49 minut

29. května 2017

Obsah dílu

Headlines — Hádky o výši minimální mzdy — Návrhy na změnu minimální mzdy — Státní podpora krajských rozpočtů — Vyšetřování útoku v Manchesteru — Požár v liberecké Severochemě — Personální neshody v jihočeské ČSSD — Statisícové škody britských aerolinek — Bouře v Moskvě — Festival romské kultury Khamoro — Prezident na návštěvě jižní Moravy — Nové pochybnosti kolem dotací pro sport — Sami sobě vězniteli — Úspory na důchod — Přípravy na konec kouření — Horko a sucho v Česku — Vznik ústeckého dopravního podniku — Sbírka pro zavražděné zastánce muslimky — Podmíněné tresty za posprejování HateFree kaváren — Dopravní značka proti regionálním mindrákům — Kdo bude americkým velvyslancem v Česku — Žralok skočil do rybářské loďky — Cena Olgy Havlové

Části dílu

00:02
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:35
    Hádky o výši minimální mzdy
      Nové hádky o výši minimální mzdy. Vláda se dnes s odbory ani zaměstnavateli nedohodla, o kolik má příští rok růst. Ministerstvo práce předložilo zvýšení o 1200 korun na 12 200 hrubého měsíčně.
      01:09
      Návrhy na změnu minimální mzdy
        Minimální mzdu pobírá podle ministerstva práce 132 tisíc lidí. Kromě tripartity ale její výše rozděluje i politiky samotné. Lidovci prosazují menší růst, sociální demokraté vyšší a hnutí ANO nemá jednotný názor.
        05:24
        Státní podpora krajských rozpočtů
          Hostem Událostí je Jana Vildumetzová /ANO/, hejtmanka Karlovarského kraje.
          10:22
          Vyšetřování útoku v Manchesteru
            Britská policie zadržela dalšího muže v souvislosti s teroristickým útokem v Manchesteru, ve vazbě je celkem 14 podezřelých. Sebevražedný atentátník zabil před týdnem po koncertě 22 lidí.
            11:05
            Požár v liberecké Severochemě
              Živý vstup redaktorky Jany Šrámkové.
              12:30
              Personální neshody v jihočeské ČSSD
                Živý vstup redaktora Ondřeje Ublicka.
                16:12
                Statisícové škody britských aerolinek
                  Britský národní dopravce British Airways řeší už třetí den výpadek svých počítačových systémů. O víkendu zrušila společnost tisíc letů, kompenzace dluží nejméně pětasedmdesáti tisícům klientů.
                  18:28
                  Bouře v Moskvě
                    Moskvou se přehnala prudká bouře, o život připravila nejméně 11 lidí, desítky dalších skončily se zraněním v nemocnicích. Silný vítr, přívalový déšť a krupobití vyvrátily stovky stromů a zpřetrhaly elektrické vedení.
                    18:49
                    Festival romské kultury Khamoro
                      V Praze začalo Khamoro. Mezinárodní festival romské kultury. Za účasti spisovatelů z Česka, Slovenska a Německa chce letos popularizovat i romskou literaturu. Festival po devatenácté pořádá organizace Slovo 21.
                      21:38
                      Prezident na návštěvě jižní Moravy
                        Skoro čtvrtina jihomoravských zastupitelů nepřišla na setkání s prezidentem Milošem Zemanem. Ten zahájil plánovanou třídenní návštěvu jižní Moravy. Na krajském úřadě ho dopoledne přivítal hejtman Bohumil Šimek.
                        22:47
                        Nové pochybnosti kolem dotací pro sport
                          Nové problémy kolem peněz pro sport – tentokrát z let 2013 až 2015. Podle Nejvyššího kontrolního úřadu rozdělovalo tyto dotace ministerstvo školství netransparentně a bez dostatečné kontroly.
                          25:36
                          Sami sobě vězniteli
                            Trestanci opevňují věznici. Jenom během loňska museli v Odolově u Malých Svatoňovic řešit hned šest útěků odsouzených. Vedení věznice se proto rozhodlo zlepšit bezpečnostní opatření.
                            27:35
                            Úspory na důchod
                              Ubývá lidí, kteří si šetří na důchod ve třetím pilíři. Se státním příspěvkem jich na konci prvního čtvrtletí spořily 4 miliony a 519 tisíc – o 17 tisíc méně než na přelomu roku.
                              28:00
                              Přípravy na konec kouření
                                Zítra naposled bude možné zapálit si v restauraci. Protikuřácký zákon začne platit za necelých 29 hodin. Provozovatelé podniků se na změnu připravují.
                                29:43
                                Horko a sucho v Česku
                                  Dnešní den byl prvním tropickým v Česku. Nejtepleji bylo ve středních Čechách, kde se teploty vyšplhaly až na 33 stupňů Celsia.
                                  37:16
                                  Vznik ústeckého dopravního podniku
                                    Ústecký kraj zřídí vlastní dopravní podnik a zajistí tak autobusovou dopravu sám. Počet spojů se nezmění. Založením krajské firmy zastupitelé reagují na potíže v souvislosti s vládním nařízením o zvyšování platů řidičů.
                                    37:33
                                    Sbírka pro zavražděné zastánce muslimky
                                      Sbírka pro hrdiny z portlandského vlaku. Pro trojici mužů, které pobodal 35letý útočník potom, co se zastali dívky v hidžábu.
                                      39:44
                                      Podmíněné tresty za posprejování HateFree kaváren
                                        Obvodní soud pro Prahu 3 uložil tresty za loňské posprejování pražských HateFree kaváren a obchodů. Pět obžalovaných dostalo podmínky od dvou do devíti měsíců.
                                        40:01
                                        Dopravní značka proti regionálním mindrákům
                                          Modré cedule u silnice mají posílit sebevědomí měst. Jsou to dopravní značky dosud málo vídané. Označují region, tedy blíže neurčenou oblast, která nemá ze zákona přesné hranice.
                                          41:55
                                          Kdo bude americkým velvyslancem v Česku
                                            Novým americkým velvyslancem v Česku by se podle zdrojů České televize mohl skutečně stát Steve King, republikánský politik a podnikatel ze státu Wisconsin. Žádost Američanů, kterou Washington zatím nekomentuje, teď posuzuje česká diplomacie.
                                            44:31
                                            Žralok skočil do rybářské loďky
                                              Měl to být další poklidný den, místo toho čekal rybáře z Austrálie boj o život. Do jeho 5metrové lodě skočil 3metrový bílý žralok. Přitom mu ploutví poranil ruku.
                                              44:54
                                              Cena Olgy Havlové
                                                Už po třiadvacáté předával Výbor dobré vůle Cenu Olgy Havlové. Založila ji tehdejší první dáma s cílem upozornit na život lidí se zdravotním postižením.
                                                Přehrát celé video
                                                Stopáž48 minut
                                                Další díl
                                                30. května 2017

                                                Přehled dílů

                                                Stopáž56 minut

                                                18. dubna

                                                Headlines — Akutní péče v ČR — Snížení poštu akutních lůžek — Průměrná délka hospitalixace — Dostupnost zdravotní péče — Výsledky summitu EU — Situace na Blízkém východě — Zdražování pohonných hmot — Migrační politika EU — Kritika migračního zákona v Británii — Protesty v Gruzii — Herec Hofmann dabuje sám sebe — Novinky v Portálu občana — Následky povodní v Dubaji — Úspory díky fotovoltaice a tepelným čerpadlům — Tendr na automatizované soupravy metra — Zastávky na znamení v Praze — Po teplém počasí přišlo ochlazení — Výhled na další dny — Vliv prudkých změn počasí na zdraví — Žatec je historickým mstem roku — Policejní cvičení před hokejovým šampionátem — Koncert v Teplicích — Hlasování o pomoci Ukrajině a Izraeli v USA — Slovenská veřejnost přispívá na nákup munice pro Ukrajinu — Zadržení Rusů podezřelých ze sabotáže — Problémy společnosti Kovosvit — Zákon o lobbingu — Zájem o startovací byty v Pardubicích — Trest za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích — Vítězný snímek World Press Photo — Připomínka českých vězňů z Buchenwaldu — Zborcení fasády historické burzy v Kodani — Oprava silnice u Bečova nad Teplou — Vyhlášení cen Magnesia litera

                                                18. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž56 minut

                                                18. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                18. 4. 2024 na ČT24
                                                Stopáž54 minut

                                                17. dubna

                                                Dodávky zbraní Ukrajině — Česká iniciativa ke koupi munice — Dělostřelecká munice pro Ukrajinu — Mimořádný summit EU — Senát o sňatcích homosexuálních párů — Partnerství pro stejnopohlavní páry — Problémy společnosti Kovosvit — Příplatky pro policisty — Ceny výrobců — Uložiště jaderného odpadu — Filmová turistika — Prezident ve Zlínském kraji — Záplavy v Dubaji — Účastníci StarDance — Nové varhany pro katedrálu sv. Víta — Omluva Zemana Šarapatkovi — Pěstování jahod — Obezita v Česku — Jednání sněmovny — Zájem o pomoc lidem bez domova — Ruské ztráty ve válce na Ukrajině — Emigrace lidí z Ruska — Hašení požáru burzy v Kodani — Lanovka na Ještěd — Trest za vraždu — Více praxe pro studenty učitelství — Prodej Hanáckých kasáren — Praha 6 hledá náhradu za sochu maršála Koněva — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Rekvalifikace ukrajinských uprchlíků — Vzpomínka na Petra Hapku

                                                17. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                17. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                17. 4. 2024 na ČT24
                                                Stopáž55 minut

                                                16. dubna

                                                Schůzka premiéra Fialy s Bidenem — Vojenská pomoc Ukrajině a Izraeli — Setkání s krajany a návštěva utkání NHL — Jednání poslanecké sněmovny — Ceny řezaných květin — Provoz Liberty Ostrava — Kniha připomíná dílo a život Vladimíra Boudníka — Izraelská odveta za útok Íránu — Slovenský premiér odmítl evropský migrační pakt — Vyšetřování útoku v Sydney — Soud s psychiatrem Cimickým — Podpora biodiverzity v české krajině — Autobusy v Praze by od léta mohly zastavovat pouze na znamení — Do hor se vrátila zima — Změny v zákoníku práce — Vývoj nezaměstnanosti — Návrat do práce po rodičovské dovolené — Jednání o zdanění tichého vína — Přijímací zkoušky na gymnázia — Konference konzervativců a nacionalistů v Bruselu — Vztahy Číny a Německa — Prezident ve Zlínském kraji — Návštěva prezidenta Pavla ve Zlínském kraji — Podvodné vstupenky na MS v hokeji — Požár burzy v Kodani — Nedostatek kapitánů pro přívozy — Spory o nová kasína v Chrášťaněch u Prahy — Rozpad liberecké koalice — Začala rybářská sezona

                                                16. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                16. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                16. 4. 2024 na ČT24
                                                Stopáž55 minut

                                                15. dubna

                                                Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku StarDance — Šíření černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre-Dame — Koncert Collegia 1704

                                                15. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                15. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                15. 4. 2024 na ČT24
                                                Stopáž49 minut

                                                14. dubna

                                                Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                                14. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž49 minut

                                                14. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                14. 4. 2024 na ČT24

                                                Události na sociálních sítích

                                                Napište nám