43 minut

9. července 2016

Obsah dílu

Výsledky summitu NATO — Společná vojenská jednotka V4 — Peníze na energetické závazky vůči Bruselu — Vyšetřovací komise k reorganizace policie — Návrat do práce z mateřské dovolené — Opravy karlovarského Thermalu — Protipovodňová opatření po historické velké vodě — Uzavřená dálnice D1 — Festival v ulicích Ostravy — Nové referendum o brexitu nebude — Vyšetřování rasové střelby v Dallasu — Lety mezi Ruskem a Tureckem — Mimořádně nevýhodné kurzy ve směnárnách — Tragická bilance čelních srážek — KVIFF 2016 — Pocta Miloši Formanovi — Bourání hokejové haly odloženo — Bodyguard Usámy bin Ládina zůstává v Německu — Sojuz u ISS — Uzavírka oblíbené cyklistické stezky

Části dílu

00:32
Výsledky summitu NATO
    Živý vstup zpravodaje Josefa Pazderky.
    05:54
    Společná vojenská jednotka V4
      Hostem Událostí je David Kádner /Úsvit/, předseda sněmovního výboru pro obranu.
      08:18
      Peníze na energetické závazky vůči Bruselu
        Sedm set miliard korun – takovou škodu si může způsobit Česko, pokud nesplní závazky energetických úspor, které mu stanovila Evropská komise. Chce proto přesunout část peněz z programu Zelená úsporám na renovaci státních budov.
        10:21
        Vyšetřovací komise k reorganizace policie
          11:39
          Návrat do práce z mateřské dovolené
            Tuzemský ekonomický růst přispívá i k tomu, že firmy začínají víc než dřív nabízet matkám i otcům rychlejší návrat do práce.
            13:31
            Opravy karlovarského Thermalu
              Karlovarský hotel Thermal, hlavní místo Mezinárodního filmového festivalu, se bude rekonstruovat. Opravy začnou příští rok po skončení přehlídky a první na řadu přijde oprava pláště budovy a rozvodů energií.
              14:28
              Protipovodňová opatření po historické velké vodě
                Živý vstup redaktorky Moniky Fleischmannové.
                17:29
                Uzavřená dálnice D1
                  Z převráceného návěsu se na mez vedle dálnice na 125. kilometru vyklopily dva CNC stroje vážící celkem 24 tun. Při jejich vyprošťování bylo místo zcela neprůjezdné a auta musela po objížďce.
                  18:01
                  Festival v ulicích Ostravy
                    Živý vstup redaktorky Ivy Piskalové.
                    20:40
                    Nové referendum o brexitu nebude
                      Britská vláda odmítla nové referendum o setrvání země v Evropské unii. To navrhuje internetová petice s víc než čtyřmi miliony podpisů.
                      21:01
                      Vyšetřování rasové střelby v Dallasu
                        Za vraždou pěti strážníků v americkém Dallasu stojí podle vyšetřovatelů jediný člověk – 25letý Micah Xavier Johnson. Bývalý voják v záloze se chtěl údajně vzepřít proti násilným policejním kontrolám Afroameričanů.
                        23:25
                        Lety mezi Ruskem a Tureckem
                          V Turecku po třičtvrtě roce přistál první charterový let z Ruska. Zákaz dovolených v zemi nařídila Moskva poté, co Ankara loni v listopadu sestřelila ruské letadlo u společných hranic.
                          23:44
                          Mimořádně nevýhodné kurzy ve směnárnách
                            Euro za patnáct korun, dolar za dvanáct, libra za dvacet. I taková je realita některých pražských směnáren, které v centru metropole nabízejí turistům mimořádně nevýhodné kurzy. Zneužívají jejich nevědomosti a nepozornosti.
                            26:00
                            Tragická bilance čelních srážek
                              Nejvíc nehod způsobených vjetím do protisměru za posledních šest let a téměř třicítka obětí – taková je letošní bilance nehod na silnicích. Podle dopravní policie k takovým srážkám dochází nejčastěji v létě.
                              28:20
                              KVIFF 2016
                                Poslední den festivalu ve znamení vyhlášení soutěží. V hlavní sekci má Česko dva zástupce – na obou se podílela ČT. Je to poslední film Jana Němce Vlk z Královských Vinohrad a Hřebejkova Učitelka.
                                33:49
                                Pocta Miloši Formanovi
                                  Přítomný byl i oscarový Miloš Forman. Bohužel ne osobně, ale jen na stránkách nové knihy. Dosud nejobsáhlejší publikace Pavla Jirase vznikala dva a půl roku. Tisícovku fotografií do ní poskytla jeho rodina, nejbližší přátelé i filmoví spolupracovníci.
                                  36:16
                                  Bourání hokejové haly odloženo
                                    Hokejová hala na pražském Výstavišti by nemusela být zbourána. Tvrdí to alespoň náměstkyně pražské primátorky Petra Kolínská. Podle jejích slov se totiž ukázalo, že technický stav budovy není tak špatný, jak si vedení města původně myslelo.
                                    37:17
                                    Bodyguard Usámy bin Ládina zůstává v Německu
                                      Tunisan, který čelí obvinění, že podstoupil výcvik v táboře teroristické organizace al-Káida a působil jako osobní strážce Usámy bin Ládina, může zůstat v Německu. Soud zakázal jeho vyhoštění.
                                      39:30
                                      Sojuz u ISS
                                        Modernizovaná ruská kosmická loď Sojuz dorazila k Mezinárodní vesmírné stanici. Před dvěma dny odstartovala z kosmodromu Bajkonur v Kazachstánu. Kromě zásob a vědeckého zařízení na orbitální komplex dovezla i tři astronauty.
                                        39:46
                                        Uzavírka oblíbené cyklistické stezky
                                          Jedna z nejvyhledávanějších cyklostezek v Česku – z Prahy do Berouna podél řeky – je hned na dvou místech uzavřená. U Černošic padající větev těžce zranila cyklistu a u Srbska hrozí zřícení skály.
                                          Přehrát celé video
                                          Stopáž44 minut
                                          Další díl
                                          10. července 2016

                                          Přehled dílů

                                          Stopáž55 minut

                                          23. dubna

                                          Headlines — Debata o nové bankovní dani — Budoucnost daně z mimořádných zisků — Čistý zisk bank v Česku — Schůzka lídrů vládních stran — Britská pomoc Ukrajině — Evakuace na Ukrajině — Dovoz zemědělské produkce z Ukrajiny do EU — Mrazy v Česku vrcholí — Nový šéf Vojenského zpravodajství — Podezření na špionáž pro Čínu — Britské vyhošťování nelegálních migrantů — Nákup potravin v online obchodu — Zásilkový výdej léků na předpis — Přípravy na MFF Karlovy Vary — Čísla politických subjektů pro volby do EP — Soud s Janem Cimickým — Právo spotřebitele na opravu — Napadený web České noviny — Hazardní chování na kolejích — Otevření památníku holokaustu Romů a Sintů — Podoba památníku v Letech — Osudy z koncentračního tábora v Letech — Pohnutá historie místa — Propalestinské demonstrace v USA — Zadržení gangu v Oděse — Nový ředitel SÚKL — Peníze na celoplošné sociální služby — Soud za akci Asanace — Proslavil ho Miloš Jakeš, teď z něj budou byty — Testování nových padáků — Obovené spojení se sondou Voyager 1 — Trpké oslavy svátku Pesach — Pátrání po Pavlu Zítkovi — Test uzávěry na přehradě Fláje — Statečné psí srdce — Academia film festival v Olomouci

                                          23. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž55 minut

                                          23. dubna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          23. 4. 2024 na ČT24
                                          Stopáž55 minut

                                          22. dubna

                                          Výpověď bez udání důvodu — Jednodušší ukončení pracovního poměru — Návrhy NERV — Jednání na Hradě o důchodech — Hlasování o podpoře Kyjeva — Americká pomoc pro Ukrajinu — Obžaloba bývalého hradního kancléře — Očkování proti černému kašli — Deficit veřejných financí — Referendum o průmyslové zóně v Dolní Lutyni — Británie a deportace nelegálních migrantů do Rwandy — Aharon Haliva končí — Ivan Trojan ve hře Žáby — Kandidáti na ústavní soudce — Trestní řízení s Donaldem Trumpem — Návrat zimního počasí do Evropy — Mrazivá noc v Česku — Tři roky vězení pro Dominika Feriho — Případ Dominika Feriho — Obvinění Dominika Feriho — Vláda a strategické investice — Obvinění kandidátů AfD do eurovoleb — Referendum v Kosovu — Podvody s falešnými nahrávkami — Kauza prodeje městských bytů v centru Prahy — Nebezpečná znaménka — Společná část státních maturit — Zemřela Hana Brejchová — Soud kvůli požáru supermarketu — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Zvláštnosti hanáckého nářečí — Michael Jackson v Redutě

                                          22. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž55 minut

                                          22. dubna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          22. 4. 2024 na ČT24
                                          Stopáž50 minut

                                          21. dubna

                                          Vojenská pomoc pro Ukrajinu — USA a pomoc Ukrajině — Proces schvalování pomoci pro Ukrajinu — Reakce z Ukrajiny — Cvičení vojáků — Tresty pro pachatele — Místo vězení peněžité tresty — Peněžité tresty — Sdílení elektřiny — Problémy kvůli sněhu — Výstraha před mrazem — Rekonstrukce Hradu Trosky — Zemřel Josef Laufer — Otevření Památníku holokaustu Romů a Sintů — Parkování kolem stadionu — Roste zájem o slepice — Požár dřevěné chalupy na okraji Vsetína — Soukromé rezidence Karla III. — Lidé po amputaci — V Česku chybí automechanici — Poškození íránské základny — Kontrola migrace v Rusku — Česko a migrační pakt — Nový aukční rekord — Taxi jako pomoc pro seniory — Opravy silnic — Zavřený most u Střezimíře — Kristian se vrací do kin — Referendum v Kosovu — Zemřel Miroslav Švejda — Slavné operní sbory ve Španělském sále

                                          21. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž50 minut

                                          21. dubna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          21. 4. 2024 na ČT24
                                          Stopáž50 minut

                                          20. dubna

                                          Hospodaření obcí a krajů — Jednání o rozpočtovém určení daní — Rozpočty samospráv v rekordním přebytku — Zákon o zhraniční pomoci v americkém Kongresu — Ceny bytů i nájmů opět rostou — Trh s nemovitostmi — Počasí komplikuje dopravu — Silničáři drží zimní pohotovost — Istanbulská úmluva — Úklid odpadků — Česká kultura v Belgii — Převody nepotřebného majetku — České dráhy vyřazují staré vlaky — Výcvik nových strojvedoucích — Paliativní péče o nemocné — Personál pro obsluhu nových stíhacích letounů — Modernizace letectva — Opravy starých objektů armády — Administrativa ve školách — Napětí na Blízkém východě — Setkání Erdogana s vedením hnutí Hamás — Výstup skautů na Lysou horu — Nízké odměny za právní pomoc zranitelným — Půl století od rozehnání koncertu Plastic People — Británie odmítla jednání s EU — Česká pomoc Ukrajině — Mefisto v Národním divadle

                                          20. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž50 minut

                                          20. dubna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          20. 4. 2024 na ČT24
                                          Stopáž55 minut

                                          19. dubna

                                          Jednání o reformě penzí — ANO zrušilo jednání s koalicí a prezidentem — Cíle důchodové reformy — Populační vývoj a důchodový systém — Útoky v Íránu — Sankce na izralské osadníky — Přiznání k dani elektronicky — Obvinění v kauze brněnských bytů — Speed Marathon 2024 — Měření rychlosti na silnicích — Boje na Ukrajině — Jednání EU s Británií — Oslavy šéfa brněnské filharmonie — Iniciativa Poslední adresa připomíná hrdiny minulé doby — Volby do Evropského parlamentu — Maďarská strana Fidesz zahájila kampaň — Kázeňské řízení s ředitelem policie v Hradci Králové — Andrej Babiš se rozvádí — Stavba metra D — Vítězové cen Magnesia litera — Nejprodávanější knihy — Nový díl románu Šikmý kostel — Jednání sněmovny — Rychlodráha na letiště — Leyenová ve Finsku — Posilování obrany pobaltský zemí — Podezřelí z útoku na Leonida Volkova — Čištění Labe — Vysoké ceny moderních léků — Oběti záplav v Dubaji — Volby v Indii — Dárci kostní dřeně — Záchrana hnízd čejky chocholaté — Soud s Donaldem Trumpem — Analýza odpadních vod

                                          19. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž55 minut

                                          19. dubna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          19. 4. 2024 na ČT24

                                          Události na sociálních sítích

                                          Napište nám