43 minut

21. července 2013

Obsah dílu

Stíhání poslanců z kauzy Nagyová — Vazební podmínky — Nový král Belgie — O podpoře vlády v Lánech — Riziko požárů — Po stopách válečných kamarádů — Výročí chovů slonů — Fond na snížení státního dluhu — Tragický víkend na silnicích — Rozpory o nápisy v Karlových Varech — Protiteroristické odpadkové koše — Podvodné internetové slevy — Zdražování léků — Vývoj nových léčiv — Odpočinek na dovolené? — Bourání školní jídelny kvůli azbestu — Výročí atomových aktivistů — Příroda - nekonečná inspirace vědy

Části dílu

00:34
Stíhání poslanců z kauzy Nagyová
    V kauze tří obviněných exposlanců ODS se schyluje k dalšímu zásadnímu zlomu. Vrchní státní zástupce Ivo Ištvan dnes v Otázkách Václava Moravce řekl, že nejvyšší žalobce kvůli imunitě nejspíš zastaví jejich trestní stíhání.
    04:23
    Vazební podmínky
      Přestože se v kauze Nagyová už podezřelí vyšetřují na svobodě, ve vazbě strávili zhruba měsíc. A znovu se začalo mluvit o podmínkách takového zadržení.
      06:58
      Nový král Belgie
        Belgie má nového krále. Oblíbeného Alberta II. vystřídal prvorozený syn princ Filip. Jeho hlavním úkolem bude najít společnou řeč pro rozhádané Vlámy a Valony. To se jeho otci v době sílícího separatismu dosud dařilo.
        09:32
        O podpoře vlády v Lánech
          Prezident Miloš Zeman dnes odstartoval v Lánech sérii rozhovorů s předsedy poslaneckých klubů. Hlavním tématem je podpora úřednické vlády Jiřího Rusnoka.
          15:20
          Riziko požárů
            Meteorologové kvůli suchu rozšířili varování před požáry. Od dnešního dopoledne až do odvolání platí v celé České republice s výjimkou hor. Půda je nejvíce vyprahlá na severu Čech a na jižní Moravě.
            16:32
            Po stopách válečných kamarádů
              Americký válečný hrdina se vrátil do Severní Koreje, aby našel ostatky padlého kamaráda - historicky prvního černošského pilota amerického námořnictva.
              18:57
              Výročí chovů slonů
                Už 80 let chová pražská zoo slony. Připomněla to programem pro návštěvníky. Včetně nejnovějšího přírůstku, v únoru narozené Sity, se v pražské zoo vystřídalo už 22 slonů.
                21:12
                Fond na snížení státního dluhu
                  Do fondu na snížení státního dluhu, který nechal zřídit prezident Miloš Zeman, za první měsíc existence dorazilo 150 tisíc korun. Kromě hlavy státu do něj přispělo několik desítek lidí, řada z nich chce posílat peníze pravidelně.
                  22:58
                  Tragický víkend na silnicích
                    Od pátku na nich zemřelo nejméně 12 lidí - to je zatím vůbec nejhorší víkendová bilance od začátku roku.
                    23:42
                    Rozpory o nápisy v Karlových Varech
                      Už nejen ruské, ale i německé nápisy budí v Karlových Varech emoce. Magistrát dostal petici od Sdružení obětí nacismu. Nelíbí se mu název Becherplatz na opravené budově bývalé likérky.
                      25:26
                      Protiteroristické odpadkové koše
                        Tuzemští vědci vyvinuli protiteroristické odpadkové koše, které vydrží výbuch trhaviny. Speciální nádoby už mají za sebou zkoušky Českého úřadu pro kontrolu zbraní a střeliva.
                        27:22
                        Podvodné internetové slevy
                          Podvodníků, kteří nabízejí na internetu slevy, stále přibývá. Na stránce Bloklist.cz, kde se hříšníci objevují, jich je už přes 200.
                          29:17
                          Zdražování léků
                            7 a půl miliardy korun - tolik utratili podle čerstvých dat loni obyvatelé Česka za léky a zdravotnické prostředky jako třeba náplasti nebo teploměry.
                            32:22
                            Vývoj nových léčiv
                              Do vývoje nových léčiv už farmaceutické firmy v Česku investují už přes miliardu korun ročně. Než se dostane nový lék na trh, trvá to v průměru deset až patnáct let.
                              34:24
                              Odpočinek na dovolené?
                                Odpočinout si alespoň na dovolené - pro stále více lidí nereálná představa. Moderní technologie a neustálý kontakt s prací způsobují, že z rekreace se vrací odpočatá pouze necelá třetina Čechů.
                                36:27
                                Bourání školní jídelny kvůli azbestu
                                  Bývalou školní jídelnu v centru Jeseníku zahalily tmavé plachty. Čeká ji demolice. Kvůli azbestu ale nařídili hygienici přísná bezpečnostní opatření.
                                  37:59
                                  Výročí atomových aktivistů
                                    Evropská unie chce podporovat jádro. Na podzim zveřejní návrh, který umožní členským zemím subvencovat stavbu atomových elektráren podobně jako obnovitelné zdroje.
                                    40:40
                                    Příroda - nekonečná inspirace vědy
                                      Nová publikace přibližuje, jak se třeba ledňáček stal předlohou pro japonské rychlovlaky. Kniha představuje stále populárnější vědní obor s názvem bionika, který si za vzor bere živé organismy.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž49 minut
                                      Další díl
                                      22. července 2013

                                      Přehled dílů

                                      Stopáž54 minut

                                      24. dubna

                                      Headlines — Jednání tripartity — Růst platů státních zaměstnanců — Návrhy NERV na podporu hospodářstí — Americké peníze pro Ukrajinu, Izrael i Tchaj-wan — Schválená americká pomoc Ukrajině — Petr Bartovský ředitelem Vojenského zpravodajštví — Zdražování nemovitostí — Devatenáctiletý trest — Mráz a sníh ohrožuje úrodu — Odvolání hlavní hygieničky — Změny ve slovenských veřejnoprávních médiích — Povinnosti evropských zemědělců — Pražské ptactvo — Jednání o návrhu důchodové reformy — Volební model — Saharský písek nad Řeckem — První sanitka s elektrickým pohonem — Zátah na útočníky na bankovní účty — Útoky na klienty bank — Hlášení podezřelých nákupů zbraní — Nový systém emisních povolenek — Přípravy útoku na Rafah — 20 let Česka v EU — Dotace Evropské unie — Amnesty International o lidských právech v Česku — Obce sestavují volební komise — Přípravy na hokejové mistrovství — Výuka jaderných inženýrů — Debata o korespondenční volbě — Nový pohled na historii Avarů — Opravené mosty u Kfel — Skautský den — Leonard Slatkin v Obecním domě

                                      24. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      24. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      24. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž55 minut

                                      23. dubna

                                      Debata o nové bankovní dani — Budoucnost daně z mimořádných zisků — Čistý zisk bank v Česku — Schůzka lídrů vládních stran — Britská pomoc Ukrajině — Evakuace na Ukrajině — Dovoz zemědělské produkce z Ukrajiny do EU — Mrazy v Česku vrcholí — Nový šéf Vojenského zpravodajství — Podezření na špionáž pro Čínu — Britské vyhošťování nelegálních migrantů — Nákup potravin v online obchodu — Zásilkový výdej léků na předpis — Přípravy na MFF Karlovy Vary — Čísla politických subjektů pro volby do EP — Soud s Janem Cimickým — Právo spotřebitele na opravu — Napadený web České noviny — Hazardní chování na kolejích — Otevření památníku holokaustu Romů a Sintů — Podoba památníku v Letech — Osudy z koncentračního tábora v Letech — Pohnutá historie místa — Propalestinské demonstrace v USA — Zadržení gangu v Oděse — Nový ředitel SÚKL — Peníze na celoplošné sociální služby — Soud za akci Asanace — Proslavil ho Miloš Jakeš, teď z něj budou byty — Testování nových padáků — Obovené spojení se sondou Voyager 1 — Trpké oslavy svátku Pesach — Pátrání po Pavlu Zítkovi — Test uzávěry na přehradě Fláje — Statečné psí srdce — Academia film festival v Olomouci

                                      23. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      23. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      23. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž55 minut

                                      22. dubna

                                      Výpověď bez udání důvodu — Jednodušší ukončení pracovního poměru — Návrhy NERV — Jednání na Hradě o důchodech — Hlasování o podpoře Kyjeva — Americká pomoc pro Ukrajinu — Obžaloba bývalého hradního kancléře — Očkování proti černému kašli — Deficit veřejných financí — Referendum o průmyslové zóně v Dolní Lutyni — Británie a deportace nelegálních migrantů do Rwandy — Aharon Haliva končí — Ivan Trojan ve hře Žáby — Kandidáti na ústavní soudce — Trestní řízení s Donaldem Trumpem — Návrat zimního počasí do Evropy — Mrazivá noc v Česku — Tři roky vězení pro Dominika Feriho — Případ Dominika Feriho — Obvinění Dominika Feriho — Vláda a strategické investice — Obvinění kandidátů AfD do eurovoleb — Referendum v Kosovu — Podvody s falešnými nahrávkami — Kauza prodeje městských bytů v centru Prahy — Nebezpečná znaménka — Společná část státních maturit — Zemřela Hana Brejchová — Soud kvůli požáru supermarketu — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Zvláštnosti hanáckého nářečí — Michael Jackson v Redutě

                                      22. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      22. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      22. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž50 minut

                                      21. dubna

                                      Vojenská pomoc pro Ukrajinu — USA a pomoc Ukrajině — Proces schvalování pomoci pro Ukrajinu — Reakce z Ukrajiny — Cvičení vojáků — Tresty pro pachatele — Místo vězení peněžité tresty — Peněžité tresty — Sdílení elektřiny — Problémy kvůli sněhu — Výstraha před mrazem — Rekonstrukce Hradu Trosky — Zemřel Josef Laufer — Otevření Památníku holokaustu Romů a Sintů — Parkování kolem stadionu — Roste zájem o slepice — Požár dřevěné chalupy na okraji Vsetína — Soukromé rezidence Karla III. — Lidé po amputaci — V Česku chybí automechanici — Poškození íránské základny — Kontrola migrace v Rusku — Česko a migrační pakt — Nový aukční rekord — Taxi jako pomoc pro seniory — Opravy silnic — Zavřený most u Střezimíře — Kristian se vrací do kin — Referendum v Kosovu — Zemřel Miroslav Švejda — Slavné operní sbory ve Španělském sále

                                      21. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž50 minut

                                      21. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      21. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž50 minut

                                      20. dubna

                                      Hospodaření obcí a krajů — Jednání o rozpočtovém určení daní — Rozpočty samospráv v rekordním přebytku — Zákon o zhraniční pomoci v americkém Kongresu — Ceny bytů i nájmů opět rostou — Trh s nemovitostmi — Počasí komplikuje dopravu — Silničáři drží zimní pohotovost — Istanbulská úmluva — Úklid odpadků — Česká kultura v Belgii — Převody nepotřebného majetku — České dráhy vyřazují staré vlaky — Výcvik nových strojvedoucích — Paliativní péče o nemocné — Personál pro obsluhu nových stíhacích letounů — Modernizace letectva — Opravy starých objektů armády — Administrativa ve školách — Napětí na Blízkém východě — Setkání Erdogana s vedením hnutí Hamás — Výstup skautů na Lysou horu — Nízké odměny za právní pomoc zranitelným — Půl století od rozehnání koncertu Plastic People — Británie odmítla jednání s EU — Česká pomoc Ukrajině — Mefisto v Národním divadle

                                      20. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž50 minut

                                      20. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      20. 4. 2024 na ČT24

                                      Události na sociálních sítích

                                      Napište nám