Krakonošovy letní podvečery

Krakonošovy letní podvečery jsou zaměřeny na podporu a prezentaci kulturních a řemeslných tradic a aktivit v rámci volného času v oblasti Krkonoš a Podkrkonoší. Pořadatelem akce je Jilemnicko – svazek obcí ve spolupráci s městem Jilemnice. Součástí této přehlídky je prezentace místních uměleckých sdružení a uskupení, která je doplněna ukázkou řemeslné výroby a prodejem regionálních výrobků.

V letošním roce akce tradičně proběhla od středy 16. do soboty 19. července. Nad zdařilým průběhem dohlížel samotný vládce hor Krakonoš. Program se konal na Masarykovo náměstí, v prostorách zámeckého parku, zámeckého nádvoří i jilemnického muzea. Milovníci klasické hudby si přišli na své na koncertu „Pocta Janu hraběti Harrachovi“ v podání souboru barokní hudby Hof-Musici z českého Krumlova. Jednalo se o barokní hudbu v Neapoli v době vlády vicekrále Tomáše Aloise Raimunda Harracha.

Pro všechny návštěvníky bylo zajištěno bohaté občerstvení, na kterém se podíleli tradičně starostové obcí Jilemnicka. Pomyslným vrcholem bylo pak vystoupení metalového zpěváka, textaře a skladatele Aleše Brichty. Bohatý program Krakonošových podvečerů přilákal značné množství diváků.

Krakonošovy podvečery (zdroj: ČT24)
Vydáno pod