45 minut

5. července 2013

Obsah dílu

Slavnosti ve Velehradě — Nové jméno v Rusnokově vládě — Střelba v Egyptě — Premiéra filmu Revival — Rozsudek v kauze MUS — Úplná uzavírka D1 — Přípravy bourání — Čištění řeky Malše — Nové fastfoodové řetězce v ČR — Gott for People — Dětské tábory — Zaměstnání: táborový vedoucí — Dovolená podle Belgičanů — Mladí nezaměstnaní — Začleňování menšin — Otevření symbolu svobody v NY

Části dílu

00:37
Slavnosti ve Velehradě
    Ve Velehradě vrcholí největší církevní oslavy roku - kulaté výročí příchodu Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Z místa živě Jakub Železný.
    10:43
    Nové jméno v Rusnokově vládě
      Do vlády Jiřího Rusnoka přibylo další jméno: ministrem životního prostředí se stane dosavadní náměstek resortu Tomáš Podivínský.
      13:00
      Střelba v Egyptě
        Egyptští vojáci zastřelili nejmíň tři demonstranty u kasáren republikánské gardy - na místě, kde drží svrženého prezidenta Mursího.
        16:34
        Premiéra filmu Revival
          První projekce pro filmaře a novináře proběhla už ráno a dorazili na ni i samotní herci, kteří viděli film poprvé v kompletní podobě.
          20:01
          Rozsudek v kauze MUS
            Bývalí manažeři Mostecké uhelné společnosti budou čekat na rozhodnutí švýcarského soudu tři měsíce a týden. Rozsudek bude znám až 10. října.
            21:55
            Úplná uzavírka D1
              Na 14 hodin se dnes v noci zastaví provoz na dálnici, bourat se bude celkem šest nadjezdů.
              23:13
              Přípravy bourání
                Na mostech se strhávají svodidla, demontuje zábradlí, a aby byl most lehčí, musel se odstranit asfalt. Naváží se štěrkové lože - do něj můžou zbytky mostu padat a nezničí dálnici.
                24:18
                Čištění řeky Malše
                  Řeku Malši v Českých Budějovicích museli vyčistit potápěči. Její koryto bylo po záplavách plné dřeva a železného šrotu.
                  26:08
                  Nové fastfoodové řetězce v ČR
                    Na český trh se chystají nové řetězce fast foodů. Třeba druhý největší na světě, který se specializuje na kuřata. Majitelé nadnárodních řetězců teď hledají partnery.
                    28:06
                    Gott for People
                      Na Rock for People vystoupil Karel Gott. Podle fanoušků to bylo jedno z nejlepších festivalových vystoupení letošního ročníku.
                      30:27
                      Dětské tábory
                        Desítky tisíc dětí jsou právě teď na letních táborech. Na kontroly se tam vydali taky hygienici a úředníci MŠMT. První zajímá hlavně ubytování a stravování dětí. Ty druhé - jak tábory fungují.
                        33:07
                        Zaměstnání: táborový vedoucí
                          Letní tábory samozřejmě nemohly fungovat bez vedoucích. Dětem obětují nejenom svůj čas, ale i část dovolené. Právě z jejich koníčku chce teď MŠMT udělat oficiální kvalifikaci.
                          35:06
                          Dovolená podle Belgičanů
                            Chorvatsko, Slovensko a Itálie - země, kam Češi vyrážejí na dovolenou nejčastěji. Jak tráví prázdniny lidé jinde ve světě - tak přesně to sleduje náš víkendový seriál.
                            37:34
                            Mladí nezaměstnaní
                              Několik měsíců nebo i dva roky bez práce - zkušenost, kterou má stále víc mladých Čechů. Nejhůř jsou na tom vysokoškoláci: zaměstnání hledá třetina z nich.
                              39:38
                              Začleňování menšin
                                Začleňování Romů do většinové společnosti se daří. Proces je ale omezený a pomalý. Výhrady Evropské komise potvrzují i neziskové organizace v Česku.
                                41:26
                                Otevření symbolu svobody v NY
                                  New York otevřel po necelém roce oprav sochu Svobody. Jeden ze symbolů města, dar Francie z konce devatenáctého století, v říjnu poničil hurikán Sandy.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž44 minut
                                  Další díl
                                  6. července 2013

                                  Přehled dílů

                                  Stopáž56 minut

                                  18. dubna

                                  Headlines — Akutní péče v ČR — Snížení poštu akutních lůžek — Průměrná délka hospitalixace — Dostupnost zdravotní péče — Výsledky summitu EU — Situace na Blízkém východě — Zdražování pohonných hmot — Migrační politika EU — Kritika migračního zákona v Británii — Protesty v Gruzii — Herec Hofmann dabuje sám sebe — Novinky v Portálu občana — Následky povodní v Dubaji — Úspory díky fotovoltaice a tepelným čerpadlům — Tendr na automatizované soupravy metra — Zastávky na znamení v Praze — Po teplém počasí přišlo ochlazení — Výhled na další dny — Vliv prudkých změn počasí na zdraví — Žatec je historickým mstem roku — Policejní cvičení před hokejovým šampionátem — Koncert v Teplicích — Hlasování o pomoci Ukrajině a Izraeli v USA — Slovenská veřejnost přispívá na nákup munice pro Ukrajinu — Zadržení Rusů podezřelých ze sabotáže — Problémy společnosti Kovosvit — Zákon o lobbingu — Zájem o startovací byty v Pardubicích — Trest za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích — Vítězný snímek World Press Photo — Připomínka českých vězňů z Buchenwaldu — Zborcení fasády historické burzy v Kodani — Oprava silnice u Bečova nad Teplou — Vyhlášení cen Magnesia litera

                                  18. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž56 minut

                                  18. dubna

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  18. 4. 2024 na ČT24
                                  Stopáž54 minut

                                  17. dubna

                                  Dodávky zbraní Ukrajině — Česká iniciativa ke koupi munice — Dělostřelecká munice pro Ukrajinu — Mimořádný summit EU — Senát o sňatcích homosexuálních párů — Partnerství pro stejnopohlavní páry — Problémy společnosti Kovosvit — Příplatky pro policisty — Ceny výrobců — Uložiště jaderného odpadu — Filmová turistika — Prezident ve Zlínském kraji — Záplavy v Dubaji — Účastníci StarDance — Nové varhany pro katedrálu sv. Víta — Omluva Zemana Šarapatkovi — Pěstování jahod — Obezita v Česku — Jednání sněmovny — Zájem o pomoc lidem bez domova — Ruské ztráty ve válce na Ukrajině — Emigrace lidí z Ruska — Hašení požáru burzy v Kodani — Lanovka na Ještěd — Trest za vraždu — Více praxe pro studenty učitelství — Prodej Hanáckých kasáren — Praha 6 hledá náhradu za sochu maršála Koněva — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Rekvalifikace ukrajinských uprchlíků — Vzpomínka na Petra Hapku

                                  17. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž54 minut

                                  17. dubna

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  17. 4. 2024 na ČT24
                                  Stopáž55 minut

                                  16. dubna

                                  Schůzka premiéra Fialy s Bidenem — Vojenská pomoc Ukrajině a Izraeli — Setkání s krajany a návštěva utkání NHL — Jednání poslanecké sněmovny — Ceny řezaných květin — Provoz Liberty Ostrava — Kniha připomíná dílo a život Vladimíra Boudníka — Izraelská odveta za útok Íránu — Slovenský premiér odmítl evropský migrační pakt — Vyšetřování útoku v Sydney — Soud s psychiatrem Cimickým — Podpora biodiverzity v české krajině — Autobusy v Praze by od léta mohly zastavovat pouze na znamení — Do hor se vrátila zima — Změny v zákoníku práce — Vývoj nezaměstnanosti — Návrat do práce po rodičovské dovolené — Jednání o zdanění tichého vína — Přijímací zkoušky na gymnázia — Konference konzervativců a nacionalistů v Bruselu — Vztahy Číny a Německa — Prezident ve Zlínském kraji — Návštěva prezidenta Pavla ve Zlínském kraji — Podvodné vstupenky na MS v hokeji — Požár burzy v Kodani — Nedostatek kapitánů pro přívozy — Spory o nová kasína v Chrášťaněch u Prahy — Rozpad liberecké koalice — Začala rybářská sezona

                                  16. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž55 minut

                                  16. dubna

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  16. 4. 2024 na ČT24
                                  Stopáž55 minut

                                  15. dubna

                                  Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku StarDance — Šíření černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre-Dame — Koncert Collegia 1704

                                  15. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž55 minut

                                  15. dubna

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  15. 4. 2024 na ČT24
                                  Stopáž49 minut

                                  14. dubna

                                  Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                  14. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž49 minut

                                  14. dubna

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  14. 4. 2024 na ČT24

                                  Události na sociálních sítích

                                  Napište nám