — České dráhy vyřazují staré vlaky — Výcvik nových strojvedoucích — Paliativní péče o nemocné — Personál pro obsluhu nových stíhacích letounů — Modernizace letectva — Opravy starých objektů armády — Administrativa ve školách — Napětí na Blízkém východě — Setkání Erdogana s vedením hnutí Hamás — Výstup skautů na Lysou horu — Nízké odměny za právní pomoc zranitelným — Půl století od rozehnání koncertu Plastic People — Británie odmítla jednání s EU — Česká pomoc Ukrajině — Mefisto v Národním divadle

                                                      20. 4. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž50 minut

                                                      20. dubna

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      20. 4. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž55 minut

                                                      19. dubna

                                                      Jednání o reformě penzí — ANO zrušilo jednání s koalicí a prezidentem — Cíle důchodové reformy — Populační vývoj a důchodový systém — Útoky v Íránu — Sankce na izralské osadníky — Přiznání k dani elektronicky — Obvinění v kauze brněnských bytů — Speed Marathon 2024 — Měření rychlosti na silnicích — Boje na Ukrajině — Jednání EU s Británií — Oslavy šéfa brněnské filharmonie — Iniciativa Poslední adresa připomíná hrdiny minulé doby — Volby do Evropského parlamentu — Maďarská strana Fidesz zahájila kampaň — Kázeňské řízení s ředitelem policie v Hradci Králové — Andrej Babiš se rozvádí — Stavba metra D — Vítězové cen Magnesia litera — Nejprodávanější knihy — Nový díl románu Šikmý kostel — Jednání sněmovny — Rychlodráha na letiště — Leyenová ve Finsku — Posilování obrany pobaltský zemí — Podezřelí z útoku na Leonida Volkova — Čištění Labe — Vysoké ceny moderních léků — Oběti záplav v Dubaji — Volby v Indii — Dárci kostní dřeně — Záchrana hnízd čejky chocholaté — Soud s Donaldem Trumpem — Analýza odpadních vod

                                                      19. 4. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž55 minut

                                                      19. dubna

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      19. 4. 2024 na ČT24

                                                      Události na sociálních sítích

                                                      Napište nám