Kde jsem:

Novinky

Tiskové zprávy — Déčko pro rodiče — Česká televize

7. 8. 2014

Déčko už sleduje téměř každé čtvrté dítě

Česká televize se v červenci stala z pohledu celodenní sledovanosti lídrem trhu. Diváky nejvíce zaujalo fotbalové mistrovství světa, krimiseriál Malý pitaval z velkého města, Všechnopárty a páteční pohádky. Červenec přinesl také rekordní sledovanost programů ČT :D a ČT art.

Celodenní sledovanost kanálů České televize dosáhla v prvním prázdninovém měsíci nadprůměrného podílu přesahujícího jedenatřicet procent. K úspěchu přispěly svým dílem všechny programy České televize. Podíl na publiku kanálu ČT1 se meziměsíčně v prime-time zvýšil o tři procentní body. Svůj pololetní průměr překonal kanál ČT2, sledovanost zvýšily také Události na ČT1 a ČT24, na které se v červenci dívalo přes osmadvacet procent diváků u obrazovek,“ konstatuje vedoucí výzkumu programu a auditoria České televize Renata Týmová.

O prázdninách zaujal Malý pitaval z velkého města

Nejsledovanějším pořadem se v červenci stalo finále mistrovství světa ve fotbale. Velmi úspěšný byl také detektivní seriál Malý pitaval z velkého města, který si nenechal ujít až milion diváků starších 15 let (share 26,5 %). Na ČT1 výrazně bodovaly také páteční pohádky, zaujaly v průměru tři čtvrtě miliónu dospělých a sto tisíc dětí. Sledovalo je každé druhé dítě, které se v tu dobu dívalo na televizi. Pohádky se tak společně s pořady z ČT :D, Avatarem, Asterixem, Večerníčkem a Rychlou rotou, zařadily mezi vůbec nejsledovanější červencové dětské pořady. Rekordní čísla sledovanosti od počátku svého vysílání si připsal rovněž dětský kanál Déčko. Pravidelně jej od ranní šesté do večerní osmé hodiny sledovalo téměř každé čtvrté dítě v ČR ve věku 4-12 let. Navazující program ČT art pak zaznamenal denní zásah až 160 tisíc dospělých diváků.

Dařilo se i programu ČT2, který s 4,53% podílem na sledovanosti překonal svůj pololetní průměr. Cyklus Na cestě pravidelně sledovalo téměř 350 tisíc diváků. Letní schéma výrazně podpořily také sobotní westerny a nedělní zahraniční filmy s průměrnou sledovaností čtvrt milionu dospělých. Mistrovství světa ve fotbale, které v červenci pokračovalo vyřazovacími boji a vrcholilo finálovým utkáním, napomohlo kanálu ČT sport k pětiprocentnímu podílu na sledovanosti. Vedle fotbalu sportovní fanoušky zaujaly také přenosy z Tour de France. Na zpravodajském kanálu ČT24 byl nejvíce sledovanou událostí pád malajského letadla na Ukrajině.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přílohy

Maly pitaval z velkeho mesta (821 kB)

Novy porad Kocour Mour od zari na Decku (411 kB)

Ordinace doktora Notičky (348 kB)

Další zprávy

23. 5. 2019Déčko zazáří na festivalu ve Zlíně, šanci má i v mezinárodní soutěži
2. 5. 2019Shání si špaček dříve hnízdo, nebo samičku? Prozradí Ptačí rodinky
11. 4. 2019Jiří Lábus namluvil nový večerníček. Kokoškovi na cestách vezmou děti kolem světa
9. 4. 2019Pablo a jeho svět fantazie: první dětský seriál, ve kterém hlavní roli ztvární autistický chlapec
26. 3. 2019Čtení do ouška představí sedmdesát nových dílů. Vypravěčem byl i Stanislav Zindulka
19. 3. 2019Kdo bude nový Ámos sympaťák? Na webu Déčka končí hlasování již za devět dnů
4. 10. 2018400 knihoven se zapojí do interaktivní hry Déčka s Pavlem Zedníčkem
7. 9. 2018176 078 oveček našly děti během letní hry Déčka
17. 7. 2018Česká televize nabídne více vzdělávacích pořadů pro děti. Na Déčku se objeví na podzim
16. 6. 2018Ovečky zmizely z Déčka. Česká televize spustila letní hru

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (11)