Hasičská soutěž v obci Suchý na Boskovicku

V sobotu 20. září 2014 se za slunečného a teplého počasí pozdního léta sešlo na dvě stovky diváků u rybníka v obci Suchý na Boskovicku, aby povzbudili juniorské hasiče. Na parkovací ploše vedle informačního centra připravil tamní Sbor dobrovolných hasičů první ročník soutěže mladých O pohár starosty SDH. Své síly a dovednosti změřilo devět družstev v kategoriích mladší a starší žáci. Zastoupení zde měl Protivanov, Okrouhlá, Žďárná a nechyběla samozřejmě ani obě družstva domácích.

Junioři se do útoků vrhali s veškerou vervou. V jednu chvíli se musel jít převléknout i rozhodčí Zdeněk Srba, protože skončil zcela promočen. Soutěž zpestřily místní jednotky „A“ a „B“ žen svým netradičním vystoupením, jež se ovšem nehodnotilo. K požárnímu útoku vyběhly ženy v domácích úborech, kuchyňských zástěrách a parukách. Vystoupení sklidilo neutuchající salvy smíchu a bouřlivý potlesk. Jen pro zajímavost jejich časy byly 33:60 a 35:60.

A jak to celé dopadlo? Vítězem mladších žáků se stalo družstvo Žďárné s časem 22:00, ve starších byli nejlepší hasiči z Protivanova „A“ výsledkem 24:10.

Hasičská soutěž v obci Suchý na Boskovicku
Zdroj: ČT24/Vladimír Ševčík

Všechny disciplíny startoval Radek Ošlejšek z Benešova, na závěr se ujal též předání cen. Vítězové si pak mohli jako bonus vyzkoušet terénní jízdu hasičským vozem ZIL 131 (CAS 24), což byl pro děti jistě skvělý zážitek. 

Po vyhlášení výsledků nastal čas pro volnou zábavu, jež se protáhla do tmy. U vynikajícího občerstvení a dobrot z udírny bylo totiž o čem klábosit až do večerních hodin. 

Text a foto: Vladimír Ševčík, SDH obce Suchý; Zprávu zaslal - Luboš Sušil, Boskovice