Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kvitová: Trochu jsem se teď trápila, ale jsem v pohodě

New York - I když před US Open na zámořských betonech vyhrála česká tenistka Petra Kvitová jen dva zápasy, vrásky na čele z toho nemá. Zdravotní potíže, které wimbledonskou vítězku trápily, už ustupují. "Doufám, že tady předvedu to nejlepší," uvedla Kvitová. V New Yorku, kde US Open v pondělí odstartuje, trénuje už týden. "Mám tenhle turnaj ráda kvůli atmosféře, která je opravdu grandslamová, ale zatím ji ještě nevnímám," řekla Kvitová, která byla ve Flushing Meadows nejdál ve čtvrtém kole v roce 2009.

Petra Kvitová
zdroj: Isifa/EPA autor: Paul Crock

"Přechod na beton pro mě nebyl úplně jednoduchý. Je taková šňůra, kdy se potýkám se zdravotními problémy. Trochu jsem to protrpěla, nebylo to nic příjemného, ale už to mám za sebou. Doufám, že mě už nic takového nepotká a bude to tady lepší než v Torontu a Cincinnati," uvedla šestá hráčka světového žebříčku, která bude při neúčasti belgické obhájkyně titulu Kim Clijstersové na posledním grandslamu sezony nasazenou pětkou.

Po Wimbledonu doléčovala Kvitová zraněný stehenní sval, po vyřazení ve třetím kole turnaje v Cincinnati si stěžovala na nevolnost a křeče v břiše plynoucí z únavy. V generálce před US Open ji stejně jako předtím v Torontu zastavila už ve druhém utkání Němka Andrea Petkovicová. Jednadvacetiletá tenistka z Fulneku tak jen o trochu málo vylepšila loňskou bilanci z období po Wimbledonu, kdy po semifinálové účasti na londýnské trávě prohrála pětkrát za sebou.

"Je to určitě jiné, vyhrála jsem v Americe dva zápasy před US Open, takže to je super," řekla se smíchem Kvitová. "Říkala jsem, že to nemůže být horší než loni, což také není. Žádnou vědu z toho nedělám. Je to pro mě samozřejmě trochu jiný, peru se s jinými věcmi, nejen s tenisem. Jsem úplně v pohodě, vůbec to neřeším," prohlásila.

Jako wimbledonská vítězka měla během turnajů více sponzorských a mediálních akcí. "Je to zpestření. Nic co by zasahovalo moc do programu," konstatovala. Při turnaji v Torontu dokonce pro natáčení štábu CNN připravovala jako snídani lívance. "Byla to docela sranda. Lívance jsem nikdy nedělala, takže jsem se naučila nový recept," uvedla Kvitová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články