28 minut

3. června 2012

Obsah dílu

Itálie: Neapolsko — USA: Cajun — Mexiko: Puerto Vallarta

Části dílu

00:53
Neapolsko
    O italské Neapoli se říká, že je to město protikladů. Někdo o ní mluví jen v superlativech, někdo zase ne. Už Karel Čapek ve svých Italských listech napsal, že s krásou Neapole je to tak trochu švindl. Na druhou stranu, ale zase všichni dobře víme, že se říká: vidět Neapol a zemřít. Kde je tedy pravda? Jednoznačně si každý musí přijít na tu svou a tak je to správně. Třeba vám pomůže i následující reportáž. Podíváme se nejen do tohoto hlavního města italského jihu, ale i na vrchol známého Vesuvu a do nedalekých Pompejí.
    09:28
    Cajun
      Když se řekne americká kuchyně, co se vám vybaví. Hamburgery, hranolky, tuny kečupu a majonézy, nezdravé jídlo nejrůznějších fastfoodů, je to tak? V některých částech Severní Ameriky ale dobrá poctivá kuchyně existuje. Místo, kde rádi a výborně vaří, je New Orleans. Ano, tohle největší město ve státě Louisiana je nejen kolébkou jazzu, ale i kajunské a kreolské kuchyně. Objektiv vás teď vezme do míst, kde toho o kajunské kuchyni vědí snad úplně nejvíc. Tím místem je neworleanská Škola vaření.
      17:20
      Puerto Vallarta
        Dnes už jsme si prohlédli Neapol, víme jak se vaří v New Orleans a teď by to chtělo trochu odpočívat, co říkáte? S Objektivem míříme do jednoho oblíbeného turistického letoviska, ale nebojte, nebude to nic ve stylu hlava na hlavě. Naopak, představte si, že tady přes den zejí krásné pláže prázdnotou. Ano, slyšíte dobře, je to tak. Začnou se tu plnit až o víkendu, když si místní přijedou odpočinout. Tím populárním letoviskem je Puerto Vallarta v Mexiku. Podíváme se ale nejen tam.
        26:06
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž28 minut
          Další díl
          10. června 2012

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám