Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Třinec doma nestačil na Zlín

Třinec - Třinecký hokejista Martin Růžička poprvé v ročníku nedal gól a možná i proto Třinec v 10. kole extraligy podlehl na domácím ledě Zlínu 2:3. Hosté třikrát vedli, Oceláři dvakrát vyrovnali, ale na Köhlerovu branku z 57. minuty už odpovědět nedokázali.

Třinec - Zlín
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Elitní třineckou lajnu s kanonýrem Růžičkou dnes zastínil útok zlínského Čajánka, který se celé utkání ukazoval ve výborném světle. Už ve čtvrté minutě otevřel skóre, když Honejsek zblízka za Hamerlíka doklepl vyražený puk. I domácí se dokázali dostávat do šancí, jenže s jejich realizací byli na štíru. Růžička v sedmé minutě nabil Zíbovi, ale jeho střelu i Varaďovu dorážku Horčička nepustil. Zatímco vyložené příležitosti Třinec zahazoval, po trochu nenápadné akci se střelou z otočky prosadil Klimenta.

Úchvatnou střeleckou sérii mohl Růžička prodloužit v 13. minutě, ale po nezištné přihrávce Bonka mu sjel puk po čepeli a zblízka jej neumístil do prázdné branky. Domácím se to vzápětí vymstilo. Čajánkova řada vyšachovala domácí obranu a její vůdce vrátil Zlín do vedení. Přijít mohly i další góly. Zlín středním pásmem snadno pronikal do brejků, Hamerlík během chvilky vychytal Honejska i Balaštíka.

Kouč Turek, který ještě vloni ve Zlíně působil, ve druhé části zredukoval sestavu jen na tři pětky a nebál se posadit veterána Peterka nebo Adamského. Mladík Orsava se za důvěru trenérovi rychle odvděčil, nádherným úderem bez přípravy vymetl oba horní rohy zlínské branky. Svižný a vyrovnaný duel mohl na třineckou stranu překlopit Růžička, který se v 25. minutě řítil sám Horčičku, ale přestřelil. Zlín v závěru tahal za delší konec, ale soupeře především v úvodu třetího dějství držel nad vodou Hamerlík.

Tlak hostů otupil výbornými zákroky při šancích Veselého a Čajánka. Třinci nešly přesilovky, přesto v ní pět minut před koncem mohl strhnout vedení na jeho stranu Hrabal, ale jeho tečovaná rána skončila na tyčce. Rozhodl v 57. minutě Köhler, když domácí při jeho gólu bouřlivě reklamovali faul na Růžičku. Závěrečná snaha Třince včetně power play se už minula účinkem.

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Klimenta (Polanský), 24. Orsava (D. Květoň) - 4. Honejsek (Veselý, Linhart), 14. Čajánek (Veselý, Balaštík), 57. Köhler (Leška, Balaštík). Rozhodčí: Mikula, Minář - Bryška, Novák. Vyloučení: 3:8. Bez využití. Diváci: 3951. 

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Klesla, Klouček, Lojek, Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Rákos - Orsava, Podešva, Hrňa. Trenéři: Turek a Janků.

Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Horák, Kotvan - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Okál, Holík, Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rost. Vlach, Jurik a Hrazdira.

Josef Turek (Třinec): "Měli jsme horší vstup do utkání. Pak jsme udělali nějaké korektury a podařilo se nám srovnat. Říkali jsme si, že musíme lépe bránit střední pásmo, kde nás Zlín přečísloval. Soupeř byl v závěru ale asi o kousek lepší. Prohrálo se, ale kluci dřeli a jde se dál."

Juraj Jurik (Zlín): "Povedla se nám první třetina, ve které jsme šli do vedení. Pak soupeř dorovnal, ale bylo velice důležité, že jsme dnes přežili všechna oslabení. Třinec nedokázal potrestat naši nedisciplinovanost. Byl to asi remízový zápas se šťastným koncem pro nás, protože v závěru jsme po brejku dokázali dát třetí gól."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články