44 minut

24. dubna 2016

Obsah dílu

Změny v platech státních zaměstnanců — Zóna volného obchodu — Nábor k policii — Pieta za oběti vypálené osady — Ochrana oznamovatelů korupce — 1. kolo rakouských prezidentských voleb — Dohoda s Tureckem o uprchlících — Legendární československé sci-fi v Cannes — Ryby jako součást jídelníčku — Útok na kavárny — Komplikace kolem úklidu silnic — Bezplatná výměna pomůcky pro neslyšící? — Změny digitálního vysílání — Dubnový sníh na horách — Tresty za stočení tachometru — Nákup ojetého auta — Problémy při přepisech aut — Záchrana historické památky — Rakouské prezidentské volby — Policejní dohled nad fanoušky — Solární letoun na cestě kolem světa — Nejoblíbenější auto Ronalda Reagana

Části dílu

00:38
Změny v platech státních zaměstnanců
    Prezident Miloš Zeman nesouhlasí s plánovaným růstem platů úředníků. Podle něj by se jejich platy měly zmrazit nebo dokonce snížit. Naopak diskuzi o zvýšení mezd u zdravotníků, učitelů a policistů podporuje.
    05:22
    Zóna volného obchodu
      Barack Obama v Německu končí své evropské turné. Společně s kancléřkou Merkelovou v Hannoveru před chvílí slavnostně otevřel tradiční průmyslový veletrh.
      07:44
      Nábor k policii
        Policie bude nabírat nové posily. Do roku 2020 se má sbor rozrůst asi o čtyři tisícovky lidí - nejvíc jich má přibýt příští rok: tisíc sto. V Otázkách Václava Moravce to řekl policejní prezident Tomáš Tuhý.
        09:21
        Pieta za oběti vypálené osady
          Živý vstup redaktora Josefa Kvasničky.
          12:06
          Ochrana oznamovatelů korupce
            14:52
            1. kolo rakouských prezidentských voleb
              16:10
              Dohoda s Tureckem o uprchlících
                Evropská unie chválí Turecko za péči o syrské uprchlíky. Podle Donalda Tuska, předsedy Evropské rady, je příkladem celému světu, jak by se měl o uprchlíky starat. V zemi jich žije skoro dva a tři čtvrtě milionu.
                16:48
                Legendární československé sci-fi v Cannes
                  Ikarie XB 1 se jako první český film představí na festivalu v Cannes v sekci klasiky. A po festivalu se v restaurované podobě objeví v kinech. Sci-fi snímek ze začátku šedesátých let zaujal Francouze triky nebo hudbou.
                  19:40
                  Ryby jako součást jídelníčku
                    Ministr zemědělství chce, aby Češi jedli víc sladkovodních ryb. Pomoci tomu má další, v řadě už třetí kampaň s rybí tématikou. Tentokrát má být ale levnější - resort za ni zaplatí zhruba 7 milionů korun.
                    21:26
                    Útok na kavárny
                      Výhrůžnými nápisy a neonacistickými symboly posprejovali zatím neznámí výtržníci několik kaváren a obchodů v Praze. Budovy taky poškodili červenou barvou. Policie to vyšetřuje
                      21:42
                      Komplikace kolem úklidu silnic
                        V Praze vrcholí jarní blokové čištění ulic. Ačkoli o něm řidiči díky značkám z pravidla vědí týden dopředu, některé ulice zůstávají plné zaparkovaných aut. Jen loni jich odtahové vozy kvůli čištění naložily skoro 2 800.
                        23:46
                        Bezplatná výměna pomůcky pro neslyšící?
                          Výměna strojku pro kochleární implantát zdarma - zatím to neplatí, ale usilují o to pacienti s vadou sluchu. Tzv. řečový procesor, který je napoprvé hrazený, se totiž po letech často poškodí a lidé potřebují nový.
                          26:02
                          Změny digitálního vysílání
                            České radiokomunikace začaly s přípravami na změnu digitálního vysílání. Pro lidi sepisují seznam certifikovaných televizí, které zvládnou přijímat nový standard DVB-T2.
                            26:25
                            Dubnový sníh na horách
                              Na českých horách v noci nasněžilo. Leckde víc než za celý březen. A sněhové přeháňky se tam objevovaly i přes den.
                              28:22
                              Tresty za stočení tachometru
                                Stočení tachometru jako trestný čin - o této definici opět uvažuje české ministerstvo dopravy. Přestože už teď je možné úpravu ujetých kilometrů posuzovat a trestat jako podvod, prokázat, kdo se ho dopustil, není jednoduché.
                                31:26
                                Nákup ojetého auta
                                  Nákup auta bývá po bytu druhou největší investicí domácnosti. V případě pořízení toho ojetého doporučují odborníci pečlivě zvážit, kam pro ně zajít. Větší sázka na jistotu jsou spíš autobazary.
                                  34:17
                                  Problémy při přepisech aut
                                    Podepsanou smlouvou o koupi auta nemusí problémy skončit. Potom, co ministerstvo dopravy loni zrušilo tzv. polopřevody, se množí případy, kdy s vozem už jezdí nový majitel, ale v technickém průkazu zůstává zapsaný ten původní.
                                    36:07
                                    Záchrana historické památky
                                      Ministerstvo kultury zatím nerozhodlo, jestli prohlásí Dolní zámek v Panenských Břežanech za kulturní památku. Usiluje o to radnice v Brandýse nad Labem. Zachránit se ho snaží i skupina nadšenců.
                                      38:27
                                      Rakouské prezidentské volby
                                        38:45
                                        Policejní dohled nad fanoušky
                                          Živý vstup redaktora Milana Brunclíka.
                                          39:56
                                          Solární letoun na cestě kolem světa
                                            Po osmiměsíční pauze dokončil letoun poháněný výhradně sluncem přelet Tichého oceánu. Etapa stroje Solar Impulse z Havaje do Kalifornie trvala tři dny. Na cestu kolem světa vyrazil vloni v březnu ze Spojených arabských emirátů.
                                            40:10
                                            Nejoblíbenější auto Ronalda Reagana
                                              Ve Spojených státech se stal nejnovějším přírůstkem Národního registru historických vozidel slavný červený jeep, v něm na svém ranči v Kalifornii několik dekád jezdil prezident Reagan.
                                              Přehrát celé video
                                              Stopáž48 minut
                                              Další díl
                                              25. dubna 2016

                                              Přehled dílů

                                              Stopáž55 minut

                                              15. dubna

                                              Headlines — Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku Stardance — Šíření Černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre Dame — Koncert Collegia 1704

                                              15. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž55 minut

                                              15. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              15. 4. 2024 na ČT24
                                              Stopáž49 minut

                                              14. dubna

                                              Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                              14. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž49 minut

                                              14. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              14. 4. 2024 na ČT24
                                              Stopáž50 minut

                                              13. dubna

                                              Vedení ODS — Kongres ODS — Vizitka ODS — Strategie ODS — Reakce na zvolení Petra Fialy — Celostátní konference SPD — Ohlasy na znovuzvolení Tomia Okamury — Vizitka SPD — Důvěra v politickou reprezentaci — Ruské posílení pozic na Ukrajině — Následky útoků na ukrajinské elektrárny — Omezení na D10 kvůli bourání mostu — Zájem o prémiová paliva — Biden o napětí mezi Íránek a Izraelem — Útok v australském obchodním centru — Kompenzace za slevy na jízdném — Mimořádná aktivita klíšťat — Zabezpečení kol proti krádežím — Potravinová sbírka — Ročníky potravinové sbírky — Nákupy dárců a co ve zásobách chybí — Sňatky párů stejného pohlaví — Opravy u dálnice D46 — Očekávání Rusů — Soud s Donaldem Trumpem — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Tragický pád lanovky v Turecku — Vyschlé studny na Táborsku — Česká stopa v genové terapii — Odemykání Vltavy v Českém Krumlově — Příběh Casanovy na jevišti divadla Rokoko

                                              13. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž50 minut

                                              13. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              13. 4. 2024 na ČT24
                                              Stopáž54 minut

                                              12. dubna

                                              Sněmovna schválila růst příspěvků na péči — Výše příspěvků — Počet lidí pobírajících příspěvek na péči — Izrael se připravuje na odvetu Íránu — Další ruské útoky na ukrajinskou energetickou infrastrukturu — Kauza Čapí hnízdo se vrací k soudu — Pátrání po ozbrojených útočnících — Oživení hypotečního trhu — Stavební spoření — Debaty o potratech v Polsku — Působení proruské manipulační sítě — Česká vážná hudba na Britských ostrovech — Jednání ministra Jurečky s odbory — Počet zadržených tranzitních migrantů — Sázení brambor a cibule — Nehody na železnici — Nebezpečná jízda v protisměru — Nové mládě gorily v pražské zoo — Gorily patří spolu i se šimpanzi mezi nejbližší příbuzné člověku — Ohrožená zvířata a rostliny — Obvinění Petra Syrovátky — Začaly přijímací zkoušky — Povodně v Rusku — Tchajwanská civilní obrana — Odpad míří do lesa — ČKD Blansko Holding v insolvenci — V Česku chybí dárci krve — Nehoda autobusu — Průzkum věznice v Uherském Hradišti — Dětští uprchlíci z Ukrajiny bez doprovodu — Otevření památníku v Letech — Výtvarník Pavel Čech v Topičově salonu — Výročí Karla Kryla

                                              12. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž54 minut

                                              12. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              12. 4. 2024 na ČT24
                                              Stopáž54 minut

                                              11. dubna

                                              Pronájem gripenů — Pronájem švédských gripenů — Gripeny ve světě — Summit Trojmoří — Výzva k odvolání Peipera — Obchodní centra střídají nákupní parky — Propojení sociální a zdravotní péče — Vazba pro dva obviněné — Průměrné ceny pohonných hmot — Česko a ropa z Ruska — Revize trhů s elektřinou a plynem — Trest smrti pro vietnamskou realitní magnátku — Nejlépe opravené památky loňského roku — Hádky poslanců během mimořádné schůze — Hrozba další miliardové arbitráže — Zemřel O. J. Simpson — Podvodné výzvy k přeplatkům na dani — Hospodaření České pošty — Pobočková síť — Pošta hledá zaměstnance — Zájem o mobilní poštu — Shody na úpravě korespondenční volby — Jednání vlád Slovenska a Ukrajiny — Fresky v Pompejích — Trest za shození turisty z hradeb — Modernější zázemí pro pražskou říční policii — Fond pro oběti komunistického režimu — Problémy s pitnou vodou v Malém Hradisku — Pád laviny v rakouském Ötztalu — Rizikový úsek u Karlových Varů — Speciální hasební deky — Miloš Vystrčil v Zambii — 80. výročí vylodění spojenců v Normandii — Speciální zdicí robot — Výstava Knihy do rukou lidu — Filmový festival Jeden svět

                                              11. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž54 minut

                                              11. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              11. 4. 2024 na ČT24

                                              Události na sociálních sítích

                                              Napište nám