Kde jsem:

Novinky

Tiskové zprávy — Déčko pro rodiče — Česká televize

12. 11. 2013

Vánoční Déčko bude festivalem dětských pořadů: Špačkovi v síti času, Fimfárum, Malá mořská víla, Kouzelníci z Waverly a to nejlepší z Večerníčků a pořadů Déčka

Déčko slaví své první Vánoce. Pro děti připravilo speciální vydání českých seriálů, premiéry dětských filmů, vánoční speciály, výběr nejlepších dílů vlastních pořadů nebo také bloky Večerníčků. Dva týdny vánočního vysílání promění Déčko v malý festival dětských pořadů všech žánrů.

Speciální vydání seriálů

Během vánočních svátků se děti mohou těšit na kompletní vysílání seriálu Špačkovi v síti času. Fantazijní český seriál režisérů Karla Smyczka a Martina Dolenského nabídne Déčko
ve speciálním vydání osmi dílů vysílaných každý všední den v 10 hodin dopoledne. Děti potěší i další vánoční seriál Déčka Křeček v noční košili. Seriál režiséra Václava Vorlíčka a scenáristy Miloše Macourka odvypráví příběh Káji Berky, který si vyzkouší, jaké to je, obléknout si noční košili po trochu zvláštním pradědečkovi.

Velké dětské filmy

Vedle seriálů čeká na děti bohatá nadílka animovaných filmů. Štědrý den oslaví Déčko s dětmi premiérou třetího dílu 3D filmové trilogie Fimfárum – do třetice všeho dobrého, jež se inspirovala humoristickými pohádkami Jana Wericha. Podvečerní vysílání pak bude patřit uvedení České mše vánoční Jakuba Jana Ryby v podání Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK v animovaném filmu obrázků malíře Josefa Lady. Na druhý den sváteční, Boží hod, čeká děti animovaný 3D film Kozí příběh, v němž pro změnu ožijí staropražské legendy. Na Štěpána pak uvidí českou televizní premiéru Malé mořské víly filmového studia Walta Disneye podle stejnojmenné pohádky dánského spisovatele Hanse Christiana Andersena.

Své místo dostanou ve vánočním programu i oblíbené dětské filmy Kuky se vrací,
Báječná show nebo filmy k  seriálům Déčka Kouzelníci z Waverly či H2O: Stačí přidat vodu. O další zábavu se postará zhruba desítka půlhodinových vánočních filmů, například filmy Ztracený a nalezený, Timmyho vánoční překvapení, O krávě, co málem propásla Vánoce nebo Leon v zimě. Víkendová dopoledne budou patřit příběhům Asterixe.

Nejlepší pořady

Vánoce na Déčku budou patřit také vlastním pořadům Déčka. Pro děti jsou připravena
jejich vánoční vydání a výběr dosud nejlepších dílů. Na obrazovkách se tak objeví pořady Draci v hrnci, TvMiniUni  nebo vlastivědný cyklus Méďové na cestách. Ve vánočním kabátě se ukážou pořady Wifina, Dé pětka, Lovci záhad nebo Planeta Yó. Menší děti potěší ve všední dny ranní vysílání Kouzelné školky. Třikrát denně čeká na děti pásmo
nejznámějších Večerníčků.

Možná nejen děti, ale i jejich rodiče se pobaví u Malého televizního kabaretu. Magazín
se vysílal mezi lety 1977 až 1990 a se svými úsměvnými hranými scénkami, písničkami
a vyprávěním v podání několika předních českých herců se dočkal víc než sta vydání. Příjemný čas mohou děti strávit také u Hodin zpěvu Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.

Fotografie k pořadům najdete na adrese: ftp://www.ceskatelevize.cz/Fotoservis/VANOCE_2013/

Alžběta Plívová, tisková mluvčí ČT

Další zprávy

12. 5. 2017Animák, který sbírá ceny po celém světě. Od Bulharska po Texas posbíral První sníh už 12 trofejí.
14. 3. 2017Český Honza, slepičí rodina i malý Ježíšek. Česká televize připravuje tři nové Večerníčky.
10. 3. 2016Marketing, reklama i trolling. Déčko otevře nová témata.
4. 1. 2016Studio Kamarád slaví pětatřicet let své existence. Jů a Hele oslovují i dnešní děti.
10. 12. 2015Chantal Poullain učí s Bílou paní děti francouzsky
1. 9. 2015Déčko chce děti hlavně vzdělávat. Přesto je druhé nejoblíbenější v Evropě.
10. 8. 2015Na výstavu věnovanou Večerníčkům se bude jezdit vlakem za polovic
29. 7. 2015Déčko posiluje formát vzdělávacích pořadů. Malé diváky zavede do přírody, světa počítačových her či muzea.
27. 7. 2015Janákova Rybička se v Itálii stala nejlepším krátkým filmem pro děti
1. 7. 2015Děti budou o prázdninách studovat na institutu věd. Projekt už ocenili i v Německu.

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (11)