44 minut

2. dubna 2017

Obsah dílu

Zahlcená sněmovna — Vládní priority — Co poslanci stihnou do voleb — Režim Ukrajina — Protesty v Rusku — Stávka řidičů autobusů — Elektronické recepty — Zranění zdravotníků — Tragické sesuvy půdy v Kolumbii — Prezidentské volby v Srbsku — Bob Dylan převzal Nobelovu cenu — Zlomové momenty české historie — Vobební model v březnu — Schůzka Miloše Zemana s čínským prezidentem — Přípravy na let do vesmíru — Teplotní rekordy v Česku — Dron pomáhá horníkům — Krach stavební firmy EDC Group — Senioři jako oběti trestných činů — Trestné činy — Poradenské linky pro seniory — Požár lesa na Brněnsku — Souboj Suezu a Panamy — Nehoda autobusu ve Švédsku — Chybějící značky — Česko svítí modře — Oprava nádrže Tatrovice na Sokolovsku

Části dílu

00:34
Zahlcená sněmovna
    Ministři by už neměli předkládat kabinetu nové zákony k projednání. Do konce volebního období současné sněmovny zbývá zhruba půl roku. A ty normy, které zákonodárci nestihnou schválit, noví poslanci nepřebírají.
    03:08
    Vládní priority
      Sociální demokraté se chtějí ve sněmovně zaměřit především na schválení zálohovaného výživného, prioritou je také stanovení maximálního věku odchodu do penze a zvýšení příspěvku pro dlouhodobě nemocné.
      03:46
      Co poslanci stihnou do voleb
        Rozhovor s Janem Bartoškem, místopředsedou KDU-ČSL.
        06:39
        Režim Ukrajina
          Za první tři měsíce letošního roku přijal konzulát ve Lvově téměř 3800 žádostí o pracovníky z Ukrajiny. Číslo je zhruba třikrát vyšší než za celý loňský rok.
          08:53
          Protesty v Rusku
            Policie v centru Moskvy zadržela na čtyři desítky lidí za narušování pořádku. Většinou šlo o účastníky protestního pochodu, který měl navázat na masové demonstrace proti korupci nejvyšších představitelů země z minulé neděle.
            09:26
            Stávka řidičů autobusů
              Živý vstup redaktora Jakuba Ščurkeviče.
              12:18
              Elektronické recepty
                Resort zdravotnictví bude lékařům kompenzovat náklady na zavedení elektronických receptů, ročně půjde zhruba o 4 tisíce korun pro každého z nich. Ministr Miloslav Ludvík to řekl v Otázkách Václava Moravce.
                13:04
                Zranění zdravotníků
                  Čtvrtina zdravotníků nikdy nehlásí poranění, která si v práci způsobí o jehly a další ostré předměty. Vyplývá to z průzkumu, který mezi svými kolegy provedla odborová unie zdravotníků.
                  15:01
                  Tragické sesuvy půdy v Kolumbii
                    Kolumbijští záchranáři pokračují v pátrání po obětech masivního sesuvu půdy. Počet mrtvých už přesáhl 250. Další dvě stovky lidí se pohřešují. Zraněných je na 400.
                    16:36
                    Prezidentské volby v Srbsku
                      Ještě necelou hodinu volí Srbsko nového prezidenta. Favoritem je dosavadní premiér Aleksandar Vučić. Průzkumy mu předpovídaly podporu víc než 50 procent – s tou by mohl zvítězit už v prvním kole
                      17:32
                      Bob Dylan převzal Nobelovu cenu
                        Americký hudebník Bob Dylan převzal ve Stockholmu Nobelovu cenu za literaturu – s více než tříměsíčním zpožděním. Medaili a diplom přijal na soukromém setkání bez přítomnosti médií.
                        17:49
                        Zlomové momenty české historie
                          Devět zásadních událostí v historii Československa zpracoval ve svých scénářích spisovatel Pavel Kosatík. Souběžně tak vznikl seriál ČT České století i komiksové knihy – každá od jiného výtvarníka.
                          20:28
                          Vobební model v březnu
                            Volby do sněmovny by v březnu vyhrálo hnutí ANO s náskokem před ČSSD. Vyplývá to z modelu společnosti Kantar TNS pro Českou televizi. Získalo by 32 % hlasů.
                            21:04
                            Schůzka Miloše Zemana s čínským prezidentem
                              Miloš Zeman se znovu setká s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. Bilaterální schůzka je podle Hradu už potvrzená. Uskuteční se v květnu, kdy se Zeman hodlá v Číně zúčastnit konference o vytvoření novodobé Hedvábné stezky.
                              21:34
                              Přípravy na let do vesmíru
                                Závěrečné přípravy na vyslání další americko-ruské posádky k mezinárodní vesmírné stanici probíhají v Hvězdném městečku u Moskvy. Start z Bajkonuru je v plánu 20. dubna.
                                24:06
                                Teplotní rekordy v Česku
                                  Už popáté v tomto týdnu v Česku padaly teplotní rekordy. Nejvíc naměřili na východní Moravě a ve Slezsku. Třeba konkrétně v Karviné 25,2 stupně. Nadprůměrné teploty jsou i v horských oblastech.
                                  24:31
                                  Dron pomáhá horníkům
                                    Dokáže odhalit požár dřív, než vypukne. Řeč je o unikátním dronu, který testují v mimořádně těžkých podmínkách hnědouhelného dolu na Mostecku. Vyrobili ho armádní vědci.
                                    26:23
                                    Krach stavební firmy EDC Group
                                      Společnost EDC Group, jeden z největších zhotovitelů dřevostaveb v Česku, skončila v konkurzu a na padesátku věřitelů nezbyl téměř žádný majetek.
                                      28:57
                                      Senioři jako oběti trestných činů
                                        Senioři jsou od dubna zařazeni mezi zvlášť zranitelné oběti trestných činů. Díky tomu mají nově policisté povinnost vyslýchat je pouze jednou ve speciálně upravených prostorách bez kontaktu s pachatelem.
                                        31:47
                                        Trestné činy
                                          Celková kriminalita v poslední době klesá, počet trestných činů páchaných na seniorech v uplynulých třech letech stoupá. Loňské číslo – skoro 6200 takových případů – se dostává na úroveň roku 2013.
                                          32:58
                                          Poradenské linky pro seniory
                                            Policie při vyšetřování naráží taky na problémy seniorů pachatele identifikovat. Pomáhat se snaží některé organizace – třeba formou poradenských telefonních linek.
                                            34:34
                                            Požár lesa na Brněnsku
                                              Živý vstup redaktorky Martiny Tlachové.
                                              35:37
                                              Souboj Suezu a Panamy
                                                Cestu rozšířeným Panamským průplavem absolvovala už tisící loď třídy NeoPanamax – tedy jedno z největších obchodních plavidel. Přístavy na východě Spojených států se buď už rozšířily, nebo stále rozšiřují, aby mohly přijímat více zboží z Asie.
                                                38:14
                                                Nehoda autobusu ve Švédsku
                                                  Tři mrtví a téměř tři desítky zraněných, z toho 19 těžce – taková je bilance havárie autobusu ve Švédsku. Studenty střední školy a jejich instruktory vezl na lyžařský zájezd. Příčinu neštěstí vyšetřuje policie.
                                                  38:30
                                                  Chybějící značky
                                                    Chybějící značky komplikují vyšetřování nehod. Už dva a půl roku se táhne případ motorkáře, který jel po hlavní silnici a srazilo ho auto vyjíždějící z vedlejší. Tam ale chyběla značka Dej přednost v jízdě.
                                                    40:42
                                                    Česko svítí modře
                                                      Dnes večer budou některé budovy v Česku nasvíceny modře. Akce má upozornit na problematiku autismu – v den, který je tématu celosvětově zasvěcen.
                                                      41:12
                                                      Oprava nádrže Tatrovice na Sokolovsku
                                                        Začíná oprava jedné z nejvýznamnějších přehrad na západě Čech. Miliony korun investují těžaři do technologií nádrže Tatrovice. Přestože ji kvůli čisté vodě znají hlavně rekreanti a rybáři, důležitá je především pro hnědouhelné doly a blízkou elektrárnu.
                                                        Přehrát celé video
                                                        Stopáž48 minut
                                                        Další díl
                                                        3. dubna 2017

                                                        Přehled dílů

                                                        Stopáž54 minut

                                                        28. března

                                                        Headlines — Jednání o důchodové reformě — Změny v důchodech — Zpomalení růstu nových důchodu — Debaty o důchodové reformě — Slovensko před volbou prezidenta — Záměna pacientek ve FN Bulovka — Ceny energií dál klesají — Útok na předměstí Moskvy — Kontroly na silnicích — Zásahy Daňové Kobry — Poselství Karla III. — 100 let Krvavého románu Josefa Váchala — Vývoj růstu HDP — Zásah proti ruské vlivové síti — Průměrné ceny pohonných hmot — Požár střechy domu na Václavském náměstí — Včasné odhalení rakoviny díky screeningu — Začíná sezóna památek — Návštěvnost památek ve správě NPÚ — Noví nájemníci Zlaté uličky — 25 let vězení za trýznivou vraždu seniorky — Kampaň na podporu obětí trestných činů — Spor o dovoz zemědělských plodi — Odvrácený útok na město Kupjansk — Nové osvětlení v okolí Klánovického lesa — První past na sršeň asijskou — Hydroponické systémy — Daně z příjmů pro seniory — Dopad války na ekonomiku — Posilování spojů — Ochrana mláďat pomocí dronů — Festival Spectatulare

                                                        28. 3. 2024 na ČT1
                                                        Stopáž54 minut

                                                        28. března

                                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                                        28. 3. 2024 na ČT24
                                                        Stopáž55 minut

                                                        27. března

                                                        Ústupky výměnou za hladké jednání o korespondenční volbě — Obstrukce při jednání o korespondenční volbě — Celkový počet hodin jednání — Vyjednávání o detailech korespondenční volby — Vyšetřování příčin neštěstí v Baltimoru — Příspěvek na nákup munice pro Ukrajinu — Odhalení proruské sítě v Česku — Trest pro sbormistra za zneužívání dětí — Prodej o velikonočních svátcích — Výdělky doktorandů — Propouštění v Diamu — Protest proti změnám v RTVS — První republika v umění — Ostraha hranic v Pobaltí — Odhadovaný růst německé ekonomiky — Požár v jablonecké nemocnici — Inspirace nemocnou princeznou — Skoro letní Velikonoce — Předpověď počasí na Velikonoce a další dny — Předčasně probuzená příroda — Roubování ovocných stromů — Debata o velvyslanci v Rusku — Nehoda autobusu v Lipsku — Penze prominentů komunistického režimu — Zneškodnění útočícího medvěda — Soud o letišti v Líních — Pohybem proti obezitě školáků — Kácení nebezpečných stromů u D10 — Nová pravidla bezpečnosti v hongkongu — Nová definice tzv. anticikanismu — Operace popálené Yulie — Obvinění v kauze Ramfin — Tradiční pletení pomlázek — Oratorium Stabat Mater

                                                        27. 3. 2024 na ČT1
                                                        Stopáž55 minut

                                                        27. března

                                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                                        27. 3. 2024 na ČT24
                                                        Stopáž53 minut

                                                        26. března

                                                        Bezpečnostní situace ve světě podle prezidenta a BIS — Rizika pro Česko — Pocit bezpečí v Česku — Opatření v evropských městech — Očekávané oživení ekonomiky — Co brzdí ekonomiku — Náraz lodě do mostu v Baltimoru — Příčina kolize lodě s mostem — Poplatky za veřejnoprávní média — Pásmo Gazy bez příměří — Slovinsko k munici pro Ukrajinu — Srpen v zemi indiánů — Londýnský soud o Assangovi — Peníze na léčbu vzácných chorob — Rezignace krnovského starosty — Kontroly na silnicích — Kvetoucí stromy ohrožené mrazem — Zřícení dálničního mostu — Pátrání po přeživších a obětech — Proč se most zhroutil — Případy zřícení mostů — Úlevy pro evropské zemědělce a další protesty — Potíže malých mlékáren — Snížení pracovní doby německých strojvedoucích — Požár barokního kostela — Likvidace chovu slepic nakaženého salmonelou — Rekordní ceny kakaa — Velikonoční víkend mimo domov — EZKarta s novými funkcemi — Nové podmínky pro rybaření na jihu Čech — Vjezd na Staré město v centru Prahy — Poškozené nové dílo Banksyho — Noční běh pro Světlušku

                                                        26. 3. 2024 na ČT1
                                                        Stopáž53 minut

                                                        26. března

                                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                                        26. 3. 2024 na ČT24
                                                        Stopáž54 minut

                                                        25. března

                                                        Josef Středula se vrací do čela ČMKOS — Vedení ČMKOS — Josef Středula — Podpora Josefa Středuly — Výzva RB OSN k příměří v Gaze — Devět lidí je zraněných po ruském raketovém útoku na Kyjev — Napodobeniny zboží na českém trhu — Důvěra v českou ekonomiku — Vyšetřování pátečního teroristického útoku — Trest pro Miroslava Závadu — Podání přiznání k dani z příjmů — Svatjalana Cichanouská v Praze — Návrat soch na průčelí paláce Savarin — Příprava staveb nových jaderných bloků — Zisk bank v ČR — Kontrola kamionů na severu Moravy — Mráz, sníh a silný vítr — Nové případy nákazy černým kašlem — Očkování proti černému kašli — Černý kašel — Jak poznat černý kašel — Slovensko před druhým kolem voleb — Zdravotní stav Miloše Zemana — Změny ve společnosti Boeing — Nové sazby mýtného — Nařízení o digitálních trzích — Napětí v Rudém moři nepolevuje — Odlování ředitelky ze základní školy — Protesty proti úpravě vodního zákona — Plicních ventilátory pro Ukrajinu — Kauza Donalda Trumpa — Nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou — Polární záře — 50 let čipových karet — Ferraty před začátkem sezony — Záchrana hospodářských zvířat

                                                        25. 3. 2024 na ČT1
                                                        Stopáž54 minut

                                                        25. března

                                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                                        25. 3. 2024 na ČT24
                                                        Stopáž51 minut

                                                        24. března

                                                        Vítězové prvního kola slovenských prezidentských voleb — Výsledky 1. kola prezidentských voleb — Průběh sčítání hlasů — Účast v 1. kole prezidentských voleb na Slovensku — Volební noc ve štábu Ivana Korčoka — Profily prezidentských kandidátů — Volební noc ve štábu Petera Pellegriniho — Zajímavosti kolem slovenských voleb — Ukrajina o terorsimu v Rusku — Státní smutek za oběti krveprolití — Jednání o důchodové reformě — Květná neděle — Obnova poničených chmelnic — Řidiči mladší 18 let — Čip k trénování umělé inteligence — Polární záře — 15 let od odvolání vlády Mirka Topolánka — Nákupy před Velikonocemi — Ceny potravin — Nákupy potravin ze dvora — Nákupy v Polsku a Německu — Počasí o Velikonocích — Boje na Ukrajině — Evropská podpora zbrojařů — Podpora evropského obranného průmyslu — Demolice nadjezdu na D1 — Bourání mostu nad D1 — Pochod na podporu Palestiny — Požár rodinného domu — Nový zákon o audiovizi — Guterres u Gazy — Protesty proti dolu v Srbsku — Návštěvnická sezona v kroměřížském zámku

                                                        24. 3. 2024 na ČT1
                                                        Stopáž51 minut

                                                        24. března

                                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                                        24. 3. 2024 na ČT24

                                                        Události na sociálních sítích

                                                        Napište nám