44 minut

15. ledna 2017

Obsah dílu

Nevyřešené případy českých soudů — Soudní posuzování svéprávnosti — Pařížská mírová konference — Pád střechy sportovní haly — Obrana proti teroristovi vlastní zbraní — Protitrumpovské protesty — Summit v Rejkjavíku — Generální štáb armády pod vedením Josefa Bečváře — Nová série Bohéma — Vládní nesouhlas s prezidentovým výrokem — Sociální bydlení v obcích povinně? — Odchody do penze — Pokusy o ukončení závislosti na cigaretách — Porušování hygienických předpisů — Chřipková epidemie v Česku — Očkování proti chřipce — Stížnost ministra spravedlnosti v kauze Rath — Rozšíření těžby v Dole Bílina — John Kerry ve Vietnamu — Zbytečné úrazy — Cena Trilobit pro Pustinu — Konec Tříkrálové sbírky — Vlak do Prištiny nedojel — Ledové sochy v čínském Charbinu

Části dílu

00:35
Nevyřešené případy českých soudů
    Počet nevyřízených případů u českých soudů vloni rekordně klesl - o 15 procent. Justice tak má nejméně nedodělků za posledních pět let. Ubývá totiž exekucí i občanských sporů. Přibývá naopak personálu a soudců - dalších třiatřicet složí slib příští týden.
    04:18
    Soudní posuzování svéprávnosti
      Právě opatrovnické soudy by mohly letos rozhodovat ještě rychleji - pomůže jim novela občanského zákoníku, která mimo jiné posunuje lhůtu pro posuzování svéprávnosti ze tří na pět let.
      06:11
      Pařížská mírová konference
        Jedna z nejsložitějších otázek globální scény a další jednání, jak dál. Oba hlavní hráči izraelsko-palestinské otázky ale chyběli.
        08:57
        Pád střechy sportovní haly
          Živý vstup redaktora Vlastimila Weinera.
          11:48
          Obrana proti teroristovi vlastní zbraní
            Ministr spravedlnosti nevěří, že projde návrh resortu vnitra, aby mohli lidé použít legálně držené zbraně k obraně státu - třeba při útoku teroristy.
            13:01
            Protitrumpovské protesty
              Už v pátek budou mít Spojené státy nového prezidenta. Úřady očekávají, že na inauguraci Donalda Trumpa dorazí až 900 tisíc lidí.
              15:28
              Summit v Rejkjavíku
                Žádné rozhovory o schůzce ruského a nového amerického prezidenta zatím podle Kremlu neproběhly. Mluvčí Dmitrij Peskov tak reagoval na zprávu britských Sunday Times.
                15:51
                Generální štáb armády pod vedením Josefa Bečváře
                  Generální štáb české armády i nadále povede Josef Bečvář. Ministra obrany požádal o prodloužení závazku. A Martin Stropnický v pořadu Týden v politice potvrdil, že mu vyhověl.
                  16:32
                  Nová série Bohéma
                    Lesk a bída Barrandova za dvou totalitních režimů v nové šestidílné sérii Bohéma. Prostředí filmu sleduje v letech osudných pro celou zemi - od Mnichovské dohody až do roku padesát tři.
                    19:12
                    Vládní nesouhlas s prezidentovým výrokem
                      Členové vlády kritizují slova prezidenta Zemana o tom, že se v Česku pohybuje člověk podezřelý ze spolupráce s teroristy.
                      21:10
                      Sociální bydlení v obcích povinně?
                        Původně povinně, teď dobrovolně. Ministerstvo práce a sociálních věcí dokončuje návrh zákona o sociálním bydlení.
                        23:25
                        Odchody do penze
                          Doba, kterou lidé stráví v důchodu, se v Česku dál prodlužuje. V průměru už je to 24 let - u žen o něco víc. I když se do penze odchází stále později, věk dožití roste ještě vyšším tempem.
                          23:47
                          Pokusy o ukončení závislosti na cigaretách
                            Hodně kuřáků se pokoušelo s cigaretami přestat, hodně z nich ale neúspěšně. A často hned několikrát. Odborníci upozorňují, že kuřáci mají desetkrát větší šanci přestat, pokud vyhledají pomoc.
                            26:16
                            Porušování hygienických předpisů
                              28:02
                              Chřipková epidemie v Česku
                                Česko už dva týdny bojuje s epidemií chřipky. S akutními respiračními infekcemi včetně zmíněného onemocnění se léčí přes 160 tisíc lidí.
                                31:35
                                Očkování proti chřipce
                                  Chřipka se přenáší velmi snadno - stačí být v blízkosti kýchajícího člověka nebo sáhnout na předmět, kterého se předtím dotkl. Ani každoroční očkování není stoprocentní. Záleží na tom, jak se Světové zdravotnické organizaci podaří odhadnout typ viru.
                                  34:17
                                  Stížnost ministra spravedlnosti v kauze Rath
                                    Ministr spravedlnosti Robert Pelikán podá k Nejvyššímu soudu stížnost kvůli zrušení verdiktu v kauze Davida Ratha - chce tak učinit v nejbližších dnech. Řekl to v Otázkách Václava Moravce.
                                    34:33
                                    Rozšíření těžby v Dole Bílina
                                      Těžaři se chystají na uhlí za nedávno prolomenými limity. Důl Bílina oficiálně podal žádost, a zahájil tak celý schvalovací proces. Stroje se přiblíží na půl kilometru k obydleným domům.
                                      36:37
                                      John Kerry ve Vietnamu
                                        Dosluhující americký ministr zahraničí John Kerry navštívil Vietnam - a místo v deltě Mekongu, kde v roce 1969 sloužil a zabil nepřítele. Setkal se s veteránem partyzánů, který si útok na člun Američanů pamatoval.
                                        36:59
                                        Zbytečné úrazy
                                          Zbytečné úrazy. Na horách jich podle záchranářů přibývá. Lyžaře svádí čerstvě napadaný sníh, a tak často jezdí i v lesích. Sníh přikryl polámané větve a pařezy, o které se sportovci můžou snadno zranit.
                                          38:48
                                          Cena Trilobit pro Pustinu
                                            Ceny Trilobit udílel potřicáté Český filmový a televizní svaz - tu hlavní dostal seriál Pustina z produkce HBO. Herečka Emília Vášáryová převzala ocenění za snímek Eva Nová.
                                            39:35
                                            Konec Tříkrálové sbírky
                                              Živý vstup redaktorky Barbory Měchurové.
                                              40:30
                                              Vlak do Prištiny nedojel
                                                Srbský vlak směřující do Kosova se zastavil na hranicích. Podle Bělehradu se kosovské speciální síly chystaly vyhodit trať do vzduchu. To Priština popírá, zastavení soupravy ale vítá. Je podle ní provokací.
                                                40:54
                                                Ledové sochy v čínském Charbinu
                                                  Vůči přírodě si člověk často připadá nepatrný. Podobně jako třeba na tomhle snímku z festivalu ledu a sněhu v čínském Charbinu. Jeden z největších podniků svého druhu na světě navštíví každý rok přes milion lidí.
                                                  Přehrát celé video
                                                  Stopáž48 minut
                                                  Další díl
                                                  16. ledna 2017

                                                  Přehled dílů

                                                  Stopáž54 minut

                                                  28. března

                                                  Headlines — Jednání o důchodové reformě — Změny v důchodech — Zpomalení růstu nových důchodu — Debaty o důchodové reformě — Slovensko před volbou prezidenta — Záměna pacientek ve FN Bulovka — Ceny energií dál klesají — Útok na předměstí Moskvy — Kontroly na silnicích — Zásahy Daňové Kobry — Poselství Karla III. — 100 let Krvavého románu Josefa Váchala — Vývoj růstu HDP — Zásah proti ruské vlivové síti — Průměrné ceny pohonných hmot — Požár střechy domu na Václavském náměstí — Včasné odhalení rakoviny díky screeningu — Začíná sezóna památek — Návštěvnost památek ve správě NPÚ — Noví nájemníci Zlaté uličky — 25 let vězení za trýznivou vraždu seniorky — Kampaň na podporu obětí trestných činů — Spor o dovoz zemědělských plodi — Odvrácený útok na město Kupjansk — Nové osvětlení v okolí Klánovického lesa — První past na sršeň asijskou — Hydroponické systémy — Daně z příjmů pro seniory — Dopad války na ekonomiku — Posilování spojů — Ochrana mláďat pomocí dronů — Festival Spectatulare

                                                  28. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  28. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  28. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž55 minut

                                                  27. března

                                                  Ústupky výměnou za hladké jednání o korespondenční volbě — Obstrukce při jednání o korespondenční volbě — Celkový počet hodin jednání — Vyjednávání o detailech korespondenční volby — Vyšetřování příčin neštěstí v Baltimoru — Příspěvek na nákup munice pro Ukrajinu — Odhalení proruské sítě v Česku — Trest pro sbormistra za zneužívání dětí — Prodej o velikonočních svátcích — Výdělky doktorandů — Propouštění v Diamu — Protest proti změnám v RTVS — První republika v umění — Ostraha hranic v Pobaltí — Odhadovaný růst německé ekonomiky — Požár v jablonecké nemocnici — Inspirace nemocnou princeznou — Skoro letní Velikonoce — Předpověď počasí na Velikonoce a další dny — Předčasně probuzená příroda — Roubování ovocných stromů — Debata o velvyslanci v Rusku — Nehoda autobusu v Lipsku — Penze prominentů komunistického režimu — Zneškodnění útočícího medvěda — Soud o letišti v Líních — Pohybem proti obezitě školáků — Kácení nebezpečných stromů u D10 — Nová pravidla bezpečnosti v hongkongu — Nová definice tzv. anticikanismu — Operace popálené Yulie — Obvinění v kauze Ramfin — Tradiční pletení pomlázek — Oratorium Stabat Mater

                                                  27. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž55 minut

                                                  27. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  27. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž53 minut

                                                  26. března

                                                  Bezpečnostní situace ve světě podle prezidenta a BIS — Rizika pro Česko — Pocit bezpečí v Česku — Opatření v evropských městech — Očekávané oživení ekonomiky — Co brzdí ekonomiku — Náraz lodě do mostu v Baltimoru — Příčina kolize lodě s mostem — Poplatky za veřejnoprávní média — Pásmo Gazy bez příměří — Slovinsko k munici pro Ukrajinu — Srpen v zemi indiánů — Londýnský soud o Assangovi — Peníze na léčbu vzácných chorob — Rezignace krnovského starosty — Kontroly na silnicích — Kvetoucí stromy ohrožené mrazem — Zřícení dálničního mostu — Pátrání po přeživších a obětech — Proč se most zhroutil — Případy zřícení mostů — Úlevy pro evropské zemědělce a další protesty — Potíže malých mlékáren — Snížení pracovní doby německých strojvedoucích — Požár barokního kostela — Likvidace chovu slepic nakaženého salmonelou — Rekordní ceny kakaa — Velikonoční víkend mimo domov — EZKarta s novými funkcemi — Nové podmínky pro rybaření na jihu Čech — Vjezd na Staré město v centru Prahy — Poškozené nové dílo Banksyho — Noční běh pro Světlušku

                                                  26. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž53 minut

                                                  26. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  26. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž54 minut

                                                  25. března

                                                  Josef Středula se vrací do čela ČMKOS — Vedení ČMKOS — Josef Středula — Podpora Josefa Středuly — Výzva RB OSN k příměří v Gaze — Devět lidí je zraněných po ruském raketovém útoku na Kyjev — Napodobeniny zboží na českém trhu — Důvěra v českou ekonomiku — Vyšetřování pátečního teroristického útoku — Trest pro Miroslava Závadu — Podání přiznání k dani z příjmů — Svatjalana Cichanouská v Praze — Návrat soch na průčelí paláce Savarin — Příprava staveb nových jaderných bloků — Zisk bank v ČR — Kontrola kamionů na severu Moravy — Mráz, sníh a silný vítr — Nové případy nákazy černým kašlem — Očkování proti černému kašli — Černý kašel — Jak poznat černý kašel — Slovensko před druhým kolem voleb — Zdravotní stav Miloše Zemana — Změny ve společnosti Boeing — Nové sazby mýtného — Nařízení o digitálních trzích — Napětí v Rudém moři nepolevuje — Odlování ředitelky ze základní školy — Protesty proti úpravě vodního zákona — Plicních ventilátory pro Ukrajinu — Kauza Donalda Trumpa — Nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou — Polární záře — 50 let čipových karet — Ferraty před začátkem sezony — Záchrana hospodářských zvířat

                                                  25. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  25. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  25. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž51 minut

                                                  24. března

                                                  Vítězové prvního kola slovenských prezidentských voleb — Výsledky 1. kola prezidentských voleb — Průběh sčítání hlasů — Účast v 1. kole prezidentských voleb na Slovensku — Volební noc ve štábu Ivana Korčoka — Profily prezidentských kandidátů — Volební noc ve štábu Petera Pellegriniho — Zajímavosti kolem slovenských voleb — Ukrajina o terorsimu v Rusku — Státní smutek za oběti krveprolití — Jednání o důchodové reformě — Květná neděle — Obnova poničených chmelnic — Řidiči mladší 18 let — Čip k trénování umělé inteligence — Polární záře — 15 let od odvolání vlády Mirka Topolánka — Nákupy před Velikonocemi — Ceny potravin — Nákupy potravin ze dvora — Nákupy v Polsku a Německu — Počasí o Velikonocích — Boje na Ukrajině — Evropská podpora zbrojařů — Podpora evropského obranného průmyslu — Demolice nadjezdu na D1 — Bourání mostu nad D1 — Pochod na podporu Palestiny — Požár rodinného domu — Nový zákon o audiovizi — Guterres u Gazy — Protesty proti dolu v Srbsku — Návštěvnická sezona v kroměřížském zámku

                                                  24. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž51 minut

                                                  24. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  24. 3. 2024 na ČT24

                                                  Události na sociálních sítích

                                                  Napište nám