26 minut

19. listopadu 2006

Obsah dílu

Indie: Ladakh — Slovensko: Tatry — Toskánsko: pochoutky — Anglie: výstava rostlin

Části dílu

01:09
Indie: Ladakh
    V minulém díle jsme slibovali, že se znovu podíváme na sever Indie do států Džamú a Kašmír - právě tam leží Ladakh, se kterým jste se měli možnost seznámit minulý týden. Tentokrát navštívíme tamní hlavní město Leh. Podíváme se na to, jak se v Ladaku lidem žije a jak celou oblast a její zvláštnosti vnímají cizinci. Ukážeme vám třeba, jak se měkčí ovčí vlna, nebo to, že nedílnou součástí života Ladačanů je hudba a tanec.
    06:07
    Slovensko: Tatry
      V další reportáži zamíříme také do hor, ale zdale ne tak vysokých ani tak vzdálených. Ze severu Indie se totiž přemístíme k našim sousedům na Slovensko. Naším cílem budou Tatry. Úplně každý ví, že existují Vysoké Tatry a Nízké Tatry, my vás ale vezmeme do těch méně známých, do Belianských Tater. Jde o nejvýchodnější část těchto velehor, téměř až na polských hranicích a pro mnohé jsou vůbec nejkrásnější oblastí Tater. Možná vás Objektiv teď před nadcházející zimou inspiruje k příjemnému výletu.
      13:11
      Toskánsko: pochoutky
        Není žádným tajemstvím, že ve světě stoupá počet obézních lidí. Věděli jste, že Češi patří vůbec k těm nejtlustším národům v Evropě? A naopak podle statistik mezi největší vychrtlíky patří Italové. Někomu by se to mohlo zdát poněkud divné už jenom z toho pohledu, že my Češi se o jídle takřka nebavíme, ale zato Italové dovedou o různých dobrůtkách vyprávět celé hodiny. Zaměříme se na pochoutky Toskánska.
        19:37
        Anglie: výstava rostlin
          Čeká vás i jedna pro Objektiv poněkud neobvyklá reportáž: vezmeme vás na výstavu, ale ne na ledajakou. Na své si přijdou hlavně milovníci pokojových rostlin. Představte si pokoj, který naprosto ovládnou divoké rostliny, zkrátka si rostou jak se jim chce bez jakéhokoli zásahu člověka. Na žehlicím prkně, v ložnici, v kuchyni, anebo na gauči. Že je na to vaše fantazie krátká? To vůbec nevadí - v jedné galerii v západním Londýně totiž přesně takovou výstavu uspořádali a Objektiv byl u toho.
          24:12
          Soutěž
            Přehrát celé video
            Stopáž26 minut
            Další díl
            26. listopadu 2006

            Objektiv na sociálních sítích

            Napište nám