Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Místopředseda představenstva Sparty Přibyl byl nalezen mrtev

Praha - Bývalý dlouholetý redaktor České televize a současný místopředseda představenstva Sparty Praha byl dnes nalezen mrtvý v sídle klubu na Letné. Bylo mu třiatřicet let. Na místě zasahovala policie. Přesné příčiny tragédie ovšem stále nejsou známy. "Byli jsme přivoláni pár minut po 16. hodině. Náš lékař na místě provedl ohledání těla. Věc jsme předali policii," řekla mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová. Podle informací Práva byl Přibyl nalezen s tržnou ranou na hlavě a odřeným krkem, oficiální příčina smrti ovšem určena nebyla. Byla proto nařízena soudní pitva.

"V tuto chvíli je poslední závěr ten, že policejní lékař nebyl na místě při ohledání těla schopný určit příčinu úmrtí třiatřicetiletého muže a bude nařízena soudní pitva," řekl novinářům mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Kriminalisté podle něj zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Zároveň ale upozornil, že v současnosti nelze jakkoli spekulovat o možném podílu dalšího člověka na Přibylově úmrtí. Podle jiných informací mohlo jít o selhání srdce nebo následek víkendového úrazu při lyžování.

Bývalý ředitel vršovického klubu Bohemians 1905 byl po Danielu Křetínském druhým nejmocnějším mužem v pražské Spartě, kam se vrátil po čtyřech letech. Na Letné vykonával dříve funkci tiskového mluvčího, v listopadu loňského roku však přišel do úzkého vedení vedoucího týmu Gambrinus ligy. Spolu s Přibylem začal klub budovat nové sportovní vedení v čele s generálním sportovním manažerem Jaroslavem Hřebíkem.

Před angažmá ve Spartě působil Přibyl několik let jako sportovní komentátor České televize. "Celou redakci sportu zpráva vysloveně zdrtila," uvedl komentátor a Přibylův bývalý kolega Miroslav Langer. "Stejně smutní jsou i kolegové z jiných redakcí," dodal. Přibyl si v redakci vyzkoušel několik různých profesí včetně komentování, především ale vynikal jako jeden z nejlepších reportérů s novinářským talentem. "Pro kolegy byl velký kamarád. Když odcházel z redakce za novou výzvou do Sparty, byla to pro nás velká ztráta, ale všichni jsme mu nové angažmá přáli," dodal Langer.

Lukáš Přibyl byl dlouholetým sportovním redaktorem České televize. Následně přešel do pozice tiskového mluvčí do letenské Sparty. V roce 2007 přešel do vedení pražských Bohemians 1905. Ještě minulý rok zastupoval sportovce jako manažer ve firmě Sport Invest. Do Sparty se vrátil v listopadu loňského roku.

Jako poslední zřejmě s Přibylem podle Aktuálně.cz hovořil Petr Svěcený, další z jeho kolegů z České televize. "Normálně jsme spolu telefonovali, byl v pohodě, bavili jsme se o dovolené. A najednou se ztratil," řekl serveru. "Myslel jsem si, že se přerušil signál a pak se zase vrátil. Slyšel jsem, jak tam ztěžka dýchá. Nevím, co se stalo," uvedl Svěcený.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Kateřiny Jirovské a Lukáše Pospíšila

Bohemians uspořádali v Ďolíčku pietní akci

"Nejsem ve fázi, že bych o tom chtěl dávat výpovědi, rozumíte. Byl to můj blízký kamarád. Prosím, nechte mě teď," řekl šéf Sparty Daniel Křetínský pro Rádio Impuls.

Začínají přicházet první kondolence. "Upřímnou soustrast všem pozůstalým po Lukáši Přibylovi," napsal na Twitter klub FK Teplice. "Odešel muž se zeleným srdcem. Klokan velký nejen postavou. Náš ředitel, ale i kamarád," vyjádřil se vršovický klub na Facebooku. Klokani zároveň uspořádali pietní akci v Ďolíčku. Fanoušci se vpodvečer začali také scházet před vchodem na sparťanský stadion, u zavřené brány se objevily zapálené svíčky.

Kapitán Bohemians 1905 Radek Sňozík, který se s Přibylem sblížil při společném působení ve vršovickém klubu, těžko hledal slova. "Vím to chvíli, jsem z toho zdrcený, vykolejený... Mluvit je zbytečné," řekl.

Lukáš Přibyl v době působení v Bohemians 1905
zdroj: ISIFA/LN

Tento týden ve středu zrušil Obvodní soud pro Prahu 10 Přibylovi podmíněný trest kvůli sporům v Bohemians. Bývalý šéf Bohemky čelil obvinění z poškozování věřitele, což od začátku odmítal.

Podle obžaloby převedl Přibyl bez souhlasu správce konkurzní podstaty práva ke třem hráčům (Škoda, Morávek, Hovorka), která byla zapsána v konkurzní podstatě společnosti FC Bohemians Praha. Peníze z přestupů podle spisu nevložil do konkurzní podstaty, ale použil na chod klubu. Obvodní soud ve středu rozhodl, že se bude kauzou opět zabývat.

Přibyl byl ženatý, měl roční dceru.

Zdroj
ČT sport, iDNES, Aktuálně, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články