49 minut

29. května 2017

Obsah dílu

Headlines — Hádky o výši minimální mzdy — Návrhy na změnu minimální mzdy — Státní podpora krajských rozpočtů — Vyšetřování útoku v Manchesteru — Požár v liberecké Severochemě — Personální neshody v jihočeské ČSSD — Statisícové škody britských aerolinek — Bouře v Moskvě — Festival romské kultury Khamoro — Prezident na návštěvě jižní Moravy — Nové pochybnosti kolem dotací pro sport — Sami sobě vězniteli — Úspory na důchod — Přípravy na konec kouření — Horko a sucho v Česku — Vznik ústeckého dopravního podniku — Sbírka pro zavražděné zastánce muslimky — Podmíněné tresty za posprejování HateFree kaváren — Dopravní značka proti regionálním mindrákům — Kdo bude americkým velvyslancem v Česku — Žralok skočil do rybářské loďky — Cena Olgy Havlové

Části dílu

00:02
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:35
    Hádky o výši minimální mzdy
      Nové hádky o výši minimální mzdy. Vláda se dnes s odbory ani zaměstnavateli nedohodla, o kolik má příští rok růst. Ministerstvo práce předložilo zvýšení o 1200 korun na 12 200 hrubého měsíčně.
      01:09
      Návrhy na změnu minimální mzdy
        Minimální mzdu pobírá podle ministerstva práce 132 tisíc lidí. Kromě tripartity ale její výše rozděluje i politiky samotné. Lidovci prosazují menší růst, sociální demokraté vyšší a hnutí ANO nemá jednotný názor.
        05:24
        Státní podpora krajských rozpočtů
          Hostem Událostí je Jana Vildumetzová /ANO/, hejtmanka Karlovarského kraje.
          10:22
          Vyšetřování útoku v Manchesteru
            Britská policie zadržela dalšího muže v souvislosti s teroristickým útokem v Manchesteru, ve vazbě je celkem 14 podezřelých. Sebevražedný atentátník zabil před týdnem po koncertě 22 lidí.
            11:05
            Požár v liberecké Severochemě
              Živý vstup redaktorky Jany Šrámkové.
              12:30
              Personální neshody v jihočeské ČSSD
                Živý vstup redaktora Ondřeje Ublicka.
                16:12
                Statisícové škody britských aerolinek
                  Britský národní dopravce British Airways řeší už třetí den výpadek svých počítačových systémů. O víkendu zrušila společnost tisíc letů, kompenzace dluží nejméně pětasedmdesáti tisícům klientů.
                  18:28
                  Bouře v Moskvě
                    Moskvou se přehnala prudká bouře, o život připravila nejméně 11 lidí, desítky dalších skončily se zraněním v nemocnicích. Silný vítr, přívalový déšť a krupobití vyvrátily stovky stromů a zpřetrhaly elektrické vedení.
                    18:49
                    Festival romské kultury Khamoro
                      V Praze začalo Khamoro. Mezinárodní festival romské kultury. Za účasti spisovatelů z Česka, Slovenska a Německa chce letos popularizovat i romskou literaturu. Festival po devatenácté pořádá organizace Slovo 21.
                      21:38
                      Prezident na návštěvě jižní Moravy
                        Skoro čtvrtina jihomoravských zastupitelů nepřišla na setkání s prezidentem Milošem Zemanem. Ten zahájil plánovanou třídenní návštěvu jižní Moravy. Na krajském úřadě ho dopoledne přivítal hejtman Bohumil Šimek.
                        22:47
                        Nové pochybnosti kolem dotací pro sport
                          Nové problémy kolem peněz pro sport – tentokrát z let 2013 až 2015. Podle Nejvyššího kontrolního úřadu rozdělovalo tyto dotace ministerstvo školství netransparentně a bez dostatečné kontroly.
                          25:36
                          Sami sobě vězniteli
                            Trestanci opevňují věznici. Jenom během loňska museli v Odolově u Malých Svatoňovic řešit hned šest útěků odsouzených. Vedení věznice se proto rozhodlo zlepšit bezpečnostní opatření.
                            27:35
                            Úspory na důchod
                              Ubývá lidí, kteří si šetří na důchod ve třetím pilíři. Se státním příspěvkem jich na konci prvního čtvrtletí spořily 4 miliony a 519 tisíc – o 17 tisíc méně než na přelomu roku.
                              28:00
                              Přípravy na konec kouření
                                Zítra naposled bude možné zapálit si v restauraci. Protikuřácký zákon začne platit za necelých 29 hodin. Provozovatelé podniků se na změnu připravují.
                                29:43
                                Horko a sucho v Česku
                                  Dnešní den byl prvním tropickým v Česku. Nejtepleji bylo ve středních Čechách, kde se teploty vyšplhaly až na 33 stupňů Celsia.
                                  37:16
                                  Vznik ústeckého dopravního podniku
                                    Ústecký kraj zřídí vlastní dopravní podnik a zajistí tak autobusovou dopravu sám. Počet spojů se nezmění. Založením krajské firmy zastupitelé reagují na potíže v souvislosti s vládním nařízením o zvyšování platů řidičů.
                                    37:33
                                    Sbírka pro zavražděné zastánce muslimky
                                      Sbírka pro hrdiny z portlandského vlaku. Pro trojici mužů, které pobodal 35letý útočník potom, co se zastali dívky v hidžábu.
                                      39:44
                                      Podmíněné tresty za posprejování HateFree kaváren
                                        Obvodní soud pro Prahu 3 uložil tresty za loňské posprejování pražských HateFree kaváren a obchodů. Pět obžalovaných dostalo podmínky od dvou do devíti měsíců.
                                        40:01
                                        Dopravní značka proti regionálním mindrákům
                                          Modré cedule u silnice mají posílit sebevědomí měst. Jsou to dopravní značky dosud málo vídané. Označují region, tedy blíže neurčenou oblast, která nemá ze zákona přesné hranice.
                                          41:55
                                          Kdo bude americkým velvyslancem v Česku
                                            Novým americkým velvyslancem v Česku by se podle zdrojů České televize mohl skutečně stát Steve King, republikánský politik a podnikatel ze státu Wisconsin. Žádost Američanů, kterou Washington zatím nekomentuje, teď posuzuje česká diplomacie.
                                            44:31
                                            Žralok skočil do rybářské loďky
                                              Měl to být další poklidný den, místo toho čekal rybáře z Austrálie boj o život. Do jeho 5metrové lodě skočil 3metrový bílý žralok. Přitom mu ploutví poranil ruku.
                                              44:54
                                              Cena Olgy Havlové
                                                Už po třiadvacáté předával Výbor dobré vůle Cenu Olgy Havlové. Založila ji tehdejší první dáma s cílem upozornit na život lidí se zdravotním postižením.
                                                Přehrát celé video
                                                Stopáž48 minut
                                                Další díl
                                                30. května 2017

                                                Přehled dílů

                                                Stopáž54 minut

                                                18. března

                                                Headlines — Šíření černého kašle — Opatření proti šíření černého kašle — Případy černého kašle — Oficiální výsledky voleb v Rusku — Útok ozbrojenců v Nigérii — Ceny v zemědělství — Zdravotní stav bývalého prezidenta Zemana — Boje v Pásmu Gazy — Inflace v EU — Návštěva slovenské prezidentky v ČR — Daň z mimořádných zisků — Finanční pomoc EU Ukrajině — Zemřel Miloš Velemínský — Přípravy na hokejové mistrovství světa — Medvědi na Slovensku — Divoké šelmy v Evropě — Divoká zvířata v ČR — Výplácení vkladů zkrachovalé Sberbank — Napadení dívky policistou — Jednání vedení odborů — Pomník dětských obětí války v Lidicích — Souzení válečných zločinů spáchaných na Ukrajině — Požáry v Číně — Nebezpečná situace na železnici — Oprava vysokotlakého plynovodu v Plzni — Odstávka lanovky na Sněžku — Předvolební kampaň v USA — Zemřel astronaut Thomas Stafford — Problémy s bezbariérovostí — Záchrana aleje v Táboře — Nový seriál ČT Ratoletsti

                                                18. 3. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                18. března

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                18. 3. 2024 na ČT24
                                                Stopáž49 minut

                                                17. března

                                                Volby v Rusku — Protesty proti ruským volbám — Prezident Putin — Prezidentské volby v Rusku — Protesty v Česku — Hlasování v Ruské federaci — Zdravotní stav Miloše Zemana — Žaloby kvůli soudcovským platům — Protesty zemědělců — Pohledávky zkrachovalé Sberbank — Kontroly hraček na českém trhu — Emmanuel Macron o Ukrajině — Stav nouze na Islandu — Útok na Rafáh — Aneta Langerová 20 let na scéně — Mimořádná schůze poslanců — Medvěd v ulicích slovenského Liptovského Mikuláše — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Nehoda u Sdlice — Ranní teploty pod bodem mrazu — Vozový parku v Česku — Stárnutí vozového parku — Auta v Česku — Češi a elektrická auta — Očkování proti černému kašli — Má vlast v libereckém Šaldově divadle — První památky se otevírají návštěvníkům — Jaderná elektrárna Temelín — Demografická krize v Polsku — Den sv. Patrika — Plavební komora na pražském Smíchově — Prodej areálu Zelená Hora — Záchrana starých loutek

                                                17. 3. 2024 na ČT1
                                                Stopáž49 minut

                                                17. března

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                17. 3. 2024 na ČT24
                                                Stopáž48 minut

                                                16. března

                                                Jednotné inkasní místo — Systém odvodů v ČR — Daňové příjmy v r. 2023 — Exploze v Rusku — Volby v Rusku — Měření emisí přímo na silnicích — Zdravotní stav Miloše Zemana — Humanitární pomoc pro Gazu — Tresty pro aktivisty — Kácení ovocných sadů — Jaderné bloky — Unikátní technologie tavení skla — Zranění Češi na Ukrajině — Konfiskace ruského majetku — Smrtelná nehoda v Nízkých Tatrách — Zvýšení odletových tax na Letišti Václava Havla — Peníze z EU pro české kraje — Návrat zubrů na Lipensko — Finálový večer Peče celá země — Suroviny spotřebované při natáčení — Výhody domácího pečení — Vzpomínka na oběti v Mariupolu — Ruská diaspora v Srbsku — Síť špionážních satelitů — Měsíc do přijímacích zkoušek — Oprava podlahy nádraží — Data pro policii z aplikace Záchranka — Zákon o kybernetické bezpečnosti — Protesty proti rozšiřování Gigafactory v Německu — Tisíce kvetoucích sněženek a bledulí — 30 let QR kódu — Opera o Boženě Němcové

                                                16. 3. 2024 na ČT1
                                                Stopáž48 minut

                                                16. března

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                16. 3. 2024 na ČT24
                                                Stopáž54 minut

                                                15. března

                                                Bývalý prezident Miloš Zeman absolvoval náhlou operaci — Miloš Zeman ve vážném stavu v nemocnici — Zdravotní stav Miloše Zemana — Miloš Zeman v motolské nemocnici — Prezidentské volby v Rusku — Volby Rusů v Česku — Návrhy prorůstových opatření — Průmyslová produkce — Přípravy důchodové reformy — Protest proti vládě Roberta Fica — Zájem Čechů o dovolené a cestování — Pomoc pro Gazu — Návštěva na zabití v Divadle Kalich — Počty případů černého kašle — Průměrný hrubý plat ve školství — Požár panelového domu v ulici 17. listopadu v Chomutově — Začátek plavební sezony — 85. výročí okupace Československa — Rozdělení a podrobení Československa — Vzpomínky pamětníků — Cesta Emila Háchy do Berlína — Ruský útok na Oděsu — Francouzský prezident o válce na Ukrajině — Evropská komise o zemědělcích — Pyly v ovzduší o měsíc dřív — Petr Pavel v Sasku — Poškozování vlaků — Invaze včelího roje — Zájem o vzdělávaní v zahraničí — Kroky vůči Podnikatelské družstevní záložně — Studentská stávka za klima — Soud o Vítkův Hrádek — Lázeňská sezóna v Luhačovicích

                                                15. 3. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                15. března

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                15. 3. 2024 na ČT24
                                                Stopáž55 minut

                                                14. března

                                                Dostupnost bydlení — Oživení trhu s hypotékami — Sazby hypoték — Chystané změny v RTVS na Slovensku — Šíření nebezpečných nemocí — Pražský primátor na veřejnosti s černým kašlem — Rozpočtové určení daní — Bývalý prezident Zeman v nemocnici — Stížnost kvůli zneužívání nezletilé — Ministrova stížnost v kauze zneužívané dívky — Bezpečnost ve světě — Čtvrtletí vlády premiéra Tuska — Chystaný protest zemědělců — Údržba pražských soch — Volební model Median — Zahraniční obchod ČR — Kauza opilého policisty — Úklid nedopalků z ulic — Ceny pohonných hmot — Předpověď počasí na další dny — Změny u zubních výplní — Počet zubních lékařů v ČR — Nedodstatek zubařů na Pardubicku — Soudní výslechy na dálku — Humanitární ostrovy v Pásmu Gazy — Budoucnost sociální sítě TikTok v USA — Filipínský prezident v Praze — Hazard v roce 2023 — Tendr na novou servisní loď v Praze — Střelba v Brdech — Test rakety Starship — Policejní dohled nad zápasem Evropské ligy — Nemoci ledvin a jejich léčba — Nominant do čela Národního bezpečnostního úřadu — Nominace na ceny Magnesia Litera — Výročí první cesty Wintonova vlaku — Charitativní koncert Zpíváme pro tebe

                                                14. 3. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                14. března

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                14. 3. 2024 na ČT24

                                                Události na sociálních sítích

                                                Napište nám