50 minut

27. června 2013

Obsah dílu

Headlines — Tři potvrzení ministři — Pavel Kohout do vlády? — ČSSD vyzve Benešovou k odchodu ze strany — Nutné změny v Ústavě ČR — Razie u Rittigových advokátů — Nezaměstnanost v EU — Zemanova setkání a projevy v Německu — Z Tábora do Veselí nad Lužnicí už vede dálnice — Dětské tábory a rizika po povodních — Kauza Rath míří k soudu — MAFRA Andreje Babiše — Po povodňové vlně přichází vlna propouštění — Případ Snowden — Půl milionu za pivovar — Obří tokamak na jihu Francie — Výstava Peníze, nebo život

Části dílu

00:00
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:43
    Tři potvrzení ministři
      Jiří Rusnok má do své vlády potvrzené zatím tři ministry. S Miroslavem Tomanem se dnes dohodl na tom, že povede zemědělství. Martinu Holcátovi dal nabídku, aby stál v čele resortu zdravotnictví. Jaromír Schling by se mohl stát ministrem dopravy.
      05:07
      Pavel Kohout do vlády?
        Do Kramářovy vily dnes dorazil i spisovatel Pavel Kohout. Mohl by se stát kandidátem do nové vlády. Zatím ale není jisté, na jaký post. Celý den média spekulovala o tom, že by mohl být ministrem kultury.
        09:30
        ČSSD vyzve Benešovou k odchodu ze strany
          Sociální demokracie vyzve Marii Benešovou, aby opustila stranu. Uvedl to předseda Bohuslav Sobotka.
          12:45
          Nutné změny v Ústavě ČR
            Miloš Zeman podle pravice jmenováním Jiřího Rusnoka premiérem překročil ústavní zvyky. Změny budou nutné, shodují se politici.
            15:10
            Razie u Rittigových advokátů
              Policie pokračuje v prohlídkách u politiků a ve firmách spojených s kontroverzními podnikateli. Detektivové dnes obsadili kanceláře právníků zastupujících mimo jiné lobbistu Ivo Rittiga a zabavili řadu dokumentů.
              18:04
              Nezaměstnanost v EU
                Začíná summit, kde se bude rozhodovat o poskytnutí miliard eur na boj s nezaměstnaností mladých Evropanů.
                20:10
                Zemanova setkání a projevy v Německu
                  Historie patří historikům a politikům budoucnost - přesně tak odpověděl prezident Miloš Zeman na otázku ohledně protiněmeckých tónů ve volební kampani. Dotaz padl na Humboldtově univerzitě, kde prezident přednášel projev o budoucnosti Evropy.
                  25:02
                  Z Tábora do Veselí nad Lužnicí už vede dálnice
                    Jihočeská část dálnice D3 je delší o 25 kilometrů. Motoristům se otevře zítra ráno.Pro jejich cestu z Prahy do českých Budějovic je nový dálniční úsek velkou úsporou času. Obce v okolí stávající silnice E 55 zase zbaví tranzitní dopravy
                    26:58
                    Dětské tábory a rizika po povodních
                      Blíží se prázdniny a s nimi taky dětské tábory. Jejich provozovatelé hlavně v oblastech postižených povodní naposledy kontrolují popadané stromy a podmáčenou půdu.
                      28:44
                      Kauza Rath míří k soudu
                        Ostře sledovaná kauza poslance Davida Ratha míří k soudu - hlavní líčení začne sedmého srpna. Krajský soud v Praze počítá s tím, že potrvá minimálně čtvrt roku. V kauze s celkem jedenácti obžalovanými totiž bude vypovídat 68 svědků.
                        35:54
                        MAFRA Andreje Babiše
                          Nový vlastník mediální skupiny MAFRA Andrej Babiš nechce nijak zasahovat do obsahu médií. Šéfredaktorům vzkázal, ať si píšou, co chtějí.
                          38:25
                          Po povodňové vlně přichází vlna propouštění
                            Nejvíc lidí přijde o práci v zemědělství a pak ve službách. Třeba v Děčíně bylo kvůli velké vodě propuštěno na sto lidí. Podnikatelé, kterým povodeň zničila živnost, totiž nemají peníze na platy a často jim chybí i na samotné opravy.
                            40:40
                            Případ Snowden
                              Případ Snowden bude vyřešen běžnou právní cestou, řekl americký prezident Barack Obama.
                              42:44
                              Půl milionu za pivovar
                                Půl milionu korun dostaly při prodeji pivovaru v Náchodě nadační fond a sdružení viceprezidentky NKÚ Zdeňky Horníkové. Peníze inkasovaly od firem kolem pivovarnické skupiny LIF, které Náchod pivovar prodal. A Zdeňka Horníková tomu podle soudu pomohla.
                                44:49
                                Obří tokamak na jihu Francie
                                  Projekt zemí vyspělého světa má dokázat, že energie se dá získávat nejenom rozpadem atomů, ale taky opačnou cestu, která je bezpečnější - jejich spojováním.
                                  46:42
                                  Výstava Peníze, nebo život
                                    Vymačkat pin, sjednat úvěr nebo zkontrolovat výpis účtu - každodenní úkony, které se ale malé dítě musí nejprve naučit. Jak nakládat s penězi si teď mohou školáci vyzkoušet v Muzeu hlavního města Prahy.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž50 minut
                                    Další díl
                                    28. června 2013

                                    Přehled dílů

                                    Stopáž54 minut

                                    18. března

                                    Headlines — Šíření černého kašle — Opatření proti šíření černého kašle — Případy černého kašle — Oficiální výsledky voleb v Rusku — Útok ozbrojenců v Nigérii — Ceny v zemědělství — Zdravotní stav bývalého prezidenta Zemana — Boje v Pásmu Gazy — Inflace v EU — Návštěva slovenské prezidentky v ČR — Daň z mimořádných zisků — Finanční pomoc EU Ukrajině — Zemřel Miloš Velemínský — Přípravy na hokejové mistrovství světa — Medvědi na Slovensku — Divoké šelmy v Evropě — Divoká zvířata v ČR — Výplácení vkladů zkrachovalé Sberbank — Napadení dívky policistou — Jednání vedení odborů — Pomník dětských obětí války v Lidicích — Souzení válečných zločinů spáchaných na Ukrajině — Požáry v Číně — Nebezpečná situace na železnici — Oprava vysokotlakého plynovodu v Plzni — Odstávka lanovky na Sněžku — Předvolební kampaň v USA — Zemřel astronaut Thomas Stafford — Problémy s bezbariérovostí — Záchrana aleje v Táboře — Nový seriál ČT Ratoletsti

                                    18. 3. 2024 na ČT1
                                    Stopáž54 minut

                                    18. března

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    18. 3. 2024 na ČT24
                                    Stopáž49 minut

                                    17. března

                                    Volby v Rusku — Protesty proti ruským volbám — Prezident Putin — Prezidentské volby v Rusku — Protesty v Česku — Hlasování v Ruské federaci — Zdravotní stav Miloše Zemana — Žaloby kvůli soudcovským platům — Protesty zemědělců — Pohledávky zkrachovalé Sberbank — Kontroly hraček na českém trhu — Emmanuel Macron o Ukrajině — Stav nouze na Islandu — Útok na Rafáh — Aneta Langerová 20 let na scéně — Mimořádná schůze poslanců — Medvěd v ulicích slovenského Liptovského Mikuláše — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Nehoda u Sdlice — Ranní teploty pod bodem mrazu — Vozový parku v Česku — Stárnutí vozového parku — Auta v Česku — Češi a elektrická auta — Očkování proti černému kašli — Má vlast v libereckém Šaldově divadle — První památky se otevírají návštěvníkům — Jaderná elektrárna Temelín — Demografická krize v Polsku — Den sv. Patrika — Plavební komora na pražském Smíchově — Prodej areálu Zelená Hora — Záchrana starých loutek

                                    17. 3. 2024 na ČT1
                                    Stopáž49 minut

                                    17. března

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    17. 3. 2024 na ČT24
                                    Stopáž48 minut

                                    16. března

                                    Jednotné inkasní místo — Systém odvodů v ČR — Daňové příjmy v r. 2023 — Exploze v Rusku — Volby v Rusku — Měření emisí přímo na silnicích — Zdravotní stav Miloše Zemana — Humanitární pomoc pro Gazu — Tresty pro aktivisty — Kácení ovocných sadů — Jaderné bloky — Unikátní technologie tavení skla — Zranění Češi na Ukrajině — Konfiskace ruského majetku — Smrtelná nehoda v Nízkých Tatrách — Zvýšení odletových tax na Letišti Václava Havla — Peníze z EU pro české kraje — Návrat zubrů na Lipensko — Finálový večer Peče celá země — Suroviny spotřebované při natáčení — Výhody domácího pečení — Vzpomínka na oběti v Mariupolu — Ruská diaspora v Srbsku — Síť špionážních satelitů — Měsíc do přijímacích zkoušek — Oprava podlahy nádraží — Data pro policii z aplikace Záchranka — Zákon o kybernetické bezpečnosti — Protesty proti rozšiřování Gigafactory v Německu — Tisíce kvetoucích sněženek a bledulí — 30 let QR kódu — Opera o Boženě Němcové

                                    16. 3. 2024 na ČT1
                                    Stopáž48 minut

                                    16. března

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    16. 3. 2024 na ČT24
                                    Stopáž54 minut

                                    15. března

                                    Bývalý prezident Miloš Zeman absolvoval náhlou operaci — Miloš Zeman ve vážném stavu v nemocnici — Zdravotní stav Miloše Zemana — Miloš Zeman v motolské nemocnici — Prezidentské volby v Rusku — Volby Rusů v Česku — Návrhy prorůstových opatření — Průmyslová produkce — Přípravy důchodové reformy — Protest proti vládě Roberta Fica — Zájem Čechů o dovolené a cestování — Pomoc pro Gazu — Návštěva na zabití v Divadle Kalich — Počty případů černého kašle — Průměrný hrubý plat ve školství — Požár panelového domu v ulici 17. listopadu v Chomutově — Začátek plavební sezony — 85. výročí okupace Československa — Rozdělení a podrobení Československa — Vzpomínky pamětníků — Cesta Emila Háchy do Berlína — Ruský útok na Oděsu — Francouzský prezident o válce na Ukrajině — Evropská komise o zemědělcích — Pyly v ovzduší o měsíc dřív — Petr Pavel v Sasku — Poškozování vlaků — Invaze včelího roje — Zájem o vzdělávaní v zahraničí — Kroky vůči Podnikatelské družstevní záložně — Studentská stávka za klima — Soud o Vítkův Hrádek — Lázeňská sezóna v Luhačovicích

                                    15. 3. 2024 na ČT1
                                    Stopáž54 minut

                                    15. března

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    15. 3. 2024 na ČT24
                                    Stopáž55 minut

                                    14. března

                                    Dostupnost bydlení — Oživení trhu s hypotékami — Sazby hypoték — Chystané změny v RTVS na Slovensku — Šíření nebezpečných nemocí — Pražský primátor na veřejnosti s černým kašlem — Rozpočtové určení daní — Bývalý prezident Zeman v nemocnici — Stížnost kvůli zneužívání nezletilé — Ministrova stížnost v kauze zneužívané dívky — Bezpečnost ve světě — Čtvrtletí vlády premiéra Tuska — Chystaný protest zemědělců — Údržba pražských soch — Volební model Median — Zahraniční obchod ČR — Kauza opilého policisty — Úklid nedopalků z ulic — Ceny pohonných hmot — Předpověď počasí na další dny — Změny u zubních výplní — Počet zubních lékařů v ČR — Nedodstatek zubařů na Pardubicku — Soudní výslechy na dálku — Humanitární ostrovy v Pásmu Gazy — Budoucnost sociální sítě TikTok v USA — Filipínský prezident v Praze — Hazard v roce 2023 — Tendr na novou servisní loď v Praze — Střelba v Brdech — Test rakety Starship — Policejní dohled nad zápasem Evropské ligy — Nemoci ledvin a jejich léčba — Nominant do čela Národního bezpečnostního úřadu — Nominace na ceny Magnesia Litera — Výročí první cesty Wintonova vlaku — Charitativní koncert Zpíváme pro tebe

                                    14. 3. 2024 na ČT1
                                    Stopáž55 minut

                                    14. března

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    14. 3. 2024 na ČT24

                                    Události na sociálních sítích

                                    Napište nám