Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vytvoříme rodinu, těší se Kisel na novou sezonu

Tři roky uplynuly od momentu, kdy slávisté kralovali českému fotbalu. Pak však následovaly sezony finančního a herního strádání a naposledy dvanácté místo bylo nejhorší umístění v samostatné české lize. Teď mají sešívané nastartovat velké změny.

Pod vedením nového trenéra Petra Rady a s novým generálním manažerem Kusým chtějí všichni slávisté ukončit nepříjemné období. Na první pohled obě změny zvlášť oproti loňskému turbulentnímu ročníku vypadají velmi rozumně. Rada dokáže sestavit konsolidovaný tým, který nemá problém bojovat v horních patrech tabulky, Kusý pak má pověst veleúspěšného hokejového manažera Pardubic.

"Naplnit rozpočet v době ekonomické krize, ať už se jedná o jakýkoliv sportovní subjekt, však nebude jednoduché," upozornil hned při svém příchodu Kusý. Rozpočet klubu je přibližně stejný jako loni, tedy zhruba 100 milionů korun.

A koneckonců ani nový kouč Rada si nedělá žádné obrovské iluze: "Já se soustředím na to, abychom dobře odstartovali a abychom nastartovali trochu lepší sezonu, než byla ta loňská. Cíle bych nechal stranou," řekl někdejší kouč národního týmu.

Názor experta

Mark Smith: "Slavia pokračuje v ústupu od bitev o titul s každou novou sezonou a nevidím, jak by se to v dohledné době mohlo zlepšit."
Opora: "Rada musí přesvědčit Martina Latku, aby prodloužil smlouvu, která mu vyprší za půl roku, jinak to bude pro slávisty těžké jaro."
Vycházející hvězda: "Martin Hurka by mohl mít skvělou sezonu, devatenáctiletý levonohý záložník je talentovaný hráč, kterému nechybí chuť dávat góly."
Tip na umístění: 7.

Slávisté by se rozhodně neměli namočit v sestupových bojích, na to mají papírově až moc silný kádr. Realistická však bude výkonnostní stabilizace, vhodné doplnění kádru a výhled do nových sezon. Na jeden z tradičně největších českých klubů to možná jsou vlažné ambice, nicméně Slavia potřebuje začít pracovat koncepčně a trpělivě. Bez masivního přísunu peněz je to totiž jediná cesta zpět tam, kam podle svých fanoušků patří.

Červenobílý dres od nové sezony obléknou nové posily, například obránce Dobrotka či navrátilec ze Sydney Karol Kisel. Z Jablonce přišel Jan Vošahlík a ze Sparty záložník Martin Juhar. "Mám dobrý pocit ze všeho, co se tady děje, takže věřím, že nabudíme i fanoušky a samozřejmě že se nám povede start," domnívá se Kisel. "Tím vytvoříme takovou rodinu a budeme se těšit na domácí zápasy," přeje si slovenský veterán.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávisté se připravují na novou sezonu

Přestupy

Příchody:
Karol Kisel (FC Sydney), Martin Dobrotka (Slovan Bratislava), Jan Vošahlík (Jablonec, na hostování), Martin Juhar (Sparta), Luboš Tusjak (Žižkov, z hostování).

Odchody:
Zbyněk Pospěch (Dukla), Jan Blažek (Liberec, ZH), Jiří Böhm (Zápy ZH), Bassirou Dembélé (hledá si angažmá), Martin Voráček (Písek ZH).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články