27 minut
Terra musica

19. listopadu 2013

Obsah dílu

100 let vídeňského Konzerthausu — Robert Balzar Trio — Wagnerův Bludný Holanďan

Části dílu

00:22
100 let vídeňského Konzerthausu
    Navštívíme také slavnostní koncert Vídeňských filharmoniků s dirigentskou superhvězdou Gustavo Dudamelem u příležitosti 100. výročí založení Konzerthausu ve Vídni. Tentokrát nám nepůjde pouze o vynikající beethovenovský program koncertu. V naší reportáži totiž poskytneme českým a moravským hudebním fanouškům stručný návod, jak za vídeňskou hudební kulturou.
    09:03
    Pozvánka: Koncert proslulého jazzového zpěváka Kurta Ellinga
      10:37
      Robert Balzar Trio
        Robert Balzar Trio natočilo nový jazzový videoklip, jehož realizace se ujal legendární filmový kameraman Jan Malíř. Trio vydává rovněž nové CD natočené letos v New Yorku. Novou posilou jednoho z našich nejlepších jazzových trií je brněnský rodák žijící v USA, vyhledávaný klasický a jazzový pianista Jiří Levíček.
        19:08
        Pozvánka: Cyklus jazzu a world music ve Filharmonii Brno
          21:44
          Wagnerův Bludný Holanďan
            V roce 2013 si připomínáme 200 let od narození německého skladatele Richarda Wagnera a právě na letošní září připravila Janáčkova opera v Brně novou inscenaci opery Bludný Holanďan v režii Romana Poláka a pod taktovkou Jakuba Kleckera. Jak si inscenátoři poradili s náročným dílem, působivým třeba i díky modernistické scéně, uvidíte v naší krátké dokumentární reportáži z generálních zkoušek.
            Přehrát celé video
            Stopáž27 minut
            Další díl
            3. prosince 2013

            Terra musica na sociálních sítích

            Napište nám