Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Plzeň Armény rozstřílela i v odvetě, čeká ji Trondheim

Plzeň - Fotbalisté Plzně udělali první povinný krok k účasti v milionové hlavní soutěži Ligy mistrů. Úřadující čeští šampioni završili hladký postup přes arménského mistra Pjunik Jerevan, který na domácím hřišti deklasovali 5:1. Postup měli Západočeši prakticky jistý už před zápasem, před týdnem v Jerevanu vyhráli jasně 4:0. O výhru Viktorie se postarali dvěma trefami Marek Bakoš s Danielem Kolářem, v nastaveném čase se trefil ještě Václav Pilař.

Plzeň tak stylově oslavila návrat evropských pohárů do západočeské metropole po 40 letech a pokřtila přestavovaný stadion. V dalším kole se zřejmě poměří s norským Rosenborgem Trondheim, který má po prvním utkání pětibrankový náskok v duelu s islandským Breidablikem a ve středu sehraje odvetu na soupeřově hřišti. Plzeň by první zápas 3. předkola hrála příští středu v Trondheimu.

Daniel Kolář:

"Měli jsme dát gól dřív. Šancí jsme na to měli dost. Jejich gólman ale už v Jerevanu ukázal, že z něj roste dobrý brankář. Pak jsme to prolomili, dali pět gólů a zaslouženě vyhráli."

Svěřenci kouče Pavla Vrby dokázali, že čtyřbrankové vítězství z Arménie nebylo dílem náhody. Plané se ukázaly být obavy, jestli Viktoria odvetu nepodcení. Domácím ale trvalo 37 minut, než odemkli houževnatou obranu soupeře, který zjevně nestačil na rychlé kombinace Plzeňanů. Ti však už málem začali v ofenzivě propadat beznaději, když v první desetiminutovce třikrát nastřelili tyč, pak dvě šance spálil Bakoš a stoper Juspašjan jednou míč vykopl až z brankové čáry.

Je nám líto, video expirovalo.
FC Viktoria Plzeň - FC Pjunik Jerevan

Trápení zlomil osm minut před poločasem útočník Bakoš, který se už v prvním duelu proti arménským mistrům blýskl dvěma trefami. Tentokrát se položil do Rajtoralova centru a důraznou hlavičkou spoluhráčům ukázal, jak vyzrát na brankáře. S první brankou jako by Plzeň v zakončení ztratila ostych, Bakoš se za čtyři minuty prosadil znovu, když zužitkoval práci Jiráčka a Pilaře. A těsně před poločasem trápení v koncovce zlomil i Kolář.

Pavel Vrba:

"Hráči ale zaslouží pochvalu za to, jak dvojzápas zvládli. Dali jsme devět gólů, což je docela mimořádné. Dokázali jsme, že i v českých poměrech se dá hrát atraktivní fotbal. To musí být smysl naší práce."

Tříbrankový náskok Plzeň uchlácholil. Pjunik se po poločase víc dostal do hry a kouč Vrba se u lavičky několikrát hodně zlobil na své hráče za lehkovážnost. Tu dokonce ve 49. minutě ztrestal Malakjan, který téměř nebráněn prošel až před brankáře Pavlíka a postaral se o první střelecký úspěch Pjuniku ve dvojzápase.

Plzeň ale vrátil na optimistickou vlnu za osm minut znovu Kolář, který se trefil po pohotové otočce. Kdyby Západočeši mířili přesněji, mohli snad Jerevanu nasázet deset branek. V dalších jasných příležitostech však znovu selhali Kolář i střídající Ďuriš.

Co by se Plzni mohlo v dalších zápasech už vymstít, tentokrát domácí tolik nemrzelo. Stadion ještě navíc ve druhé minutě nastaveného času roztleskal povedenou gólovou ranou záložník Pilař, který se dočkal své první branky v plzeňském dresu po nedávném příchodu z Hradce Králové.

Marek Bakoš oslavuje svojí branku
zdroj: ČTK autor: Petr Eret
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články