45 minut

5. července 2013

Obsah dílu

Slavnosti ve Velehradě — Nové jméno v Rusnokově vládě — Střelba v Egyptě — Premiéra filmu Revival — Rozsudek v kauze MUS — Úplná uzavírka D1 — Přípravy bourání — Čištění řeky Malše — Nové fastfoodové řetězce v ČR — Gott for People — Dětské tábory — Zaměstnání: táborový vedoucí — Dovolená podle Belgičanů — Mladí nezaměstnaní — Začleňování menšin — Otevření symbolu svobody v NY

Části dílu

00:37
Slavnosti ve Velehradě
    Ve Velehradě vrcholí největší církevní oslavy roku - kulaté výročí příchodu Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Z místa živě Jakub Železný.
    10:43
    Nové jméno v Rusnokově vládě
      Do vlády Jiřího Rusnoka přibylo další jméno: ministrem životního prostředí se stane dosavadní náměstek resortu Tomáš Podivínský.
      13:00
      Střelba v Egyptě
        Egyptští vojáci zastřelili nejmíň tři demonstranty u kasáren republikánské gardy - na místě, kde drží svrženého prezidenta Mursího.
        16:34
        Premiéra filmu Revival
          První projekce pro filmaře a novináře proběhla už ráno a dorazili na ni i samotní herci, kteří viděli film poprvé v kompletní podobě.
          20:01
          Rozsudek v kauze MUS
            Bývalí manažeři Mostecké uhelné společnosti budou čekat na rozhodnutí švýcarského soudu tři měsíce a týden. Rozsudek bude znám až 10. října.
            21:55
            Úplná uzavírka D1
              Na 14 hodin se dnes v noci zastaví provoz na dálnici, bourat se bude celkem šest nadjezdů.
              23:13
              Přípravy bourání
                Na mostech se strhávají svodidla, demontuje zábradlí, a aby byl most lehčí, musel se odstranit asfalt. Naváží se štěrkové lože - do něj můžou zbytky mostu padat a nezničí dálnici.
                24:18
                Čištění řeky Malše
                  Řeku Malši v Českých Budějovicích museli vyčistit potápěči. Její koryto bylo po záplavách plné dřeva a železného šrotu.
                  26:08
                  Nové fastfoodové řetězce v ČR
                    Na český trh se chystají nové řetězce fast foodů. Třeba druhý největší na světě, který se specializuje na kuřata. Majitelé nadnárodních řetězců teď hledají partnery.
                    28:06
                    Gott for People
                      Na Rock for People vystoupil Karel Gott. Podle fanoušků to bylo jedno z nejlepších festivalových vystoupení letošního ročníku.
                      30:27
                      Dětské tábory
                        Desítky tisíc dětí jsou právě teď na letních táborech. Na kontroly se tam vydali taky hygienici a úředníci MŠMT. První zajímá hlavně ubytování a stravování dětí. Ty druhé - jak tábory fungují.
                        33:07
                        Zaměstnání: táborový vedoucí
                          Letní tábory samozřejmě nemohly fungovat bez vedoucích. Dětem obětují nejenom svůj čas, ale i část dovolené. Právě z jejich koníčku chce teď MŠMT udělat oficiální kvalifikaci.
                          35:06
                          Dovolená podle Belgičanů
                            Chorvatsko, Slovensko a Itálie - země, kam Češi vyrážejí na dovolenou nejčastěji. Jak tráví prázdniny lidé jinde ve světě - tak přesně to sleduje náš víkendový seriál.
                            37:34
                            Mladí nezaměstnaní
                              Několik měsíců nebo i dva roky bez práce - zkušenost, kterou má stále víc mladých Čechů. Nejhůř jsou na tom vysokoškoláci: zaměstnání hledá třetina z nich.
                              39:38
                              Začleňování menšin
                                Začleňování Romů do většinové společnosti se daří. Proces je ale omezený a pomalý. Výhrady Evropské komise potvrzují i neziskové organizace v Česku.
                                41:26
                                Otevření symbolu svobody v NY
                                  New York otevřel po necelém roce oprav sochu Svobody. Jeden ze symbolů města, dar Francie z konce devatenáctého století, v říjnu poničil hurikán Sandy.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž44 minut
                                  Další díl
                                  6. července 2013

                                  Přehled dílů

                                  Stopáž54 minut

                                  18. března

                                  Headlines — Šíření černého kašle — Opatření proti šíření černého kašle — Případy černého kašle — Oficiální výsledky voleb v Rusku — Útok ozbrojenců v Nigérii — Ceny v zemědělství — Zdravotní stav bývalého prezidenta Zemana — Boje v Pásmu Gazy — Inflace v EU — Návštěva slovenské prezidentky v ČR — Daň z mimořádných zisků — Finanční pomoc EU Ukrajině — Zemřel Miloš Velemínský — Přípravy na hokejové mistrovství světa — Medvědi na Slovensku — Divoké šelmy v Evropě — Divoká zvířata v ČR — Výplácení vkladů zkrachovalé Sberbank — Napadení dívky policistou — Jednání vedení odborů — Pomník dětských obětí války v Lidicích — Souzení válečných zločinů spáchaných na Ukrajině — Požáry v Číně — Nebezpečná situace na železnici — Oprava vysokotlakého plynovodu v Plzni — Odstávka lanovky na Sněžku — Předvolební kampaň v USA — Zemřel astronaut Thomas Stafford — Problémy s bezbariérovostí — Záchrana aleje v Táboře — Nový seriál ČT Ratoletsti

                                  18. 3. 2024 na ČT1
                                  Stopáž54 minut

                                  18. března

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  18. 3. 2024 na ČT24
                                  Stopáž49 minut

                                  17. března

                                  Volby v Rusku — Protesty proti ruským volbám — Prezident Putin — Prezidentské volby v Rusku — Protesty v Česku — Hlasování v Ruské federaci — Zdravotní stav Miloše Zemana — Žaloby kvůli soudcovským platům — Protesty zemědělců — Pohledávky zkrachovalé Sberbank — Kontroly hraček na českém trhu — Emmanuel Macron o Ukrajině — Stav nouze na Islandu — Útok na Rafáh — Aneta Langerová 20 let na scéně — Mimořádná schůze poslanců — Medvěd v ulicích slovenského Liptovského Mikuláše — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Nehoda u Sdlice — Ranní teploty pod bodem mrazu — Vozový parku v Česku — Stárnutí vozového parku — Auta v Česku — Češi a elektrická auta — Očkování proti černému kašli — Má vlast v libereckém Šaldově divadle — První památky se otevírají návštěvníkům — Jaderná elektrárna Temelín — Demografická krize v Polsku — Den sv. Patrika — Plavební komora na pražském Smíchově — Prodej areálu Zelená Hora — Záchrana starých loutek

                                  17. 3. 2024 na ČT1
                                  Stopáž49 minut

                                  17. března

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  17. 3. 2024 na ČT24
                                  Stopáž48 minut

                                  16. března

                                  Jednotné inkasní místo — Systém odvodů v ČR — Daňové příjmy v r. 2023 — Exploze v Rusku — Volby v Rusku — Měření emisí přímo na silnicích — Zdravotní stav Miloše Zemana — Humanitární pomoc pro Gazu — Tresty pro aktivisty — Kácení ovocných sadů — Jaderné bloky — Unikátní technologie tavení skla — Zranění Češi na Ukrajině — Konfiskace ruského majetku — Smrtelná nehoda v Nízkých Tatrách — Zvýšení odletových tax na Letišti Václava Havla — Peníze z EU pro české kraje — Návrat zubrů na Lipensko — Finálový večer Peče celá země — Suroviny spotřebované při natáčení — Výhody domácího pečení — Vzpomínka na oběti v Mariupolu — Ruská diaspora v Srbsku — Síť špionážních satelitů — Měsíc do přijímacích zkoušek — Oprava podlahy nádraží — Data pro policii z aplikace Záchranka — Zákon o kybernetické bezpečnosti — Protesty proti rozšiřování Gigafactory v Německu — Tisíce kvetoucích sněženek a bledulí — 30 let QR kódu — Opera o Boženě Němcové

                                  16. 3. 2024 na ČT1
                                  Stopáž48 minut

                                  16. března

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  16. 3. 2024 na ČT24
                                  Stopáž54 minut

                                  15. března

                                  Bývalý prezident Miloš Zeman absolvoval náhlou operaci — Miloš Zeman ve vážném stavu v nemocnici — Zdravotní stav Miloše Zemana — Miloš Zeman v motolské nemocnici — Prezidentské volby v Rusku — Volby Rusů v Česku — Návrhy prorůstových opatření — Průmyslová produkce — Přípravy důchodové reformy — Protest proti vládě Roberta Fica — Zájem Čechů o dovolené a cestování — Pomoc pro Gazu — Návštěva na zabití v Divadle Kalich — Počty případů černého kašle — Průměrný hrubý plat ve školství — Požár panelového domu v ulici 17. listopadu v Chomutově — Začátek plavební sezony — 85. výročí okupace Československa — Rozdělení a podrobení Československa — Vzpomínky pamětníků — Cesta Emila Háchy do Berlína — Ruský útok na Oděsu — Francouzský prezident o válce na Ukrajině — Evropská komise o zemědělcích — Pyly v ovzduší o měsíc dřív — Petr Pavel v Sasku — Poškozování vlaků — Invaze včelího roje — Zájem o vzdělávaní v zahraničí — Kroky vůči Podnikatelské družstevní záložně — Studentská stávka za klima — Soud o Vítkův Hrádek — Lázeňská sezóna v Luhačovicích

                                  15. 3. 2024 na ČT1
                                  Stopáž54 minut

                                  15. března

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  15. 3. 2024 na ČT24
                                  Stopáž55 minut

                                  14. března

                                  Dostupnost bydlení — Oživení trhu s hypotékami — Sazby hypoték — Chystané změny v RTVS na Slovensku — Šíření nebezpečných nemocí — Pražský primátor na veřejnosti s černým kašlem — Rozpočtové určení daní — Bývalý prezident Zeman v nemocnici — Stížnost kvůli zneužívání nezletilé — Ministrova stížnost v kauze zneužívané dívky — Bezpečnost ve světě — Čtvrtletí vlády premiéra Tuska — Chystaný protest zemědělců — Údržba pražských soch — Volební model Median — Zahraniční obchod ČR — Kauza opilého policisty — Úklid nedopalků z ulic — Ceny pohonných hmot — Předpověď počasí na další dny — Změny u zubních výplní — Počet zubních lékařů v ČR — Nedodstatek zubařů na Pardubicku — Soudní výslechy na dálku — Humanitární ostrovy v Pásmu Gazy — Budoucnost sociální sítě TikTok v USA — Filipínský prezident v Praze — Hazard v roce 2023 — Tendr na novou servisní loď v Praze — Střelba v Brdech — Test rakety Starship — Policejní dohled nad zápasem Evropské ligy — Nemoci ledvin a jejich léčba — Nominant do čela Národního bezpečnostního úřadu — Nominace na ceny Magnesia Litera — Výročí první cesty Wintonova vlaku — Charitativní koncert Zpíváme pro tebe

                                  14. 3. 2024 na ČT1
                                  Stopáž55 minut

                                  14. března

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  14. 3. 2024 na ČT24

                                  Události na sociálních sítích

                                  Napište nám