50 minut

13. srpna 2013

Obsah dílu

Překlenovací vláda — Noví velvyslanci — Hlasování před rozpuštěním sněmovny — Opravy D1: kdy pojedou naplno? — Soud v metanolové kauze — Munice blokuje čistou energii — Neznámí hrdinové knižně — Miliardová zakázka státních lesů — Téma Prague Pride: Coming Out — Řidič pod vlivem drog — Sladká sezóna zmrzlinářů — Předčasné volby — Vyklízení kanceláří — Účtování fiktivních plomb — Doživotí pro gangstera z Bostonu — Kontroly přetížených kamionů — Dva manažery Dostihového spolku obvinila policie ze zpronevěry — Matematika nově — Hyperrychlé cestování potrubím

Části dílu

00:37
Překlenovací vláda
    Kabinet Jiřího Rusnoka od dnešního poledne vládne v demisi. Premiér ji na Hradě předal prezidentovi a ten ho pověřil výkonem funkce do jmenování nové vlády.
    03:24
    Noví velvyslanci
      Livia Klausová a Vladimír Remek míří na velvyslanecké posty - podle Lidových novin na konci července obě jména odsouhlasila Rusnokova vláda. Chybí tak už jen podpis prezidenta a souhlas přijímací země.
      06:47
      Hlasování před rozpuštěním sněmovny
        Před hlasováním o svém rozpuštění nezahálí ani poslanci. Než se tak stane, pošlou ještě do Senátu dva konkrétní zákony - novelu o podporovaných zdrojích energie a o sociálních službách.
        12:11
        Opravy D1: kdy pojedou naplno?
          Poslední šanci dává Ředitelství silnic a dálnic stavebním firmám - pokud ve čtvrtek nezačnou naplno s opravami D1, vypoví jim stát smlouvu.
          15:17
          Soud v metanolové kauze
            U Krajského soudu v Ostravě začal první veřejný soud v metanolové kauze. Na lavici obžalovaných usedli dva překupníci alkoholu - že obchodují s otrávenými lihovinami, podle státního zástupce dobře věděli.
            16:34
            Munice blokuje čistou energii
              Fiasko na cestě Německa k zelené energetice. Riffgat, obří větrný park v Severním moři, měl už teď produkovat čistou energii. Jenže pár dnů před slavnostním otevřením stavební firma oznámila, že kabely na mořské dno bude pokládat ještě nejméně půl roku.
              18:55
              Neznámí hrdinové knižně
                Neznámí hrdinové - nejprve několikrát oceněný cyklus dokumentů, který čtyři roky vysílala Česká televize - a teď kniha. Mapuje osudy 16 českých hrdinů, právě v těchto dnech míří do knihkupectví.
                21:17
                Miliardová zakázka státních lesů
                  Kdo získá miliardovou zakázku na těžbu ve státních lesích, o to se dnes soutěžilo v Hradci Králové. Ve hře není málo - tisíce hektarů, na kterých bude vítěz příštích pět let hospodařit.
                  23:30
                  Téma Prague Pride: Coming Out
                    Jdeme s barvou ven aneb coming out pro každého. Tak zní hlavní motto právě probíhajícího třetího ročníku Prague Pride. Pro gaye a lesby je coming out, tedy okamžik, kdy sobě i okolí, přiznají svou sexuální orientaci, důležitým mezníkem.
                    25:24
                    Řidič pod vlivem drog
                      Šoféři, kteří řídí pod vlivem drog, se můžou vyhnout trestu. V Poslanecké sněmovně neexistuje vládní prováděcí vyhláška. Právě v ní má být jasně stanoveno, jak a kdy je řidič ovlivněn drogou.
                      27:34
                      Sladká sezóna zmrzlinářů
                        Rekordně teplé léto má i své vítěze mezi obchodníky. Prodejci zmrzliny tvrdí, že podobné tržby jako letos v červenci nepamatují. Někteří zaznamenali až dvojnásobný nárůst.
                        29:22
                        Předčasné volby
                          Už jen týdny zbývají do předčasných sněmovních voleb. A tak politické strany horečně řeší, které tváře vyslat do první linie.
                          32:19
                          Vyklízení kanceláří
                            Kromě předsedy poslaneckého klubu ODS si začali své osobní věci už balit i někteří jeho poslanci. Naopak sociální demokraté si dávají na čas, čekají až na případné rozpuštění sněmovny příští týden.
                            34:54
                            Účtování fiktivních plomb
                              Někteří zubaři zřejmě pojišťovnám účtují fiktivní plomby. Podle analýzy VZP totiž bezmála stovka stomatologů opakovaně v posledních šesti letech provedla příslušný zákrok mnohem víckrát než ostatní.
                              37:27
                              Doživotí pro gangstera z Bostonu
                                Obávaný americký gangster James Bulger byl v Bostonu uznán vinným z 11 vražd, vydírání a dalších zločinů. Muž, který po dvě desetiletí ovládal bostonské podsvětí, stráví zbytek života za mřížemi.
                                39:27
                                Kontroly přetížených kamionů
                                  Až třicet procent kamionů jezdí po českých silnicích s nákladem větším, než je povoleno. Takto přetížené vozy pak ničí silnice a ohrožují ostatní řidiče. Dnes se na ně v Praze zaměřila celní správa.
                                  41:06
                                  Dva manažery Dostihového spolku obvinila policie ze zpronevěry
                                    Policie obvinila dva bývalé pořadatele Velké pardubické a členy vedení pardubického Dostihového spolku ze zpronevěry. Jiří Kunát a Ladislav Nermuť obvinění odmítají.
                                    43:21
                                    Matematika nově
                                      Místo volna o prázdninách dobrovolně do školy. A ještě kvůli matematice. Řeč není o dětech, ale o učitelích. Někteří z nich se školí, jak učit žáky matematiku novou metodou profesora Milana Hejného.
                                      45:36
                                      Hyperrychlé cestování potrubím
                                        Cestovat téměř rychlostí zvuku, v pohodlí, bezpečí a levněji než letadlem nebo autem. Takový koncept představil pod názvem Hyperloop americký miliardář Elon Musk.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž48 minut
                                        Další díl
                                        14. srpna 2013

                                        Přehled dílů

                                        Stopáž54 minut

                                        17. dubna

                                        Headlines — Dodávky zbraní Ukrajině — Česká iniciativa ke koupi munice — Dělostřelecká munice pro Ukrajinu — Mimořádný summit EU — Senát o sňatcích homosexuálních párů — Partnerství pro stejnopohlavní páry — Problémy společnosti Kovosvit — Příplatky pro policisty — Ceny výrobců — Uložiště jaderného odpadu — Filmová turistika — Prezident ve Zlínském kraji — Záplavy v Dubaji — Účastníci Stardance — Nové varhany pro katedrálu sv. Víta — Omluva Zemana Šarapatkovi — Pěstování jahod — Jednání sněmovny — Zájem o pomoc lidem bez domova — Ruské ztráty ve válce na Ukrajině — Emigrace lidí z Ruska — Hašení požáru burzy v Kodani — Lanovka na Ještěd — Trest za vraždu — Více praxe pro studenty učitelství — Prodej hanácká kasárna — Praha 6 hledá náhradu za sochu maršála Koněva — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Rekvalifikace ukrajinských uprchlíků — Vzpomínka na Petra Hapku

                                        17. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž54 minut

                                        17. dubna

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        17. 4. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        16. dubna

                                        Schůzka premiéra Fialy s Bidenem — Vojenská pomoc Ukrajině a Izraeli — Setkání s krajany a návštěva utkání NHL — Jednání poslanecké sněmovny — Ceny řezaných květin — Provoz Liberty Ostrava — Kniha připomíná dílo a život Vladimíra Boudníka — Izraelská odveta za útok Íránu — Slovenský premiér odmítl evropský migrační pakt — Vyšetřování útoku v Sydney — Soud s psychiatrem Cimickým — Podpora biodiverzity v české krajině — Autobusy v Praze by od léta mohly zastavovat pouze na znamení — Do hor se vrátila zima — Změny v zákoníku práce — Vývoj nezaměstnanosti — Návrat do práce po rodičovské dovolené — Jednání o zdanění tichého vína — Přijímací zkoušky na gymnázia — Konference konzervativců a nacionalistů v Bruselu — Vztahy Číny a Německa — Prezident ve Zlínském kraji — Návštěva prezidenta Pavla ve Zlínském kraji — Podvodné vstupenky na MS v hokeji — Požár burzy v Kodani — Nedostatek kapitánů pro přívozy — Spory o nová kasína v Chrášťaněch u Prahy — Rozpad liberecké koalice — Začala rybářská sezona

                                        16. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        16. dubna

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        16. 4. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        15. dubna

                                        Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku StarDance — Šíření černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre-Dame — Koncert Collegia 1704

                                        15. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        15. dubna

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        15. 4. 2024 na ČT24
                                        Stopáž49 minut

                                        14. dubna

                                        Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                        14. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž49 minut

                                        14. dubna

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        14. 4. 2024 na ČT24
                                        Stopáž50 minut

                                        13. dubna

                                        Vedení ODS — Kongres ODS — Vizitka ODS — Strategie ODS — Reakce na zvolení Petra Fialy — Celostátní konference SPD — Ohlasy na znovuzvolení Tomia Okamury — Vizitka SPD — Důvěra v politickou reprezentaci — Ruské posílení pozic na Ukrajině — Následky útoků na ukrajinské elektrárny — Omezení na D10 kvůli bourání mostu — Zájem o prémiová paliva — Biden o napětí mezi Íránek a Izraelem — Útok v australském obchodním centru — Kompenzace za slevy na jízdném — Mimořádná aktivita klíšťat — Zabezpečení kol proti krádežím — Potravinová sbírka — Ročníky potravinové sbírky — Nákupy dárců a co ve zásobách chybí — Sňatky párů stejného pohlaví — Opravy u dálnice D46 — Očekávání Rusů — Soud s Donaldem Trumpem — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Tragický pád lanovky v Turecku — Vyschlé studny na Táborsku — Česká stopa v genové terapii — Odemykání Vltavy v Českém Krumlově — Příběh Casanovy na jevišti divadla Rokoko

                                        13. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž50 minut

                                        13. dubna

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        13. 4. 2024 na ČT24

                                        Události na sociálních sítích

                                        Napište nám