Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Kvitová je ve čtvrtfinále, Berdych a Cetkovská končí

Londýn - Tenistka Petra Kvitová postoupila suverénně do čtvrtfinále Wimbledonu. Turnajová osmička dnes deklasovala ve čtvrtém kole Belgičanku Yaninu Wickmayerovou 6:0 a 6:2 za tři čtvrtě hodiny. Se soutěží se v osmifinále naopak rozloučil loňský finalista Tomáš Berdych, který nenašel zbraň na výborně servírujícího Američana Mardyho Fishe a prohrál 6:7 a dvakrát 4:6. Vypadla také Petra Cetkovská po prohře s Němkou Sabine Lisickou 6:7, 1:6. Soupeřkou jednadvacetileté Kvitové ve čtvrtfinále bude bulharská tenistka Cvetana Pironkovová, která zdolala pětinásobnou wimbledonskou vítězku Venus Williamsovou z USA 6:2 a 6:3. Souboj Kvitové s Pironkovovou bude duelem loňských semifinalistek z All England Clubu. V jejich dvou dosavadních vzájemných zápasech na okruhu WTA v roce 2008 byla vždy úspěšnější o dva roky mladší česká hráčka.

Kvitová v prvním setu Wickmayerovou zničila za pouhých 18 minut a uštědřila soupeřce "kanára". Levou rukou hrající Češka prakticky neměla slabinu - výborně returnovala i podávala a sázela vítězné údery jak na běžícím pásu.

V nátlakovém tenisu pokračovala vítězka tří letošních turnajů WTA i ve druhé sadě. Tlačila Belgičanku tvrdými údery a perfektní hrou soupeřku otrávila. Kvitová chodila úspěšně i na síť a první game prohrála až v deváté hře utkání. Zápas ale měla pevně pod kontrolou a bez problémů ho dotáhla do vítězného konce.

Berdychův souboj s Fishem byl duelem výborných servisů, který vyzněl pro Američana. V prvním setu si oba hráči podání drželi a ve zkrácené hře rozhodla až Berdychova dvojchyba. Český hráč měl jako první brejkbol, ale servis Fishovi nevzal. Naopak sám o podání přišel v koncovce druhé a na začátku třetí sady. Loni hrál Berdych finále, ve kterém prohrál ve třech setech se Španělem Rafaelem Nadalem. Nyní přijde o velkou porci bodů do žebříčku a ze současného šestého místa nejspíše klesne na konec elitní desítky.

Šestadvacetiletá Cetkovská měla na kurtu číslo 12 dobrý vstup do zápasu. V páté hře získala soupeřčino podání, při svém servisu brejk potvrdila a vedla 4:2. Jenomže pak prohrála tři hry za sebou a set ztratila v tie-breaku, ve kterém Lisická výborně podávala a od stavu 2:3 vyhrála pět míčů po sobě a zápas rozhodla.

Ztráta úvodní sady Cetkovskou rozhodila, přestala hrát důrazně a v druhém setu rychle prohrávala 0:4. Pak si podržela podání, ale rozjetou soupeřku už zastavit nedokázala. Lisická nasázela dvakrát více vítězných míčů než česká hráčka.

Úterní program tenisového Wimbledonu:

Centrální kurt (začátek 14:00): Lisická (Něm.) - Bartoliová (9-Fr.), Cibulková (24-SR) - Šarapovová (5-Rus.).

Kurt č. 1 (14:00): Kvitová (8-ČR) - Pironkovová (3-Bul.), Paszeková (Rak.) - Azarenková (4-Běl.).

Wimbledon 2011
zdroj: Getty Images Sport autor: Julian Finney
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články