Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hotovo, talent Pilař odchází do Wolfsburgu

Praha – Fotbalový talent Václav Pilař odchazí z Plzně do německého Wolfsburgu. Jako první o tom informoval Deník Sport. Zprávu následně potvrdil hráčův agent Jiří Stejskal s tím, že smlouvu s bundesligovým týmem podepsal jeho svěřenec v pátek na základě svolení od Hradce Králové. Právě z tohoto celku byl Pilař v Plzni na hostování. Jeden ze strůjců plzeňských i českých úspěchů proto nebyl nominován na dnešní zápas s Příbramí. Wolfsburg podle zákulisních informací pošle do Hradce asi 1,5 milionu eur (asi 38 milionů korun).

Ilustrační foto

Pilař podepsal s Wolfsburgem smlouvu na 3,5 roku a pokud dostane od Plzně svolení, může odejít už v zimě. Německý klub je však ochoten počkat až do léta. To by ale znamenalo, že by si do té doby v Plzni, která mu také nabízela smlouvu, nemusel zahrát. "Když se dozvěděli, že Václav podepsal, dali mu sporttester a řekli, ať jde běhat do lesa. Chovají se k němu jako prasata," prohlásil Stejskal. Kontrakt platí od 1. ledna příštího roku.

"Vyřazen z kádru určitě není a nebude. Jen nebyl nominován k utkání," dodal šéf Plzně Adolf Šádek s tím, že hráč není na zápas mentálně připraven. Vedení klubu mu sice nabízelo, ať z Hradce Králové do Plzně přestoupí, v té době už ale byla podepsána smlouva s Wolfsburgem.

"Ohledně Vaška Pilaře nám učinil konkrétní nabídku Felix Magath, kouč Wolfsburgu. V několika zápasech ho na podzim osobně sledoval. U něj mám jistotu, že by Vaškovi stoprocentně dal šanci na hřišti," vysvětlil agent českého reprezentanta, který se blýskl gólem v prvním utkání baráže proti Černé Hoře.

Plzeň by ráda z Pilařova přestupu ekonomicky profitovala, ale protože v jejím týmu záložník "jen" hostuje, její naděje jsou v tuto chvíli mizivé. Wolfsburg podle zákulisních informací pošle do Hradce asi 1,5 milionu eur (asi 38 milionů korun).

Když Plzeň v létě Pilaře získala dočasně do svých služeb, uzavřela s Hradcem opci o tom, že bude mít na hráče předkupní právo. Takovou dohodu však už neuzavřela se samotným Pilařem, který se nyní podle svého manažera Stejskala mohl svobodně rozhodnout, kam zamíří.

Půjde za Pilařem i Jiráček?

Kouč Magath se mimo jiné zajímá o služby dalšího plzeňského hráče - Petra Jiráčka (toho chtějí ale i některé italské kluby v čele s Juventusem) - a také o záložníka Arsenalu Tomáše Rosického. Ten má smlouvu do léta a jeho přestup by mohl vyjít až na 5 milionů eur.)

Je nám líto, video expirovalo.
Pilař dal Plzni vale
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články