Kde jsem:

Novinky

Tiskové zprávy — Déčko pro rodiče — Česká televize

18. 2. 2014

Faktor U

Na ČT :D už ve čtvrtek 20.2. začíná nový pořad

Když se rozhlédnete po městských parcích, betonových sídlištích, pěších zónách nebo jiných místech, nemohou uniknout vaší pozornosti – kluci a holky, kteří se pohybují prostorem, skáčou po zídkách, omračují kolemjdoucí svými salty, jezdí na různých prknech s kolečky, mají svébytnou módu, slovník a hudební idoly. V krevním oběhu jim pulsuje neklid, touha vyniknout, vyzkoušet něco, čím se významně předvedou mezi svými vrstevníky a hlavně výrazně odliší od předchozí generace. Patří to k jejich dospívání i k současnému životnímu stylu.

Faktor U, nový český pořad o hvězdách ulice, které to dotáhly až na vrchol, vyrobila Tvůrčí producentská skupina Kateřiny Ondřejkové.  Připravili Marcel Nevín, Jakub Fabian, Petr Kožušník, Zbyněk Vičar, Petra Matušková, Marie Kortanová a další. Třináct dílů, které začínáme vysílat od 20. února na ČT :D, sledujte vždy ve čtvrtek v 15:15 nebo v neděli v 16:50 hodin.

Kreativní producentka Kateřina Ondřejková nám k novému pořadu řekla: „Před vysíláním jsem napjatá, jestli si diváci, pro které je tento nový pořad o streetových a dalších adrenalinových disciplínách, jako je wakeboard, freeskiing nebo třeba akrobatické lyžování, určen, budou myslet, že  Faktor U je cool, jako si myslíme my, kteří jsme jej připravovali. Rozhodně ale nabízíme skvělého moderátora en.dru a celou plejádu hvězd z ulice.“ 

Názvy jako biketrial, parkour, streetdance, slackline, footbag, longboarding aj. Pro někoho zabíjení času, pro více než polovinu českých dětí ve věku 10-12 let životní styl. Každá z těchto aktivit má svoje hvězdy. Oslovili jsme ty, kteří se vypracovali a stali se respektovanými autoritami, aby svým mladším kamarádům a dětem u televizních obrazovek poradili, jak na to. 

Průvodce pořadem je Ondřej Havlík známý také jako en.dru. Tento náš nejlepší beatboxer je uznávaným umělcem svého oboru, mezi mladšími televizními diváky je znám z pořadu Za školou nebo Vertical, věkově neomezené publikum jej vidělo v talk show Na stojáka i na jiných scénách. Ondřej si společně s dalšími adepty vyzkouší všechny disciplíny, vede rozhovory s mistry svého oboru a vysvětluje základní pojmy. 

Na každém sídlišti, v každém městě, ale i v menších obcích, se pohybují party mladých skejťáků, sprejerů, bikerů…Nový lifestylový pořad Faktor U vyrazil mezi ně s těmi, kteří to dotáhli z "ulice" až na vrchol. Dovíme se od nich, čím je právě jejich disciplína oslovila, jak se dostali až na vrchol, kolik tomu museli obětovat a jestli to stojí za to. 

Faktor U je inspirací pro všechny, kteří se chtějí bavit po svém a po svém taky využít možnosti, jaké jim nabízí místo, v němž žijí. Tvůrci Faktoru U věří, že přicházejí s nabídkou, která vás nakopne k pohybu a vlastní originální aktivitě. Stačí jen vstát z křesla nebo od počítače a zapracovat na vlastní kondici. 

Spolu s premiérou bude spuštěna interaktivní webová stránka www.decko.cz/faktor-u 

Jolanda Pilařová, TS Ostrava

Další zprávy

18. 5. 2018Století skauti ožívají na Kavčích horách
25. 3. 2018Pro slepičí kvoč a Jarní úklid. Hry, které vysvětlí velikonoční zvyky na webu Déčka
25. 3. 2018Pro slepičí kvoč a Jarní úklid. Hry, které vysvětlí velikonoční zvyky na webu Déčka
26. 1. 2018Prezidentský duel České televize: nejsledovanější debata posledních dvaceti let
26. 1. 2018Zimní olympiáda dětí a mládeže poprvé živě. Česká televize nabídne 33 hodin přímých přenosů a záznamů
4. 9. 2017Talk show s TGM, dvojitý Ridi i rozdvojená Albína. Déčko otevírá pátou sezónu patnáctkou původních premiér
28. 6. 2017Emanuele Ridi a jeho syn učí na Déčku děti italsky
22. 6. 2017Je potřeba probudit Déčko! Česká televize spouští novou prázdninovou soutěž nejen pro děti.
14. 6. 2017Pavel Šporcl naučí děti poznat Carmen i Vltavu
2. 6. 2017Píp a letadélko. Ve Zlíně bude vyhlášen vítěz Ceny ČT :D

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (11)