26 minut
Terra musica

26. ledna 2011

Obsah dílu

Surrealistická opera Bohuslava Martinů Slzy nože — Violoncellistka Audrey Chen s bubeníkem Lucou Marinim — Štěpán Filípek, člen souboru Miloslav Ištvan Quartett

Části dílu

00:30
Štěpán Filípek, člen souboru Miloslav Ištvan Quartett
    Čtveřice mladých hudebníků se specializuje na hudbu představitele někdejší brněnské avantgardy Miloslava Ištvána, jehož výročí jsme si v roce 2010 připomněli. Čím jeden z nejvýznamnějších českých novátorských skladatelů 2. poloviny 20. století oslovil mladou hudební generaci, vysvětlí Štěpán Filípek, člen souboru Miloslav Ištvan Quartett.
    08:03
    Surrealistická opera Bohuslava Martinů Slzy nože
      Úspěšná londýnská inscenace surrealistické opery Bohuslava Martinů Slzy nože zazněla v Praze i v Brně v anglickém znění pod taktovkou Nicholase Chalmerse a v režii Olivera Marse. Anglický soubor Second Movement, který uvádí komorní operu neotřelým a živým způsobem přístupným širokému obecenstvu, vděčí za pozvání na česká a moravská divadelní prkna brněnské skupině Ensemble Opera Diversa.
      16:15
      Violoncellistka Audrey Chen s bubeníkem Lucou Marinim
        Charismatickou americkou zpěvačku a violoncellistku Audrey Chen společně s italsko-německým bubeníkem Lucou Marinim a jejich elektronikou jsme zastihli před koncertem na festivalu Setkávání nové hudby plus. Téma našeho rozhovoru vycházelo z jejich vystoupení stojícím na pevných základech noise music: komunikace jako koncept.
        Přehrát celé video
        Stopáž26 minut
        Další díl
        2. února 2011

        Terra musica na sociálních sítích

        Napište nám