TÉMA

Hays

Mzdy loni rostly pomaleji, firmy si také pečlivěji vybíraly zaměstnance

Růst mezd loni proti předchozím rokům zpomalil, v některých oborech lze hovořit o stagnaci. Vyplývá to z průzkumu, který představila personálně-poradenská společnost Hays. V průměru se mzdy napříč obory zvýšily o 6,5 procenta, nešlo přitom o plošný nárůst na všech pozicích.
22. 1. 2020|

Růst mezd začal ve druhém pololetí 2018 zpomalovat, ukázal průzkum

Mzdy na českém pracovním trhu ve druhém pololetí loňského roku navzdory kritickému nedostatku zaměstnanců začaly zpomalovat růst. Tento vývoj bude pokračovat i v letošním roce. Vyplývá to z průzkumu personálně-poradenské společnosti Hays, který vznikl vyhodnocením sedmi tisíc pracovních nabídek a rozborem dat poskytnutých více než 20 tisíci uchazeči o pracovní místa.
5. 2. 2019|

V roce 1998 byli hitem účetní či obchodníci, málokdo bral přes 30 tisíc. Teď je éra informatiků

Když se psal rok 1998, pracovní pohovor se mohl protáhnout na šest kol a na výsledek se čekalo až tři měsíce. Nyní – s odstupem dvaceti let – se firmy o dobrého uchazeče takřka perou a ti dobří nastupují do druhého dne. A mění se i to, co je na pracovním trhu žádané.
1. 10. 2018|

Odbornost se vyplatí. Těm, kteří rozumí svému řemeslu, rostou mzdy rychleji

Mzdy kvalifikovaných pracovníků loni rostly v průměru o 15 procent. Rok 2017 přinesl na český pracovní trh tisíce nových příležitostí a často skokový nárůst mezd ve většině oborů. Vyplývá to z výsledků studie, kterou zveřejnila mezinárodní personálně-poradenská společnosti Hays. Data získala analýzou mzdového ohodnocení šesti tisíc pracovních nabídek a 21 tisíc uchazečů.
17. 1. 2018|