iVysílání

stránky pořadu
Premiéra:
10. 3. 2012
18:30 na ČT1

1 2 3 4 5

10 hlasů
39014
zhlédnutí

Kluci v akci

Vaření na Konopišti

Pečený bažant se slaninou na červeném víně a divokém koření — Jelení paštika s mandlemi, rybízovou omáčkou a jablkovým chutney — Ragú z hovězí oháňky — Bonus: Malinové knedlíky s cukrovým perníkem

21 min | další Magazíny »

upozorňovat

do playlistu

Načítám přehrávač...

přehrát vše

  • Pečený bažant se slaninou na červeném víně a divokém koření

    1:46 do playlistu

    Pečený bažant se slaninou na červeném víně a divokém koření
    Ačkoli lov bažantů skončil v lednu, víme, že je možné využít zásoby kvalitně zmražené zvěřiny celoročně a připravit si skvělou krmi právě teď, kdy se jaro pomaličku, ale jistě hlásí k životu. Bažantí maso patří k těm nejzdravějším díky obsahu přírodních antioxidantů. Pusťme se tedy do vaření s šikovným a sympatickým Filipem Bártou, šéfkuchařem restaurace v konopišťském podzámčí.

  • Ragú z hovězí oháňky

    9:08 do playlistu

    Ragú z hovězí oháňky
    Hutný pokrm je připraven, jak už název říká, z hovězí oháňky, která se dostala jaksi na okraj gastronomického zájmu. Stalo se tak asi proto, že na dlouho zmizela z pultů řeznictví. Doufejme, že bude prožívat svoji renesanci, poněvadž maso z hovězí oháňky je velmi chutné a jemné, vývar z kostí a chrupavek dodá pokrmu skvělou chuť a vydatnost. Nesmí nás odradit delší příprava, oháňka se může vařit 3−4 hodiny.

  • Jelení paštika s mandlemi, rybízovou omáčkou a jablkovým chutney

    14:20 do playlistu

    Jelení paštika s mandlemi, rybízovou omáčkou a jablkovým chutney
    Není nad domácí paštiku! Ovšem paštika, třebaže je dobře ochucená kořením žádá ještě patřičné doplnění v podobě výrazných brusinek, lahodných kompotů nebo chutney. Teprve pak se můžeme těšit z té správné chuťové harmonie.

Přehrát vše

Související