Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mistra z Pardubic potáhne v sezóně nová první lajna

Pardubice – K velkým hráčským změnám došlo před sezonou v kabině mistrovského celku z Pardubic. Perníkáře opustili hned dva největší tahouni týmu a členové první formace Petr Koukal a Jan Kolář, kteří odešli do KHL. Fanoušci však nemusí smutnit, že by měl jejich klub ztratit na kvalitě. Jako náhrada přišel zkušený Pavel Brendl a Kanaďan Kris Beech.

Pardubičtí hokejisté v minulé sezoně po roční odmlce získali opět mistrovský titul. Po základní části obsadili třetí příčku, a tak ve čtvrtfinále narazili na Vítkovice. Proti nim měl mistr namále, dokázal postoupit až po sedmi zápasech, když v rozhodujícím duelu vyhrál 5:4 po prodloužení. Mašina z Pardubic se však poté již rozjela naplno, nejprve si v semifinále poradila se silným Libercem a ve finále porazila i ve skvělé formě hrající Kometu.

Po zisku titulu došlo v kabině Pardubických k velkým změnám. KHL zlákala dva nejproduktivnější hráče v základní části a členy první útočné formace, Jana Koláře a Petra Koukala, kteří oba odešli do Nižněkamsku. Do Třince odešel provokatér Daniel Rákos a Američané Borer s Elkinsem přestoupili do Norimberku, respektive do Anaheimu.

Novými tahouny by měli být Brendl s Kanaďanem Beechem

Na jejich místo však vedení Pardubic dovedlo adekvátní posily. Staronovou posilou je útočník Pavel Brendl. Hráč se zkušenostmi z NHL a KHL strávil již část minulé sezony v dresu mistra, avšak poté zamířil do Švýcarska. Velké věci mají fanoušci Pardubic čekat od nové útočné akvizice, Kanaďana Krise Beeche, který by měl společně s Brendlem a Starým vytvořit novou první řadu Pardubic.

Je nám líto, video expirovalo.
Před sezonou: Pardubice

Jednatřicetiletý Beech má zkušenosti z NHL, kde odehrál na 200 zápasů. Posledních pět sezon strávil v Evropě, především ve švédském HV 71. Minulý rok odehrál ve finské Raumě a stal se nejproduktivnějším hráčem celku. „Kris Beech je elitní centr, se kterým počítáme na místo vedle Pavla Brendla. Je velmi silný na buly, není to žádný sobec, takže věříme, že spolu vytvoří úderný útok,“ řekl o nové posile pro pardubický web sportovní manažer Petr Hemský.

Perníkaři posílili i obranné řady. Z Komety Brno přišel tvrďák Josef Vašíček, jenž patřil k největším oporám brněnského celku a Pardubice věří, že do týmu přinese kvalitu v defenzivní práci a především sílu před vlastní brankou. Pardubický dres nově obléknou rovněž dva Slováci, Martin Šagát a Marek Ďaloga.

Superhvězdy do útočných řad by se mohli Pardubičtí dočkat v případě výluky NHL, kdy by jejich dres pravděpodobně znovu oblékl Aleš Hemský, jenž zde působil během minulé výluky a dokázal s týmem vyhrát titul.

Pohled experta Jiřího Lípy:

Ten musel hned po nástupu obsadit volná místa po reprezentantech Koukalovi a Kolářovi. Zvlášť první z nich bude v týmu chybět nejen herně, ale i lidsky. Jestli se kouči Hynkovi podaří zapracovat do sestavy posily (Brendl, Beech, Vašíček), dojdou perníkáři opět daleko.

Proti extraligovým celkům se Pardubicím vůbec nedařilo

V přípravě se Pardubicím dařilo především proti zahraničním soupeřům. V rámci European Trophy dokázali porazit Brynäs, Djurgarden či Turku. Duely proti extraligovým celkům však svěřencům Pavla Hynka vůbec nevyšly, když dvakrát prohráli s Libercem a podlehli i Kladnu a Spartě.

Pardubičtí za obhajobou titulu vykročí v pátek 14. 9., kdy pojedou do Třince. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články