Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Utkání Opavy a Baníku se proměnilo v boj fanoušků

Opava - Rozsáhlé násilnosti a výtržnosti provázely pohárové fotbalové utkání mezi Baníkem Ostrava a domácím Slezským fotbalovým klubem Opava. Kvůli výtržnostem museli pořadatelé přerušit zápas. Krátce po skončení utkání se před stadionem strhla bitka znepřátelených fandů. Policisté z trestného činu výtržnictví obvinili osmatřicetiletého fanouška polské národnosti a třiatřicetiletého muž z Opavy. Jejich prohřešky jsou řešeny ve zkráceném řízení. Čecha již opavský soud odsoudil ke 150 hodinám veřejně prospěšných prací. Dalším dvěma mužům pak bude v nejbližší době sděleno obvinění z trestných činů výtržnictví a útoku na veřejného činitele.

Problémy s fanoušky však byly i během samotného utkání. Přibližně v 55. minutě zápasu přiletěly na trávník světlice a dýmovnice. Vzápětí fandové Baníku začali ničit oplocení svého sektoru. Na to reagovali jejich rivalové z Opavy, vtrhli na trávník a běželi směrem k Baníkovcům. Rozhodčí okamžitě přerušil na čtvrt hodiny zápas a do krizového prostoru nastoupili těžkooděnci. Fanoušci Opavy se před nimi dali opět na ústup a schovali se ve svém sektoru. Od té chvíle už policisté opavský kotel hlídali přímo na hřišti.

Fanoušci se prali i po zápase - policie tři zadržela

Je nám líto, video expirovalo.
Výtržnosti během severomoravského derby

"Máme záznamy z videokamer, které budou vyhodnoceny a v případě zjištění tresté činnosti zahájíme stíhání dotyčných osob," uvedl René Černohorský, mluvčí opavské policie.Utkání dospělo po devadesáti minutách k remíze 1:1, následné penalty určily za vítěze favorizovaný Baník Ostrava. Zápas, který po penaltovém rozstřelu vyhrál Baník, sledovalo přibližně 5500 diváků, přičemž větší polovinu tvořili příznivci druholigové Opavy.

Krátce po zápase se desítky fandů Ostravy a Opavy popraly také přímo před stadionem. Policisté museli rváče rozehnat koňmi a rozbuškami. Zadrželi jednoho polského fanouška a tři příznivce z Opavy. "Vše je nadále v šetření, muž z Polska a dva muži z Opavy byli umístěni pro svou podnapilost na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění, poslední z mužů se v současné době nachází v policejní cele," uvedl Černohorský.

Plné ruce práce pro záchranáře

Plné ruce práce měli s fanoušky kromě policistů také záchranáři, kteří museli po ukončení utkání převést dva zraněné do nemocnice. Šlo o dvaatřicetiletého muže z Havířova na Karvinsku s poraněným obličejem a osmnáctiletého mladíka z Ostravy. Podle mluvčího záchranné služby Lukáše Humpla měl být mladík před stadionem napaden neznámými útočníky, povalen na zem a bit do hlavy. Dle svědků byl krátce v bezvědomí.

Narušení zápasu Opavy s Baníkem
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články