44 minut

15. ledna 2017

Obsah dílu

Nevyřešené případy českých soudů — Soudní posuzování svéprávnosti — Pařížská mírová konference — Pád střechy sportovní haly — Obrana proti teroristovi vlastní zbraní — Protitrumpovské protesty — Summit v Rejkjavíku — Generální štáb armády pod vedením Josefa Bečváře — Nová série Bohéma — Vládní nesouhlas s prezidentovým výrokem — Sociální bydlení v obcích povinně? — Odchody do penze — Pokusy o ukončení závislosti na cigaretách — Porušování hygienických předpisů — Chřipková epidemie v Česku — Očkování proti chřipce — Stížnost ministra spravedlnosti v kauze Rath — Rozšíření těžby v Dole Bílina — John Kerry ve Vietnamu — Zbytečné úrazy — Cena Trilobit pro Pustinu — Konec Tříkrálové sbírky — Vlak do Prištiny nedojel — Ledové sochy v čínském Charbinu

Části dílu

00:35
Nevyřešené případy českých soudů
    Počet nevyřízených případů u českých soudů vloni rekordně klesl - o 15 procent. Justice tak má nejméně nedodělků za posledních pět let. Ubývá totiž exekucí i občanských sporů. Přibývá naopak personálu a soudců - dalších třiatřicet složí slib příští týden.
    04:18
    Soudní posuzování svéprávnosti
      Právě opatrovnické soudy by mohly letos rozhodovat ještě rychleji - pomůže jim novela občanského zákoníku, která mimo jiné posunuje lhůtu pro posuzování svéprávnosti ze tří na pět let.
      06:11
      Pařížská mírová konference
        Jedna z nejsložitějších otázek globální scény a další jednání, jak dál. Oba hlavní hráči izraelsko-palestinské otázky ale chyběli.
        08:57
        Pád střechy sportovní haly
          Živý vstup redaktora Vlastimila Weinera.
          11:48
          Obrana proti teroristovi vlastní zbraní
            Ministr spravedlnosti nevěří, že projde návrh resortu vnitra, aby mohli lidé použít legálně držené zbraně k obraně státu - třeba při útoku teroristy.
            13:01
            Protitrumpovské protesty
              Už v pátek budou mít Spojené státy nového prezidenta. Úřady očekávají, že na inauguraci Donalda Trumpa dorazí až 900 tisíc lidí.
              15:28
              Summit v Rejkjavíku
                Žádné rozhovory o schůzce ruského a nového amerického prezidenta zatím podle Kremlu neproběhly. Mluvčí Dmitrij Peskov tak reagoval na zprávu britských Sunday Times.
                15:51
                Generální štáb armády pod vedením Josefa Bečváře
                  Generální štáb české armády i nadále povede Josef Bečvář. Ministra obrany požádal o prodloužení závazku. A Martin Stropnický v pořadu Týden v politice potvrdil, že mu vyhověl.
                  16:32
                  Nová série Bohéma
                    Lesk a bída Barrandova za dvou totalitních režimů v nové šestidílné sérii Bohéma. Prostředí filmu sleduje v letech osudných pro celou zemi - od Mnichovské dohody až do roku padesát tři.
                    19:12
                    Vládní nesouhlas s prezidentovým výrokem
                      Členové vlády kritizují slova prezidenta Zemana o tom, že se v Česku pohybuje člověk podezřelý ze spolupráce s teroristy.
                      21:10
                      Sociální bydlení v obcích povinně?
                        Původně povinně, teď dobrovolně. Ministerstvo práce a sociálních věcí dokončuje návrh zákona o sociálním bydlení.
                        23:25
                        Odchody do penze
                          Doba, kterou lidé stráví v důchodu, se v Česku dál prodlužuje. V průměru už je to 24 let - u žen o něco víc. I když se do penze odchází stále později, věk dožití roste ještě vyšším tempem.
                          23:47
                          Pokusy o ukončení závislosti na cigaretách
                            Hodně kuřáků se pokoušelo s cigaretami přestat, hodně z nich ale neúspěšně. A často hned několikrát. Odborníci upozorňují, že kuřáci mají desetkrát větší šanci přestat, pokud vyhledají pomoc.
                            26:16
                            Porušování hygienických předpisů
                              28:02
                              Chřipková epidemie v Česku
                                Česko už dva týdny bojuje s epidemií chřipky. S akutními respiračními infekcemi včetně zmíněného onemocnění se léčí přes 160 tisíc lidí.
                                31:35
                                Očkování proti chřipce
                                  Chřipka se přenáší velmi snadno - stačí být v blízkosti kýchajícího člověka nebo sáhnout na předmět, kterého se předtím dotkl. Ani každoroční očkování není stoprocentní. Záleží na tom, jak se Světové zdravotnické organizaci podaří odhadnout typ viru.
                                  34:17
                                  Stížnost ministra spravedlnosti v kauze Rath
                                    Ministr spravedlnosti Robert Pelikán podá k Nejvyššímu soudu stížnost kvůli zrušení verdiktu v kauze Davida Ratha - chce tak učinit v nejbližších dnech. Řekl to v Otázkách Václava Moravce.
                                    34:33
                                    Rozšíření těžby v Dole Bílina
                                      Těžaři se chystají na uhlí za nedávno prolomenými limity. Důl Bílina oficiálně podal žádost, a zahájil tak celý schvalovací proces. Stroje se přiblíží na půl kilometru k obydleným domům.
                                      36:37
                                      John Kerry ve Vietnamu
                                        Dosluhující americký ministr zahraničí John Kerry navštívil Vietnam - a místo v deltě Mekongu, kde v roce 1969 sloužil a zabil nepřítele. Setkal se s veteránem partyzánů, který si útok na člun Američanů pamatoval.
                                        36:59
                                        Zbytečné úrazy
                                          Zbytečné úrazy. Na horách jich podle záchranářů přibývá. Lyžaře svádí čerstvě napadaný sníh, a tak často jezdí i v lesích. Sníh přikryl polámané větve a pařezy, o které se sportovci můžou snadno zranit.
                                          38:48
                                          Cena Trilobit pro Pustinu
                                            Ceny Trilobit udílel potřicáté Český filmový a televizní svaz - tu hlavní dostal seriál Pustina z produkce HBO. Herečka Emília Vášáryová převzala ocenění za snímek Eva Nová.
                                            39:35
                                            Konec Tříkrálové sbírky
                                              Živý vstup redaktorky Barbory Měchurové.
                                              40:30
                                              Vlak do Prištiny nedojel
                                                Srbský vlak směřující do Kosova se zastavil na hranicích. Podle Bělehradu se kosovské speciální síly chystaly vyhodit trať do vzduchu. To Priština popírá, zastavení soupravy ale vítá. Je podle ní provokací.
                                                40:54
                                                Ledové sochy v čínském Charbinu
                                                  Vůči přírodě si člověk často připadá nepatrný. Podobně jako třeba na tomhle snímku z festivalu ledu a sněhu v čínském Charbinu. Jeden z největších podniků svého druhu na světě navštíví každý rok přes milion lidí.
                                                  Přehrát celé video
                                                  Stopáž48 minut
                                                  Další díl
                                                  16. ledna 2017

                                                  Přehled dílů

                                                  Stopáž56 minut

                                                  18. dubna

                                                  Headlines — Akutní péče v ČR — Snížení poštu akutních lůžek — Průměrná délka hospitalixace — Dostupnost zdravotní péče — Výsledky summitu EU — Situace na Blízkém východě — Zdražování pohonných hmot — Migrační politika EU — Kritika migračního zákona v Británii — Protesty v Gruzii — Herec Hofmann dabuje sám sebe — Novinky v Portálu občana — Následky povodní v Dubaji — Úspory díky fotovoltaice a tepelným čerpadlům — Tendr na automatizované soupravy metra — Zastávky na znamení v Praze — Po teplém počasí přišlo ochlazení — Výhled na další dny — Vliv prudkých změn počasí na zdraví — Žatec je historickým městem roku — Policejní cvičení před hokejovým šampionátem — Koncert v Teplicích — Hlasování o pomoci Ukrajině a Izraeli v USA — Slovenská veřejnost přispívá na nákup munice pro Ukrajinu — Zadržení Rusů podezřelých ze sabotáže — Problémy společnosti Kovosvit — Zákon o lobbingu — Zájem o startovací byty v Pardubicích — Trest za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích — Vítězný snímek World Press Photo — Připomínka českých vězňů z Buchenwaldu — Zborcení fasády historické burzy v Kodani — Oprava silnice u Bečova nad Teplou — Vyhlášení cen Magnesia litera

                                                  18. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž56 minut

                                                  18. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  18. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž54 minut

                                                  17. dubna

                                                  Dodávky zbraní Ukrajině — Česká iniciativa ke koupi munice — Dělostřelecká munice pro Ukrajinu — Mimořádný summit EU — Senát o sňatcích homosexuálních párů — Partnerství pro stejnopohlavní páry — Problémy společnosti Kovosvit — Příplatky pro policisty — Ceny výrobců — Uložiště jaderného odpadu — Filmová turistika — Prezident ve Zlínském kraji — Záplavy v Dubaji — Účastníci StarDance — Nové varhany pro katedrálu sv. Víta — Omluva Zemana Šarapatkovi — Pěstování jahod — Obezita v Česku — Jednání sněmovny — Zájem o pomoc lidem bez domova — Ruské ztráty ve válce na Ukrajině — Emigrace lidí z Ruska — Hašení požáru burzy v Kodani — Lanovka na Ještěd — Trest za vraždu — Více praxe pro studenty učitelství — Prodej Hanáckých kasáren — Praha 6 hledá náhradu za sochu maršála Koněva — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Rekvalifikace ukrajinských uprchlíků — Vzpomínka na Petra Hapku

                                                  17. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  17. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  17. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž55 minut

                                                  16. dubna

                                                  Schůzka premiéra Fialy s Bidenem — Vojenská pomoc Ukrajině a Izraeli — Setkání s krajany a návštěva utkání NHL — Jednání poslanecké sněmovny — Ceny řezaných květin — Provoz Liberty Ostrava — Kniha připomíná dílo a život Vladimíra Boudníka — Izraelská odveta za útok Íránu — Slovenský premiér odmítl evropský migrační pakt — Vyšetřování útoku v Sydney — Soud s psychiatrem Cimickým — Podpora biodiverzity v české krajině — Autobusy v Praze by od léta mohly zastavovat pouze na znamení — Do hor se vrátila zima — Změny v zákoníku práce — Vývoj nezaměstnanosti — Návrat do práce po rodičovské dovolené — Jednání o zdanění tichého vína — Přijímací zkoušky na gymnázia — Konference konzervativců a nacionalistů v Bruselu — Vztahy Číny a Německa — Prezident ve Zlínském kraji — Návštěva prezidenta Pavla ve Zlínském kraji — Podvodné vstupenky na MS v hokeji — Požár burzy v Kodani — Nedostatek kapitánů pro přívozy — Spory o nová kasína v Chrášťaněch u Prahy — Rozpad liberecké koalice — Začala rybářská sezona

                                                  16. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž55 minut

                                                  16. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  16. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž55 minut

                                                  15. dubna

                                                  Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku StarDance — Šíření černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre-Dame — Koncert Collegia 1704

                                                  15. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž55 minut

                                                  15. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  15. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž49 minut

                                                  14. dubna

                                                  Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                                  14. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž49 minut

                                                  14. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  14. 4. 2024 na ČT24

                                                  Události na sociálních sítích

                                                  Napište nám