Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pljuščenko prošel na ME z kvalifikace, s ním i Kaška a Myslivečková s Brownem

Sheffield - Čeští reprezentanti Pavel Kaška a Lucie Myslivečková s Neilem Brownem postoupili na krasobruslařském mistrovství Evropy do hlavních soutěží. Na šampionátu ve Sheffieldu v kvalifikacích shodně obsadili poslední postupové příčky. Kaška byl jedenáctý, taneční pár Myslivečková, Brown skončil osmý. Jevgenij Pljuščenko, který se k amatérskému bruslení vrátil po dvou letech, kvalifikaci suvérenně vyhrál.

Jevgenij Pljuščenko
zdroj: ČTK/AP autor: Alastair Grant

Mužskou kvalifikaci podle očekávání suverénně ovládl olympijský šampion z Turína Jevgenij Pljuščenko. Ruský krasobruslař, který musel toto kolo soutěže absolvovat kvůli dvouleté závodní pauze, za volnou jízdu získal 157,52 bodu a zbytek kvalifikačního pole nechal hluboko za sebou. 

Pljuščenko se vrátil tak, jak před dvěma lety skončil. Jeho volnou jízdu opět doprovází tango, opět skáče čtverný toeloop a opět je favoritem. I když nepředvedl svůj nejlepší výkon, vyhrál kvalifikaci o 40 bodů. 

Myslivečková na loňském evropském šampionátu s Matějem Novákem kvalifikaci vyhrála, ale před touto sezonou byla nucena najít si nového partnera a s Brownem trénuje teprve od října. Za kvalifikační volný tanec získali 68,68 bodu, čímž o 1,69 bodu vylepšili výkon z republikového šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Pljuščenko vyhrál kvalifikaci ME

V konkurenci devatenácti párů nakonec o 1,46 bodu uhájili poslední postupovou pozici a ve středečních krátkých tancích doplní aktuálně nejlepší český pár Gabriela Kubová, Dmitrij Kiselev. Kvalifikaci vyhráli Julia Zlobinová a Alexej Sitnikov z Ázerbájdžánu.

Kaška v kvalifikaci o více než šestnáct bodů zaostal za svým výkonem z prosincového republikového šampionátu, ale nakonec mu to o 2,4 bodu stačilo k účasti ve čtvrtečním krátkém programu. Tam doplní krajany Michala Březinu a Tomáše Vernera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články